jeska1 25.02.06, 11:21 Od kiedy i po co podawać inne płyny dziecku karmionemu piersią? Co podajecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikajust Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:26 Witam sama przegotowana wode do pierwszego m-ca a od pierwszego miesiaca podaje malej herbatke rumiankowa z Hipp-a na przegotowanej wodzie dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
jeska1 Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:29 Wydaje mi się że mleko zapokaja również pradnienie. Może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
monikajust Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:35 Moja pediatra mowila ze mozna dopajac ze wzgledu na ostra zime i mocne palenie w centralnym ktore wysusza gardelko i sluzowki i przy tym dziecko bardziej sie poci i trzeba uzupelniac ilosc plynmow w organizmie zeby sie nie odwodnilo Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Dopajanie? 25.02.06, 17:20 Moja młodsza w wieku 1-4 m=cy przeżyła na samej piersi zeszłoroczne, dość upalne lato. Więc nie wiem, jakie ogrzewanie by musiało być, żeby zdrowe dziecko, dostające pierś nż, się odwodniło.A jak dziecko się poci to trzeba trochę lżej ubrać albo przykręcić kaloryfer. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-t220 Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:41 moja corcia dostaje herbatki z Hipp'a, a od pewnego czasu jeszcze soczek jablkowy i marchewkowy (oczywiscie wprowadzany stopniowo i w malych ilosciach). Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:47 Nie trzeba nic dawać do końca szóstego miesiąca - takie są zalecenia dla kobiet karmiących piersią. Ja nie dawałam nic, dbałam tylko o nawilżenie powietrza w mieszkaniu w czasie zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Dopajanie? 25.02.06, 12:51 ja od początku 6tego msc- woda mineralna z normalnego kubka. nietrzeba, ale u nas to służy nauce picia i przyzwu=yczajaniu dosmaku wody- a nie słodzonych herbatek hippa czy soków. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Dopajanie? 25.02.06, 17:22 Moja zaczęła dostawać do picia coś innego niż mamine mleko w wieku 6.5 (wcześniej zaczęła jeść zupki) - pija soczki rozcieńczane wodą i taką zwykłą herbatę malinową. Odpowiedz Link Zgłoś