Dodaj do ulubionych

Znowu sama!!!

28.04.06, 21:56
Mój mąż wyjechał na statek na pół roku.I znowu zostałam sama.W sumie to nie
sama tylko z synkiem ale i tak jestem załamana.Przejdzie mi to po jakiś dwóch
tygodniach i znowu się przyzwyczaję ale początki samotnej opieki nad
dzieckiem są straszne.Po prostu przyzwyczaiłam się że On jest i mi pomaga.A
teraz?Mały ma 10 miesięcy a jak mąż wróci to będzie miał już rok i cztery
miesiące.On też to przeżywa.Nie zobaczy pierwszego samodzielnego kroczka.Nie
będzie na roczku,itd.Wielka szkoda.
Pozdrawiam wszystkie mamy i tatusiów.
Obserwuj wątek
    • karolinka123 Re: Znowu sama!!! 28.04.06, 22:24
      wiem co czujesz..,moj tez wyjezdza ale jeszcze nie wiadomo czy na 3 mies czy
      6.to pierwszy raz bedzie...rowniez sie przyzwyczailam ze mi pomaga.w sumie na
      poczatku malo pomagal,bylo jak bylo miedzy nami...ale byl,i to dla mnie bylo
      najwazniejsze.teraz znakomicie sie opiekuje Kuba,bo go postraszylam i jest OKsmile
      i milosc wrocila akurat gdy ma niebawem wyjechac..no ale nie ma tego
      zlego...spojrz na to z tej strony ze przeciez wyjezdzaja po to,zeby przywiezc
      lepsze pieniadze,bo tu o wieksze pieniazki ciezko,dlatego sa wyjazdy..fakt-na
      dlugo,ale szybko zleci i bedzie HAPPY END tongue_out w sumie dla mnie to srednia
      pociecha,bo go nie bedzie.ale wierze ze szybko czas zleci.trzymaj
      sie ,pozdrawiam serdeczniesmile
      • 111a4 Re: Znowu sama!!! 28.04.06, 23:00
        mój mąz tez wyjechał.teraz na 3 miesiace.nie bedzie go na roczku i pewnie tez
        nie zobaczy jak mała stawia pierwsze kroki.mi tez jest ciezko -
        pracuje,studiuje i caly dom na głowie.i pozostaje tylko odliczanie dni....
    • gusia210 Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 20:39
      Dzięki,dziewczyny.Dni już odliczam ale ciężko bo jest ich aż 180.
      • majan2 Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 21:12
        Podziwiam was dziewczyny, ja zostaje co pewien czas na 5-8 dni i jestem po tym
        czasie wykonoczna. Trzymajcie sie dzielnie i dbajcie tez o siebie.
    • sabko Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 20:55
      Dziewczyny, muszę przyznać że zawstydziły mnie wasze Posty. Właśnie, zrobilam
      mezowi awanturkę, ze jest długi weekend a on musiał wyjechać na całe 3 dni robić
      jakąś sieć komputerową w firmie.
      Po przyjeździe musze go przeprosić a wy jestescie DZIELNE BABKI smile
      • 111a4 Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 21:22
        ano trzymajmy sie!!!!!nam do spotkania zostały 72 dni...
    • apples Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 21:26
      Kurcze, podziwniam Cię, mnie byłoby baaaardzo ciężko samej.
      • 111a4 Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 21:42
        to przekichane, to smutne ze trzeba wyjechac za zarobkiem...u nas w kraju to
        mozna sie dorobic jedynie garba chyba.
    • ape_pol Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 22:01
      Witaj
      Mam podobnie- mój mąż wyjechał już 3 mies. temu i wygląda na to, że spotkamy
      się dopiero za kolejne 3, czyli po pół roku. Kiedy wyjeżdżał Ignaś miał pół
      roku, teraz ma 9 mies. Ma już 4 ząbki, siedzi, gada po swojemu i próbuje
      pierwsze słowa, uczy się raczkować, robi pa pa i bardzo dużo rozumie. Kiedy
      mąż wyjeżdżał to synek niewiele jeszcze potrafił, większość czasu przesypiał
      (jest wcześniakiem). Ja sama jakoś dałabym sobie radę z rozstaniem ale serce mi
      się ściska kiedy pomyślę o małym, o tym, że on tak szybko się zmienia a tatuś
      tego nie widzi. Dużo mówię mu o tacie, pokazuje zdjęcia, mówię kto to taki i
      cieszę się, że żyjemy w dobie internetu bo możemy codziennie usłyszeć jego
      głos i zobaczyć go. Mam nadzieję, że jesienią dołączę do niego z dzieckiem i
      wszystko się dobrze skończy. Myślę, że nam jest z tym źle ale naszym męzczyznom
      jeszcze gorzej, my mamy przy sobie dzieci, przez cały dzień jesteśmy nimi
      zajęte i niewiele czasu pozostaje nam na myślenie o naszej samotności.
      • 111a4 Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 22:14
        dokładnie tak jak napisałas.naszym mezczyznom jest gorzej ...ale dla mnie to
        smutne ze kiedy maz przyjezdzał dziecko na jego widok płakało i bało sie
        okropnie...cóz dopiero on czuł!!!!!!!!!!przekichane...
        • ezrapound Re: Znowu sama!!! 29.04.06, 22:23
          Dołączam do klubu samotnych (tymczasowo) mam. Nasze rozłąki są krótkie - do 2
          tygodni - ale bardzo regularne. Przez mniej więcej połowę czasu (a czasem przez
          większość czasu) męża nie ma w domu. Musi wyjeżdżać do pracy. Jakoś sobie
          radzimy, ale oczywiście 2 tygodnie to NIC w porównaniu z 6 miesiącami, nawet
          jeśli potem mamy tylko kilka dni, a potem znowu 2 tygodnie rozłąki. Podziwiam
          dzielne Mamy, które radzą sobie samodzielnie przez trzy miesiące i dłużej.
    • ankapw24 Re: Znowu sama!!! 30.04.06, 12:13
      Kochane dziewczyny, wiem co czujecie...mój mąż wyjeżdża za 2 tygodnie na pół
      roku, zostanę sama z Kubusiem, Kubuś za tydzień będzie miał 7 mies., a gdy już
      wróci mój mąż to 13...Kubek nie ma jeszcze ząbka...więc mój mąż nie zobaczy
      pierwszego ząbka, pierwszego kroczku i nie usłyszy pierwszego słowa,ale za to
      jak już przyjedzie znowu będziemy razem...jakoś to będzie, ale jest mi bardzo
      smutnosadPozdrawiam.
    • dziewuszysko Re: Znowu sama!!! 30.04.06, 15:23
      moj wyjedzie jak maly bedzie mial miesiac a zobaczymy sie gdy bedzie mial
      niecale pol roczku. Bede zupelnie sama bo rodzice pracuja i napewno beda sie
      strac ale wiadomo ze tonie to samo co dzilenie codziennych obowiazkow. Ze str
      tesciow spodziewam sie dodatkowych klopotow i pretensji. Nawet w 9 mies sie nie
      powstrzymywali...

ale osobiscie uwazam ze on bedzie mial ciezej niz ja: dla dziecka bedzie kims
      obcym, nie chcialabym byc najego miejscu kiedy maly go zobaczy i nie bedzie
      chcial sie przytulac ani dac siewziasc na rece przez dlugi dlugi czas. Pozatym
      opieka i sam synek jego zachowanie jego charakter bedzie dla meza totalna zagadka.

Wspolczujmy im nie sobie.
    • gusia210 Re: Znowu sama!!! 30.04.06, 21:45
      Super dziewczyny że jesteście.I że jest internet i to forum.Czasami to moje
      jedyne okno na świat.Szczególnie wieczorami bo ileż można oglądać telewizję w
      której i tak nic nie ma.Czekam na telefon od mojego męża bo jeszcze nie dzwonił
      a to już trzy dni.Powoli zaczynam się martwić.
      • 111a4 Re: Znowu sama!!! 01.05.06, 12:31
        nic sie nie martw.zadzwoni.
        • gosiamam Re: Znowu sama!!! 01.05.06, 13:20
          my za 4 dni się spotkamy po 2 miesiącach rozłąki
          • dziewuszysko telefony 01.05.06, 14:21
            Nie wiem czy ta info sie na cos przyda ale mozna tanio dzwonic do Polski na dwa
            sposoby: skype i dodatkowo z anglii mozna wykupic jakas karte z ktorej za grosze
            mozna dzwonic na telefony stacjonarne. dzieki temu codzienny telefon nie zjada
            wyjazdowej pensji.

Koszt o ile pamietam 20min=ok 2 euro

Byla jeszcze jakas promocja za darmo ale ja juz zmienili i jakas usluga ze za
            darmo ale po min cie rozlacza i trzeba dzwonic od nowa. Bylo to troche meczoce
            ale dalo sie pogadac.

Jesli ktos chce moge sie dowiedziec co to za firma itp - dzwoni sie chyba przez
            kompa tez.

pzdr
    • dorotka.marcelek Re: Znowu sama!!! 01.05.06, 14:29
      Hej ja po 3 miesiacach rozlaki dolaczylam do meza z dziecmi. Jesli chodzi o
      rozmowy z Anglii to polecam karty UNITEL. Za £5 mamy 650minut rozmowy z
      rodzinka w Polsce na stacjonarne numery
      • maartha Re: Znowu sama!!! 01.05.06, 17:49
        Ja rok tem w czerwcu pożegnałam męża, byłam wtedy pod koniec 7 miesiąca ciąży,
        przywitałam go 9 września jak Zosia miała 3.5 tygodnia.
        Było mi bardzo ciężko bez niego, wielka, ociążała, mieszkałam z rodzicami z
        ktorymi dość często w tamtym okresie sie klocilam, nie wiem czy to ja bylam nie
        do zniesienia czy oni?

W tym roku moj maz tez wyjezdza w tym okresie, lecz wroci szybciej. 14 sierpnia
        Zosia ma roczek i mam nadzieje ze bedzie i tak mowimy ze bedzie ale watpie w to
        gdyz troche wiecej pieniazkow tez sie przyda.
        W tym roku bede mieszkala na czas nieobecnosci meza tez u rodzico ale tym razem
        bez mamy ktora wyjezdza na caly miesiac- to dobrze i zle

W tym roku bedzie mi latwiej bo mam juz Zosie przy sobie
        Jakos musimy sobie poradzic
        Bedzie dobrze

Marta
    • gusia210 Re: Znowu sama!!! 01.05.06, 21:16
      dzięki za info o telefonach.Mój jest aktualnie w Korei i to jest ten problem bo
      nawet nie można wysłać smsa.Mają tam jakąś inną sieć i nasze telefony tam nie
      działają.Mam skype ale jeszcze trzeba mieć na co dzwonić bo na komórki ze skype
      to nie można,niestety.
      Zbyszko dziś był trochę niespokojny(idą mu dwójki)i do tego ta beznadziejna
      pogoda.Na szczęście jutro przyjedzie moja mama i się nim trochę zajmie a ja
      odpocznę.
      Pozdrawiam wszystkich.
    • rossa20 Re: Znowu sama!!! 01.05.06, 22:08
      podziwiam was mamuski ja jestem uzalezniona od swojego meza, chociaz duzo sie
      klocimy to teraz doceniam to ze jest, nie wytrzymalabym tak jak wy, jak bylam w
      ciazy to nie widzielismy sie 3 miesiace i ja juz umieralam z tesknoty,, to musi
      byc bardzo smutne jak dzidzia robi postepy w rozwoju a tatus w tym nie
      uczestnoczy , pewnie codzienie chcialybyscie mu cos powiedziec lub pokazac co
      malenstwo dzis zrobilo po jego powrocie z pracy ehh
    • nadia_24 Re: Znowu sama!!! 02.05.06, 09:19
      Moja corcia skonczyla 3 miesiace i... nie widziala jeszce swojego ojca i nie
      zanosi sie na to by go zobaczyla sad jestem sama i bardzo brakuje mi faceta u
      boku... sad byl, ale sie zmyl gdy dowiedzial sie o ciazy sad trzymajcie sie
      babeczki...
      • ankapw24 Re: Znowu sama!!! 02.05.06, 15:14
        nadia współczuję Ci naprawdę, chociaż lepiej chyba wychowywać dziecko
        samodzielnie niż z facetem, z którym więcej dzieli niż łączy...mój mąż wróci
        gdy minie pół roku i to jest pocieszające, ale to aż pół roku...
        • lily23 "niestety" ja tez tak mam. 02.05.06, 16:37
          Czesc, u mnie podobnie, z mezem widuje sie co 5-7 tygodni przez tydzien (latam z
          corka do niego za granice).za tydzien zobaczymy sie na 7 dni po ponad
          dwumiesiecznej rozlace.Mala ma 14 miesiecy, az sie boje jak zareaguje na tate,
          nie widziala go 2 miesiace, mam nadzieje, ze sie nie odzwyaczila.
          pozdrawiam
          p.s. nie wiem jak wy, ale ja bardzo przezywam, ze jestem "sama" na codzien.
        • nadia_24 Re: Znowu sama!!! 02.05.06, 19:29
          Tak, to prawda... wiecej mnie z nim dzieli niz laczy... sad codziennie mysle co
          bedzie... patrze w nocy na corcie i same mi lzy leca... nie potrafie zrozumiec
          jak mozna nie chciec swojego dziecka... wiem ze nigdy jej nie zastapie ojca,
          boje sie samotnosci sad
    • gusia210 Re: Znowu sama!!! 02.05.06, 20:30
      Cześć!Mój wreszcie zadzwonił i chociaż tyle wiem że bezpiecznie dojechał.Ja na
      razie wariuję bo nie mogę sobie poradzić,szczególnie przy kąpieli a w zasadzie
      po.Ubieranie a potem szybko mleko bo mały chce natychmiast a niestety teraz
      musi czekać.I płacze a ja tego nie mogę znieść i też płaczę.Z bezsilności.Jakoś
      się przyzwyczaimy ale to trochę potrwa.Poprzednio było łatwiej bo jak się
      małego położyło to po prostu leżał a teraz...Raczkuje,wstaje.I ucieka.Cieszę
      się że robi postępy ale przez to jest trudniej.Pocieszam się tylko że za jakiś
      rok już będzie trochę więcej rozumiał i będzie łatwiej.Pozdrawiam.
    • gusia210 Re: Znowu sama!!! 02.05.06, 20:38
      nadio bardzo Ci współczuję.Taki facet to po prostu zwykły drań albo wielki
      dzieciak który boi się odpowiedzialności.Na szczęście mamy nasze dzieciaczki
      które są kochane i zawsze potrafią rozśmieszyć do łez.Twoja córcia jeszcze
      malutka ale ne pewno uśmiecha się już do Ciebie i wtedy wszystkie smutki
      znikają od razu.Zbyszko jak się do mnie przytuli to od razu jest mi lepiej a
      jak dziś patrzył jak płaczę (zaciekawiony)to mi przeszło.Pozdrawiam.
    • gusia210 Re: Znowu sama!!! 02.05.06, 20:42
      lily-ja też bardzo przeżywam nasze rozstania.Cieszę się że niedługo swojego
      spotkasz.A malutka pewnie szybko się przyzwyczai.O ile wogóle będzie się
      bała.Zbyszko po czterech miesiącach nieobecności mojego męża nie bał się go
      wcale mimo że bał się wszystkich obcych a szczególnie facetów.Ale był wtedy
      dużo młodszy.Życzę Ci żeby Wasze spotkanie było bardzo udane.
      • lily23 Re: Znowu sama!!! 03.05.06, 15:47
        Czesc,
        najgorzej kiedy spaceruje z mala i widze te wszystkie pary, oj lezka sie kreci w
        oku, ze ja tak nie mam.
        • gusia210 Re: Znowu sama!!! 03.05.06, 20:22
          oj,prawda lily23
    • ankapw24 Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 08:30
      Dziewczyny drogie, mój mąż właśnie pojechał, pomachałam mu kwadrans temu...mały
      śpi, ja nie wiem co mam ze sobą zrobić i chociaż mam małego dołka to wiem ,że
      muszę się pozbierać- dla dziecka.Pozdrawiam.
      • asia.76 Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 08:52
        Witajcie!
        Czy mogę do WAs dołączyć ? coprawda jeszcze nie jestem sama ale za miesiac juz
        bede - mąż jedzie na 6-7 miesiecy do iraku sad
        To bedzie jego drugi wyjazd w to miejsce, drugi raz bede sama na tak długo.niby
        teraz bedzie mi razniej bo w styczniu urodziła nam sie córcia, ale z drugiej
        strony boje sie sama zostac na tak długo.jak maz wyjedzie mała bedzie miała 6mc
        jak wróci pewnie bedzie juz chodzic.- tak mi przykro z tego powodu tak długo na
        nia czekalismy (8 lat)i teraz nie bedzie go ze mna jak mała bedzie stawiac
        piewrsze kroczkisad
        niby powinnam sie do tych wyjazdów przywyczaic bo ciagle cos jak nie poligon to
        szkolenie własnie teraz w niedziele bedzie jechał na 3 tygodnie na poligon ale
        ciezko mi bez niego.boje sie ze sobie nie poradze , bo mała jak to dziecko
        jednego dnia słodka jak aniołek a drugiego ryczy cały dzien.do tego wszystkiego
        dochodzi znów ten strach o niego, ale co zrobic taka praca......
        mam nadzieje ze z Wami bedzie razniej bo wiecie co sie czuje w takim
        momencie....Pozdrawiam Aska
        • asia_mysia Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 09:54
          Witam dziewczyny ja tez mam taki problem jak wy raczej troszke inny bo to ja
          wyjezdzam na jakies 5lub 6tygodni i ja nie bede widziec córeczki teraz ma 7
          miesiecy to jest o wiele ciezej zostawic matce dziecko wyjezdzam w zwartek a
          jzu teraz na sama mysl plakac mi sie chce,to juz bedzie moj drugi wyjazd od
          urodzenia Kaji ,wyjechalam jak miala 3miesiace i nie bylo mnie 4tygodnie bylo
          bardzo ciezko,jak przyjechalam to patrzyla na mnie ale nie plakaała ale teraz
          sie boje bo jest starsza i poznaje bardziej sorki ale sie popłakalam ,a z
          córeczka zostaje maz z tescciowa ,trzymcie za mnie kcuki .pozdrawiam cieszcie
          sie ze to wy mozecie patrzec na wasze dzieci i pomagajcie meza wytrzymac ten
          czas rozłaki pa.
        • ewa19731 Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 10:36
          widzę asiu,ze jesteśmy w podobnej sytuacji,tyle że mój mąż na szczęście nie
          jedzie do Iraku,co prawda miał propozycję,ale ja byłam wtedy w ciąży i
          odmówił,jego wyjazd wypadłby na czas mojego porodu.Ja też rodziłam w styczniu i
          jest to moje drugie dziecko,mąż po świetach pojechał na poligon i wróci dopiero
          9 czerwca,jest mi ciężko,nie mam tu rodziny i ze wszystkim walczę sama,jakoś
          musimy to wytrzymać
          • gusia210 Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 21:37
            Asiu-mysiu.Powiem Ci że faktycznie masz jeszcze gorzej niż my wszystkie
            tutaj.To bardzo trudne zostawić swoje dziecko nawet z własnym mężem na tak
            długo.Wyobrażam sobie jak bardzo musisz tęsknić.To chyba ciężko
            znieść.Pozdrawiam Cię i życzę aby ten wyjazd szybko minął.
            • asia_mysia Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 22:28
              gusia210 dzieki za wsparcie widze ze nie jestem sama dzieki za otuche ja tez
              mysle ze to szybko minie jak wruce to napisze jak przezylam rozstanie
              pozdrawiam i trzymajcie sie ciepło.
              • anka_mala Re: Znowu sama!!! 15.05.06, 23:25
                Witam wszystkie samotne mamy!
                U nas podobnie,mój też wyjeżdża na 3 miesiące,potem wraca na ok.1 m-c i
                ponownie znowu go nie ma na trzy.Tak się dzieje od połowy ciąży.Jak
                Urodziła się Martyna widział ją tylko przez cztery dni bo musiał wyjechać.
                Najgorzej jest wieczorami i w weekendy.Staram się robić dużo zdjęć i często
                rozmawiamy przez telefon.Pocieszam się że niedługo wakacje i będziemy
                odpoczywać razem nad morzemsmile)Pozdrawiam dzielne mamy Anka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka