kblonska 18.09.05, 17:58 mojej malej tydzien temu odpadl kikutek z pępka i wszystko sie ladnie goilo a od wczoraj pojawia sie w pepku zaschnieta krew czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karotka11 Re: krew z pępuszka 18.09.05, 18:38 Normalne. U mojego synka kilka razy się pojawiała, w kocu poszłam do przychodni, położna posmarowała mu lapisem i od tamtej pory zapomniałam o problemach z pępkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: krew z pępuszka 18.09.05, 22:47 moj maluch tez tak mial polozna kazala pokapielu smarowac spirytusem albo gencjana albo woda utleniona, ktora jednoczesnie pozwala sprawdzic czy krew jest nadal nawet gdyby nie bylo widac tzn. gdy po zalaniu woda utleniona burzy sie ona tzn.ze nadal krew sie pojawia... musisz obserwowac Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: krew z pępuszka 18.09.05, 22:51 Normalne.Podczas kąpieli staraj się omijać okolice pępuszka,nie mocz go-jedynie przemywaj spirytusem,ewentualnie gencjaną.Obserwuj czy nie ma ropki,sama krew nie jest niepokojącym objawem.Za kilka dni wszystko sie ustabilizuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś