zitke 14.10.05, 18:24 z gory dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pdj Re: co na kolki dla 10 dniowego maluszka ? 14.10.05, 20:32 ja podawalam GRIPE WATER Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik Re: co na kolki dla 10 dniowego maluszka ? 15.10.05, 00:00 Ja podawałam herbatkę z rumianku. Sama parzyłam. bo na tych gotowaych w granulkach jest napisane ze od 1 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
jimg Re:suszarka 15.10.05, 08:35 masowanie ciepłym strumieniem powietrza brzuszka-oczywiście przez ubranko i pieluszkę żeby nie poparzyć. Jest to sposób polecony przez pediatrę i działa. Dodatkowo szum z suszarki uspokaja i dziecko zasypia. POLECAM-sama przetestowałam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re:suszarka 15.10.05, 08:41 ,ozna tez wlaczyc odkurzacz...dziecko cichnie. a z lekow polecam sab simplex, espumisan, lefax. Odpowiedz Link Zgłoś
ab-75 Re: co na kolki dla 10 dniowego maluszka ? 15.10.05, 09:04 Ja podawałam lek o nazwie Infants Mylicon mozesz o nim poczytac na www.mylicon.com , sprowadziłam go z USA, podaje się po karmieniu , jednak nie wolno przekroczyc 12 w ciągu doby.Jest to najlepszy lek polecany przez pediatrów w USA. Zostały mi 2 opakowania , gdybys chciała mogę odsprzedać,oryginalnie zapakowane, cena 8,5 USD. Kontakt ze mną to agata_75@interia.pl jestem z Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
mamapauli1 Re: co na kolki dla 10 dniowego maluszka ? 15.10.05, 09:13 Od 28 dnia życia jest "Bobotic" u nas pomógł to jet bodajże odpowiednik niemieckiego "sab simplex". A suszarka faktycznie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
almerka1 Re: co na kolki dla 10 dniowego maluszka ? 15.10.05, 10:55 moze być rumianek, masowanie brzuszka, moze tez maluszek od czasu do czasu poleżać na brzuszku to sobie sam bedzie masowal, poza tym są herbatki antykolkowe, możesz spróbować i zobaczysz co działa najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
lukaski2 Re: co na kolki dla 10 dniowego maluszka ? 15.10.05, 17:01 JA podawałam GRIPE WATER, sprawdził się też masaż i suszarka. Odpowiedz Link Zgłoś