iwonagos 09.02.06, 14:11 moja Ola ma 2 tyg, czy powinnam ją pieluchwać? Zapomniałam zapytać lekarki i teraz się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.a Re: pieluchowanie 09.02.06, 14:14 Pieluchować? Masz na myśli "szerokie pieluchowanie"? takie stosuje się tylko na zalecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: pieluchowanie 09.02.06, 14:16 wystarczy, jak będziesz ją jak najczęściej kładła na brzuszku, oczywiście, odczekaj z godzinę, dwie po posiłku Odpowiedz Link Zgłoś
olamortel Re: pieluchowanie 09.02.06, 14:22 ja pieluchowałam od 2 tyg(na pampers jedna tetrowa) a jak poszlismy na wizytę na bioderka to lekarz tez kazal,tylko dwie wkładać profilaktycznie,ale ja wkładam jedną.Profilatyka jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: pieluchowanie 09.02.06, 14:30 podobno jest to juz całkowicie przestarzała metoda. powiedział mi o tym ortopeda i neonatolog. teraz za profilaktyke uważa sie kładzeni edziecko na brzuchu, żeby mu sie panewki odpowiednio ułożyły. jak najczęściej. a zreszta to było stosowane w czasach pieluch tetrowych, pampersy etc są wystarczająco szerokie. Odpowiedz Link Zgłoś