agusiak122 15.04.06, 14:58 Witam serdecznie! W jednej z wypowiedzi na forum przeczytałam, że objawy skazy białkowej to wysypka gł. na buźce oraz strzelające kupki. W związku z tym mam pytanie: czy to jedyne objawy i kiedy mogą się już pojawić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
come_back Re: skaza białkowa 15.04.06, 15:34 Wpisz w wyszukiw, skaza bialkowa- duzo juz bylo. A ja ze swojego doswiadczenia powiem, ze Kasia miala krostki na buzce i klatce piersiowej, kupki rzadkie, a nie strzelajace i duuuzo ulewala, a po preparacie mlekozast. minelo jak reka odjal! Te kupki o ktorych piszesz to chyba na skutek nietolerancji laktozy, ale nie jestem pewna.Na pewno Mlaucha musi zobaczyc pediatra i w razie koniecznosci wybrac odp. mieszanke, np. bebilon niskolaktozowy, czy pepti, nutramigen- ale to juz kwestai lek. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ape_pol Re: skaza białkowa 15.04.06, 19:09 inne objawy to: ulewanie, ciemieniucha, zielone kupy z krwią lub śluzem Ignaś - 20.07.2005r - Mój Słodyczyk kochany :o) Odpowiedz Link Zgłoś
ape_pol Re: skaza białkowa 15.04.06, 21:54 zapomniałam o kolkach. pierwsze objawy pojawiają się zazwyczaj w trzecim miesiącu ale mogą pojawić się też wcześniej lub dużo później (u synka mojej koleżanki w 10-tym miesiącu) Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: skaza białkowa 15.04.06, 22:06 U nas kolek nie bylo, ale Kasia ma barzdo lagodna postac sb. Za to duuzo ulewala, az do 11 mca.Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymonka Re: skaza białkowa 16.04.06, 12:05 Nam pediatra w 5 tygodniu stwierdziła skazę białkową u maluszka.Mieliśmy wysypkę na twarzy ,ulewanie [ czasem dość poważne prawie jak wymioty ].Strzelające kupy mieliśmy od samego początku - ale to dowód na nietolerancję laktozy. Odpowiedz Link Zgłoś