08.11.05, 14:05
czesc kobietki. Mojej malutkiej ciezko idzie odbijanie po jedzeniu. co robic?
Obserwuj wątek
    • driadea Re: odbijanie 08.11.05, 14:07
      A co to znaczy "ciężko idzie"?
      • aga246 Re: odbijanie 08.11.05, 15:27
        to znaczy ze po jedzeniu nie moze jej sie odbic.
        • driadea Re: odbijanie 08.11.05, 15:29
          No ale nie odbija jej się tak po prostu, czy wyraźnie ją to męczy?
          Bo widzisz, moja córka (karmiona piersią) w ogóle nigdy nie odbijała. Kolek nie
          miala, nie ulewala, była bardzo zdrową dziewczynką. Po prostu nie łykala
          powietrza podczas ssania, więc nie miała co odbeknąć. Może i Twoje malenstwo
          tak ma?
    • mama_helenki Re: odbijanie 08.11.05, 14:13
      popróbuj różnych pozycji (dla mojej córki najlepsza jest ta na ramieniu), jak
      przez parę minut nie odbije połóż ją na chwilę, a jak zacznie się krzywić
      natychmiast podnieś - u nas czasami działa; poza tym dzieci chyba szybciej
      odbijają jak się je nosi - ja czasami spaceruję po pół godziny nocą!
      • luna333 Re: odbijanie 08.11.05, 15:26
        mój mały przez 5 tygodni po narodzinach wcale nie odbekiwał - mogłam go nosić
        i półtorej godziny a on nie miał zamiaru - więc sobie darowałam. Później
        dopiero zaczął odbekiwać -ale teraz też odbekuje po około 30-40 minutach (ma 3
        m-ce)- zwykle po jedzeniu przysypia i dopiero jak się zbudzi to go biorę do
        odbeknięcia.
    • elmo771 Re: odbijanie 08.11.05, 16:07
      Mój Mikołaj(2miesiące) jak nie przyśnie przy piersi i zje dużo to mu się odbije
      a jak utnie komara to nie ma co brać go do odbijania. Teraz go dokarmiam butlą
      i karmię piersią, jak pośsie cycusia i wypije flache to beknie jak stary nawet
      i dwa razy.
    • mamamilusi1 Re: odbijanie 08.11.05, 17:18
      Czasem pomaga lekkie poklepiwanie po pleckach dzidziuś noszonego na rękach.

Pozdrawiam
      mamamilusi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka