Dodaj do ulubionych

Dopajanie?

25.02.06, 11:21
Od kiedy i po co podawać inne płyny dziecku karmionemu piersią? Co podajecie?
Obserwuj wątek
    • monikajust Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:26
      Witam
      sama przegotowana wode do pierwszego m-ca a od pierwszego miesiaca podaje malej
      herbatke rumiankowa z Hipp-a na przegotowanej wodzie dla dzieci
      • jeska1 Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:29
        Wydaje mi się że mleko zapokaja również pradnienie. Może się mylę.
        • monikajust Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:35
          Moja pediatra mowila ze mozna dopajac ze wzgledu na ostra zime i mocne palenie
          w centralnym ktore wysusza gardelko i sluzowki i przy tym dziecko bardziej sie
          poci i trzeba uzupelniac ilosc plynmow w organizmie zeby sie nie odwodnilo
          • jakw Re: Dopajanie? 25.02.06, 17:20
            Moja młodsza w wieku 1-4 m=cy przeżyła na samej piersi zeszłoroczne, dość upalne
            lato. Więc nie wiem, jakie ogrzewanie by musiało być, żeby zdrowe dziecko,
            dostające pierś nż, się odwodniło.A jak dziecko się poci to trzeba trochę lżej
            ubrać albo przykręcić kaloryfer.
    • anna-t220 Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:41
      moja corcia dostaje herbatki z Hipp'a, a od pewnego czasu jeszcze soczek
      jablkowy i marchewkowy (oczywiscie wprowadzany stopniowo i w malych ilosciach).
    • saskiaplus1 Re: Dopajanie? 25.02.06, 11:47
      Nie trzeba nic dawać do końca szóstego miesiąca - takie są zalecenia dla kobiet
      karmiących piersią. Ja nie dawałam nic, dbałam tylko o nawilżenie powietrza w
      mieszkaniu w czasie zimy.
    • bomba001 Re: Dopajanie? 25.02.06, 12:51
      ja od początku 6tego msc- woda mineralna z normalnego kubka. nietrzeba, ale u
      nas to służy nauce picia i przyzwu=yczajaniu dosmaku wody- a nie słodzonych
      herbatek hippa czy soków.
    • jakw Re: Dopajanie? 25.02.06, 17:22
      Moja zaczęła dostawać do picia coś innego niż mamine mleko w wieku 6.5
      (wcześniej zaczęła jeść zupki) - pija soczki rozcieńczane wodą i taką zwykłą
      herbatę malinową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka