annia-m 29.03.06, 11:33 gdy przyżądza się na niej posiłki dla maluszków, tak czytam wszędzie. Co o tym sądzicie. Ja gotuję ale może jednak niepotrzebnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 11:39 nawet w wodzie mineralnej, zwłaszcza źle przechowywanej moga namnazac sie bakterie, przed ktorymi ma dziecko uchronic gotowanie wody; a nie wierze, zeby gdziekolwiek w sklepach czy magazynach woda była przechowywana w odpowiednich warunkach, dlatego gotuje dla dziecka wode Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 11:41 Trzeba. Chociaż ja używam zwykłej kranówki, którą oczywiście gotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenfish1 Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 11:48 mi pediatra-neonatolog powiedziala ze nie musze gotowac wody nestle, avent i żywiec rekomendowanych przez instytut matki i dziecka sprzedawane w malych butelkach, ale moj syn ma 8 miesiecy, nie wiem czy mozna to odniesc do noworodkow np. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 19:33 moj od urodzenia jest na Zywcu bez gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 12:05 spokojnie mozesz nie gotowac wody z butelek niedawno otwartych i do poki masz pewnosc, ze nikt dzioba tam nie moczyl. Czyli najlepszy wariant - nie 5 litrow przez tydzien, tylko male butelki po jednej dziennie a reszte sama wypijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
brumming Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 13:09 Moja pediatra-neonatolog bezwzględnie kazala gotować mineralną, nawet rekomendowanego "Żywca", a ponieważ mój synek miał Coli w moczu miałam nakaz doprowadzenie do wrzenia i gotowania przez 5min! Odpowiedz Link Zgłoś
luiza1pop Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 13:14 Trzeba gotowac.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 13:13 Nigdy nie gotowałam (ale karmiłam piersią, gdybym podawała modyfikowane, pewnie przez pierwsze miesiące bym gotowała. Na pewno jednak nie przez 5 minut, a jedynie do wrzenia. Do zupy to jakby oczywiste, że trzeba gotować ). Z tego miejsca polecam wyszukiwarkę, bo temat był omawiany już przynajmniej setki razy, może zainteresują Cię tamte opinie (nie piszę "archiwalne", bo to kojarzy się ze słowem "przestarzałe", a te wątki są bardzo świeżutkie, sprzed kilku dni). Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gaba36 Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 16:50 Moja córeczka ma 9,5 miesiąca, od 3 tygodni nie jest na cycu i używam Żywca czasem, żeby schłodzić mleko. Nie przyszło mi jakoś na myśl, żeby gotować wodę z butelki. Na codzień do wszystkiego używam przegotowanej kranówy. Wydaje mi się, że dla noworodka gotowałabym wodę z butelki, ale potem ok 5 miesiąca dałabym sobie spokój. Gorsze rzeczy moja córeczka wchłania tarzając się w różnych miejscach, czy też namiętnie nurkując i pijąc wodę z wanienki w trakcie kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 19:33 ja nie gotuje....gotujac pozbawiasz wody cennych skladnikow...to nie kranowka Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Należy gotować wodę mineralną 29.03.06, 21:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=39285980 to odpowiedz na pytanie zadane na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Należy gotować wodę mineralną 30.03.06, 11:28 Gotuje ale po tym co napisala dr Rudzinska zaczne pic wode dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś