buzka5 17.03.06, 21:33 Mam pytanie.Czy któraś z was podawała może dziecku ten syropek?Mi lekarz przepisał dla 11 m-cznego synka ,ponieważ ma alergiczny katar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkas72 Re: Claritine w syropie 18.03.06, 05:46 podawałam córce bez żadnych efektów.Potem okazało się,że nie ma żadnej alergii ale niebotycznie powiększone migdały powodujące stałe objawy infekcji.W przypadku alergii Claritine powinna zadziałać dość szybko.Ale w tych sprawach nie ufałabym do końca pediatrze bo sama trochę czasu straciłam na złe leczenie.Idź do laryngologa,jeśli katar będzie się utrzymywał. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta111 Re: Claritine w syropie 19.03.06, 11:58 cześć. ja podaję claritine od 2 lat na zmianę po 6 miesiacach na zyrtec, moja niusia ma 3latka i jest uczulona na kilka rzeczy.jest zdrowa tylko w styczniu przyplątało sie zapalenie oskrzeli atak ok. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Claritine w syropie 19.03.06, 13:18 a jak długo bez przerwy można podawać ten lek?? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta111 Re: Claritine w syropie 19.03.06, 14:24 do 5 miesięcy napewno bo pózniej organizm się przyzyczaja i claritine przestaje działać. Claritine ma swój zamiennik LORATINE(lub LORATIDINE)nie pamiętam dokładnie nazwy ale jakoś tak. kosztuje ok 8 zł taniej niż Claritine. ja go używałam. Odpowiedz Link Zgłoś