nadja_201 27.02.06, 17:17 Witam moja dzidzia ma 3 miesiące i od jakiś 2 tyg ciągle pruka ale to jak! w dodatku tak śmierdząco ze szok! nie jeden stary by sie wstydził co moze być tego przyczyną? karmie piersia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agular Re: ciągle pruka... 27.02.06, 20:56 moj synek tak prukal jak byl na mleku NAN HA 1 i jak przeszedl na nutramigen z powodu skazy bialkowej to sie strzelanko zakonczylo Odpowiedz Link Zgłoś
majowa77 Re: ciągle pruka... 27.02.06, 21:57 Dobrze, że gazy wychodzą. Gorzej gdyby się zbierały w brzuszku, powodując kolki.A co do zapachu... No cóż, to nie musi byc wcale przyjemne, a na pewno ma zwiążek z reakcją na twoje jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.mierzynska Re: ciągle pruka... 27.02.06, 22:00 spróbuj dawać mu herbatke Plantex - powinno pomóc. ułatwia ona odejście gazów, ma działanie wiatropedne i rozkurczające. jest wskazana przy wzdęciach, kolkach i lekkich skurczach żołądka i jelit. kosztuje ok. 10zł. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
lamborgini1 Re: ciągle pruka... 27.02.06, 23:16 Ciesz się,że się mala "odgazowuje".Lepiej tak niż gdyby te gazy zostaly w brzuszku i jelitach,bo na pewno powodowalyby bol.A co do zapachu,to jak już ktos wczesniej zauważyl,Twoj jadlospis na pewno ma na to wplyw. Pozdrawiam! ------------------------------------------------------------------------------ Sarunia uwielbia się pluskać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34245119&a=36127039 Odpowiedz Link Zgłoś
nadja_201 Re: ciągle pruka... 28.02.06, 10:53 ta dzidzia to on daje mu herbatke hipp rumiankową i koperkowa ale to wcale nie pomaga, czyzby ten plantex był lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
bubusiol Re: ciągle pruka... 28.02.06, 11:37 U mojego synka powodem była alergia na mleko krowie.Do tego dochodziła jeszcze wysypka i bóle brzuszka,ulewanie itd. Też karmiłam piersią.Po odstawieniu nabiału dolegliwości przeszły.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia.mierzynska Re: ciągle pruka... 28.02.06, 20:53 czy plantex lepszy tego nie wiem bo tej drugiej herbatki nie podawałam...zawsze warto sprobowac.....moj synek sie ładnie "odgazowuje" i sie tak nie pręży jak wcześniej.pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś