magdalenha1 21.04.06, 10:59 mam pytanie, co ile Wasze dzieci robia kupki po tym mleku, i jakiego wygladu bo moja ma chyba zatwardzenie po tym mleku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-ta Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 11:05 Po mleku modyfikowanym kupy są pakowate , koloru brązowego czasem zielonkawe o intensywniejszym zapachu. Na piersi rzadkie i zółciutkie bez zapachu. dziecko nie moze miec kozich bobków, to jest zapatrcie. trzeba malucha pzrepajac rumiankeim, koperkiem- fajny jest Kopruś- coś jak Plantex, ale mniej słodki i mniej kaloryczny> Beata Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha1 Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 11:07 podaje malej Koprusia ale i tak meczy sie z kupka niedawno odstawilam ja od piersi wlasnie na bebilon i wydaje mi sie ze meczy sie z kupkami, stad pytam jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 11:06 Daję to mleko. Mały robi kupę raz dziennie, czasem co 2 dni. Kupa nie jest twarda a podobno tylko to świadczy czy ma zatwardzenie, czy nie. Chociaż ja też czasami zastanawiałam się nad zmianą tego mleka, bo mały często puszcza gazy, męczy się, pręży i dopiero jak zrobi kupę to jest spokój. A u Twojej jak jest? Bo może to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 11:07 Kupa może byc po każdym karmieniu, ale tez raz dziennie czy raz na kilka dni( u starszych niemowlat, zalezy od rytmu wypróznien dziecka)- wazne, aby była oddawana bez wysiłku wiekzsego i nie była twarda, bo wówczas rani sluzówke odbytu. B. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha1 Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 11:09 u mnie jest 1 kupka na 2 dni, smierdzaca, papkowata, zielono-zolta, do momentu gdy nie zrobi kupki to tez sie meczy, twardy brzuszek, prezy sie itd a przy kupce nie robi wiekszego wysilku Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 U mnie identycznie! 21.04.06, 11:13 U mnie identycznie, tylko kupa codziennie. To co zrobisz, zmienisz mleko? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha1 Re: U mnie identycznie! 21.04.06, 11:18 sama nie wiem, u mnie mala nie zdarzyla jeszcze zjesc malego opakowania, wiec moze je skoncze, moze sie to wyreguluje jeszcze, a jak zmienic to juz nie wiem na co bo myslalam ze to najlepsze mleko Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 Re: U mnie identycznie! 21.04.06, 11:25 U mnie mały pije to mleko już 1,5 miesiąca. I też sądziłam, że jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 11:21 Polecam bebiko omneo ma mało laktozy, wiec nie powinien tak zagazowywac malucha. Wzdęcia powduja zwolnienie pasazy jelitowego( a sama mieszanka juz go zwalnia) i problemy z wypróznieniem. Może więcej pójcie maluchy i podawajcie coś na gazy np. Esputicon, espumisan, Bobotic, infacol i duzo leżenia na brzuszku. Mieszanki są cięzkostrawne i stad problemy. Czasem pomaga podanie lacidofilu czy lakcidu. jesli mieszanka jest dopiero co zmieniona to czasem trzeba odczekać z kilka tygodni zanim maluch się przyzwyczai do nowego mleka i przejsciową wystepują wtedy wzdęcia, problemy z kupą.B Odpowiedz Link Zgłoś
ps29 Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 18:24 Moja robi ok 4 kupki, i to takie rzadkie, ze w czasie przebierania lece ze 20 - 30 cm... Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 19:07 Mój synek tez był na Bebilonie i początkowo robił 2-3 kupki,potem się wszystko wyregulowalao na 1 dziennie,kolor zółto-zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniaspadi Re: Bebilon 1 -kupki 21.04.06, 19:23 Moja córcia właśnie skończyła 1 duże opakowanie i właśnie zmieniłam mleko bo ją strasznie wysypało. Do tej pory jadła bebilon AR, ale mieliśmy wprowadzić normalne mleko. Do tej pory potrafiła zrobić 10 kupek-plastelinek, jasnożółtych. Lekarz obejrzał kupki i są ok. Ale na bebilonie 1 robi 1-3 kupki dziennie, plastelinki nie twarde, w czasie robienia lekko się wysila ale nie płacze. Jest spokojna, tzn do momentu zrobienia nie pręży się i nie płacze. Ale kupki są strasznie cuchnące, i często robi bączki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenha1 Re: bba75 21.04.06, 22:30 moze poczekam jeszcze ze zmiana skoro u dziewczyn jest oki z kupkami, moze sie to wyreguluje Odpowiedz Link Zgłoś