tyssia 14.05.06, 18:02 Ile można podawac 6-cio miesięczniakowi soku na dzień? Moja córka bardzo je lubi i piła by je ciągle ale nie chce jej przewitaminować. Czy 175 ml to w sam raz czy mogę podawac więcej? prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinka123 Re: Soczki 14.05.06, 18:26 Moj maluszek juz od kilku miesiecy pije tyle ile chce. czasem rekordowo wychodzilo, ok. 0,5 l. dziennie (no mniej wiecej). tyle ze ja troche z woda przegotowana rozrzedzam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Tyssia, zajrzyj tutaj: 14.05.06, 18:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Odnajdziesz tu odpowiedzi na większość Twoich pytań Odpowiedz Link Zgłoś
behemot79 Re: Soczki 14.05.06, 19:21 Troche mnie zaskoczyłas...Dzwoniłam do serwisu kosumenckiego Nuticii i pani poinformowała mnie, że półrocznemu dziecku (moj synek tez tyle ma)mozna podac 70-80 ml soku dziennie i co miesiąc zwiekszać porcję o 10 ml. Taka buteleczke 175 ml dziecko powinno wypijac dopiero ok roku. Mój Kuba stanowczo prostestuje przeciwko takim ogrniczeniom i troszkę go oszukuje Dostaje 2 razy dziennie 40 ml soku+ 40 ml wody i na razie sie nie zorientował, że coś mniej słodkie to picie Chyba ciagle mu mało i spróbuje rozcieńczać w proporcji 40+60 ml Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Soczki 14.05.06, 19:44 Co firma to inna teoria podawania dziecku pokarmow.Przykladowo w jednej firmie morela "dozwolona" dla niemowlat od 5 m.z. a w innej firmie od 7m.z. Ja swojemu Kubusiowi (niecale 7 mies.) podaje, kiedy tylko chce Mu sie pic. Odpowiedz Link Zgłoś
govanka Re: Soczki 14.05.06, 22:33 Ja też gdzieś słyszałam, że właśnie takie ilości powinno się podawac, ale i tak daję mojej kruszynce 175ml dziennie (które wypija na dwa razy ), potem podaję mu herbatkę (wydaje się mniej słodka i esencjonalna). Z tym rozcieńczaniem wodą to dobry pomysł - od jutra zacznę stosować (niby takie proste, a nie wpadłam na to ) Odpowiedz Link Zgłoś