Dodaj do ulubionych

krosteczki wokół ust maluszka

02.05.06, 17:11
Bardzop proszę o pomoc!!!
Moja mała dostała dziwnych krosteczek wokół ust. Oczywiście wpycha łapeczki do
buzi, ale dbam o higienę rączek, a krostki smaruję maścią witaminową, albo
bepatnhenem... Moża któraś mama miała podobny prolem??? Jak zwalczyć te
krostki-proszę o podpowiedź!!!

Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • vanillasky2 Re: krosteczki wokół ust maluszka 03.05.06, 09:05
      są to krostki ktore pojawily sie przez slinę dziecka,normalna sprawa.
      • linearka Re: krosteczki wokół ust maluszka 03.05.06, 11:19
        My tak mamy. Kubuś ma 4 m-ce i te krosteczki, tak jak napisała przedmówczyni, są
        od obfitego ślinienia się. Musisz baaaaardzo częto latać z pieluchą tetrową i
        poprostu wycierać buziaczka za każdym razem jak jest obśliniony smile U nas pomaga.
    • lenka_2 od śliny 03.05.06, 11:35
      tak jak pisala przedmowczyni polecam bepanthen. jest na brodawki i nie trzeba
      ich po nim myc, wiec spokojnie mozna nim posmarowac okolicebuziaka. Trzymaj sie
      Mamusiu.Zapewne wyczekujecie żebów
      • renard1 Re: od śliny 03.05.06, 13:28
        Ślina!!!Poczatkowo myślałam, ze to jakies uczulenie. Ale to od śliny + zarazki.
        Don`t worry, be happy!Tylko wycieraj- a z tą higieną to tez nie pzresadzaj!
        Mojejmalej nie smarowałam niczym a bużka u roczniaka w tych okolicach piekna.
        Chociaż i tearz sie slini i ostatnio też tak miała!!!NIe smaruj zadnym
        paskudztwem-mnie babka dawała jakąs masc paskudną. Bepanten wystarczy jak chcez.
        • iwonatyl Re: od śliny 03.05.06, 18:22
          U nas było podobnie przez jakieś dwa-trzy miesiące.Żadne maści nie
          pomagały,zresztą utrzymywały się na buzi najwyżej kilka minut-mały zaraz je
          zlizywał.Okazało się,ze najskuteczniejszy jest zwykły rumianek-kilka razy
          dziennie przemywałam buzię wokół ust,później wystarczyło raz-po kąpieli.Teraz
          mamy 11 miesięcy i śliczną (choć nadal oślinioną) buzię.Spróbuj,leki babuni nie
          zaszkodzą,a często pomagają
    • rpz3 Re: krosteczki wokół ust maluszka 03.05.06, 18:25
      Dziękuję wszystkim mamusiom za odpowiedź!!!Może rzeczywiście panikuję, ale jak
      widzę te kroski, to mnie zalewa, nawet koło oczek sie pojawiają, bo mała trze
      oczka...smaruję bepanthenem , jak radzicie

Dzięki serdeczne jeszcze raz!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka