zana1225 14.11.05, 19:46 Moja 3 miesięczna córcia właśnie zrobiła kupkę w której była krew. Nie było jej wiele, jakby nitki. Czy któraś z was wie może co to może być i co z tym robić. Dodam, że nie gorączkuje ani nie jest marudna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenais Re: krew w kupce 14.11.05, 21:38 Może z wysiłku przy robieniu kupki pękło jakieś naczynko krwionośne. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn1 Re: krew w kupce 14.11.05, 22:25 Mojemu synkowi, 3,5 miesiaca, takie kupki zdarzaja sie co dwa, trzy dni juz od trzech tygodni. Kupki ktore robi "w miedzyczasie" tez sa brzydkie, zielone i ze sluzem. Jestem na diecie bezmlecznej ale niewiele to zmienilo. Czekamy na wyniki badan i idziemy na wizyte do gastrologa, poki co pediatra podejrzewa nietolerancje laktozy i prawdopodobnie bede musiala odstawic dziecko od piersi. Ta nietolerancja podobno niestety zdarza sie coraz czesciej i "wychodzi" tak wlasnie okolo 3 miesiaca. Lekarz powiedzial nam tez ze moze to byc oznaka zakazenia bakteryjnego, po to robili posiew kupki. Poki co podaje Malemu dwa razy dziennie lacidofil. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: krew w kupce 15.11.05, 14:02 Przy podejrzeniu nietolerancji laktozy NIEW WOLNO PODAWAC LACIDOFILU!!!!!! Jest podobny probiotyk, nazywa sie Enterol, to powinnas podawac swpojemu malenstwu. lacidofilem tylko mu zszkosdzisz - tak jak ja zaszkodzilam mojemu Groszkowi! na szczescie przytomny pediatra mnie uswiadomil w tej sprawie, a gastrolog potem to potwierdzil! Twoj maluch moze tak reagowac na rozne elementy twojej diety - u nas np na pewno wystepuje alergia na jablko, sok jablkowy itp! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn1 Re: krew w kupce 15.11.05, 21:45 Nam ten lacidofil polecila wlasnie pediatra, bo w odroznieniu od lakcidu na przyklad nie ma w skladzie mleka..Jutro idziemy do gastrologa to dopytam sie dokladnie. A nie wiesz moze dlaczego nie mozna? Wiem ze Maly moze tak reagowac na wszystko wlasciwie co jem, probujemy wiec po kolei po czym pojawia sie ta krew w kupce..Odstawilam wszystkie owoce, bo przedtem jadlam ich duzo i teraz po kolei bede je znowu wprowadzac. Mam nadzieje ze poradzimy sobie szybko z tym probleme, bo zal mi patrzec jak Maly sie czasami meczy z kupka. Odpowiedz Link Zgłoś
magjar1 Re: krew w kupce 15.11.05, 11:48 witam, Kiedy moja Majka miała ok 4,5 m-ca też zauwarzyłam jakby niteczki krwi w kupce. Najpierw leczyliśmy sam odbyt bo śluzówka była uszkodzona (bo częste kupki), ale po jakimś czasie znowu znajdowałam te niteczki. Dodam ze mała była karmiona piersią tylko i wyłącznie. Dostalismy skierowanie do chirurga i to co usłyszałam od pani dr troche mnie przeraziło. A mianowicie, że pokarm kobiecy jest bardzo bogaty w białko, że dziecko nie radzi sobie z jego ilością i wystepuje "tak jakby reakcja alergiczna". Zaleciła rozszerzanie diety i karmienie nie na żądanie ale co trzy godziny z nocna przerwą.Dodam że Majka jadła na żądanie i bez przerwy nocnej. Zastosowalismy sie po części do zaleceń i pomogło. Tak to wyglądało u nas! Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
zana1225 Re: krew w kupce 15.11.05, 12:20 Dziękuję wam bardzo. Dzisiaj kupka jest już ładna( o ile kupka może być ładna), myślę że po prostu wczoraj coś zjadłam co się małej nie spodobało.Podejrzewam,że były to ogórki korniszone, którym nie potrafiłam się oprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś