Dodaj do ulubionych

znamię na oku

15.11.05, 11:23
Mój 6 tyg synek urodził się ze znamieniem na lewym oku.Znamię jest czerwone z
siateczka drobiutkich czerwonych żyłek tuz pod skórą. Czy jest szansa że
zniknie? Czy jezeli nie zniknie mozna takie znamiona jakoś usuwać? Serdecznie
pozdrawiam
achmielka
Obserwuj wątek
    • agnesza Re: znamię na oku_u mnie tez 15.11.05, 11:32
      Moja corka miala i ma to samo co Twoj synek. Jest to krwiaczek. Moze
      przeciskajac sie przez kanal rodny doszlo do wylewu. Teraz, gdy corka ma 7.5m
      krawiaczek jest juz prawie wchloniety. Takze nie martw sie, bedzie mial ladne
      powieki.Takie znamiona zanikaja same. Niczym nie smarowalam, znajoma okulistka
      potwierdzila, ze to "trudy porodu" i same sie zagoja, organizm to sam wchlonie.
      Pozdrawiam Cie serdecznie,
      Mama 7.5m Weroniki,
      • achmielka Re: znamię na oku_u mnie tez 15.11.05, 11:42
        Och jak mi bardzo miłoże ktos się odezwał.Pierwszy raz w ogóle biore udział w
        takiej rozmowie na forum> Ciesze się że jest takie miejsce gdzie mozna zapytac o
        ważne spreawy i ktos na to zareaguje. Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź i fajnie
        że zniknie mu ten naczynniaczek>Pytałam o to bo nawet moja lekarka pytała się
        mnie czy to znikniea skąd ja mam to wiedziec przeciez moja starsza córka nie
        miała takich problemów . W kazdym razie fajnie że mozna gdzies wymienić poglądy
        zapytac i dostać fachowe rady . Jeszcze raz serdecznie dziekuje i pozdrawiam
        • agnesza Re: znamię na oku_u mnie tez 15.11.05, 11:44
          Mnie tez jest bardzo milo. Dodam,ze krwiaczek moze dlugo sie wchlaniac, do 2lat,
          wiec nie przejmuj sie. Po placzu na pewno sie nasila, ale powolutku bedzie
          zanikal. Duzo zdrowka!!!
          • buniulka Re: znamię na oku_u mnie tez 15.11.05, 14:42
            moja Majcia miala 2 krwiaczki w jednym oczku znikły jej gdzy miała 2 miesiące a
            były naprawdę ogromne wiec nie ma sie czym martwic
            pozdrawiam
    • mika_p Re: znamię na oku 15.11.05, 17:30
      Junior miał naczyniaka na powiece napewno dłużej niż rok, ale kiedy zniknął -
      nie mam pojęcia. Zniknał.
      • rosa1977 Re: znamię na oku 15.11.05, 22:30
        moja córeczka ma 5 mies i już śladu nie ma po cerwonej powiece smile
    • hanula Re: znamię na oku 16.11.05, 00:41
      Znamiona zazwyczaj same znikają. Takie na powiece nazywa się "pocałunek anioła";
      a takie na karku - "uszczypnięcie bociana". smile
      • achmielka Re: znamię na oku 16.11.05, 19:14
        Wszystkim mamom bardzo dziękuje za słowa otuchy.Myślę że faktycznie niedługo
        znamie sie wchłonie i juz nie będe się tym martwic w końcu gorsze rzeczy mogły
        się zdarzyc a tak.. wszystkie paluszki są a dzis tak pieknie ise do mnie
        usmiechał...kochany synek!
        Pozdrawiam wszystkie mamy i dziękuje za odpowiedzi
        Mama Macieja(Maciejki_tak go nazywa starsza siostra)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka