kika2345 10.04.06, 09:41 Mam pytanie od kiedy mozna obcinac wloski maszynka?? Moj synek ma 11 miesiecy i dlugie geste wlosy jestesmy zmuszeni go obciac ponieawaz glowka mu sie poci a nie ma mowy o nozyczkach. dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: wloski 10.04.06, 09:50 Nie widzę przeszkód, aby ostrzyc go maszynką. Jedynym problemem może byc strach przed hałasem, ale nie musi - dajcie mu najpierw posłuchać "warczenia", dotknąć wyłączonej maszynki, pomiziać nią po głowie, może pierwszy tatuś da się ogolić? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: wloski 10.04.06, 10:40 Dokladnie, tak jak pisze zona_mi, dziecko moze miec pozniej uraz do obcinania wlosow, jezeli przestraszy sie halasu. Moj siostrzeniec mial pierwsze strzyzenie ok. 12 m-ca, obcinala go fryzjerka, skonczylo sie na tym, ze dziecko wpadalo w histerie nie tylko na widok i dzwiek maszynki, ale do dzisiaj (ma 4lat) nie lubi tej fryzjerki i wygania ja z domu Odpowiedz Link Zgłoś