izaga81 16.03.06, 09:45 mojemu synkowi lekarz zalecił hemofer, niestety nie dopytałam się ile kropel i czy codziennie dawać? (a na ulotce nie ma dokładnej informacji). teraz lekarz jest na zwolnieniu i nie mam z nim kontaktu synek ma 4,5 miesiaca pomóżcie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdylag75 Re: hemofer - ile kropel? 16.03.06, 10:01 Mój syn na początku 4 miesiąca dostał 2x2 krople Hemoferu i wit. C (Cebion) 2x3kr. podobno żelazo lepiej sie przyswaja Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisia81 Re: hemofer - ile kropel? 16.03.06, 13:09 ja podawałam 2 krople dziennie. Ale dopytaj pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
agula39 Re: hemofer - ile kropel? 16.03.06, 15:57 Koniecznie zapytaj pediatrę, bp to jest uzależnione od wagi dziecka. Moja córeczka miala zapisane przed miesiacem i lekarz przy mnie wyliczał ilośc kropelek wg jakiegos wzoru, biorąc pod uwagę właśnie ciężar dziecka. A swoją drogą to jest najgorsze żelazo, dzieci najtrudniej je przyswajają, zaczynaja się problemy z brzuszkiem, z kupkami itp. Jeżeli możecie, poproście lekarza o Ferrum Lek (nie wiem czy dobrze napisałam), tez żelazo, a dzieci dużo lepiej nanie reagują i ma podobno lepszy smak, tak mi powiedział inny pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
agako78 3x3 16.03.06, 16:34 moim blizniakom lekarz przepisal 3 razy dziennie po 3 kropl tragedia nienawidze ich serwowac moich dzieciom bo one strasznie sie mecza a ja z nimi Odpowiedz Link Zgłoś