14.05.06, 18:02
Ile można podawac 6-cio miesięczniakowi soku na dzień? Moja córka bardzo je
lubi i piła by je ciągle ale nie chce jej przewitaminować. Czy 175 ml to w
sam raz czy mogę podawac więcej? prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • karolinka123 Re: Soczki 14.05.06, 18:26
      Moj maluszek juz od kilku miesiecy pije tyle ile chce. czasem rekordowo
      wychodzilo, ok. 0,5 l. dziennie (no mniej wiecej). tyle ze ja troche z woda
      przegotowana rozrzedzam.
    • zona_mi Tyssia, zajrzyj tutaj: 14.05.06, 18:43
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579
      Odnajdziesz tu odpowiedzi na większość Twoich pytań
      smile
    • behemot79 Re: Soczki 14.05.06, 19:21
      Troche mnie zaskoczyłas...Dzwoniłam do serwisu kosumenckiego Nuticii i pani
      poinformowała mnie, że półrocznemu dziecku (moj synek tez tyle ma)mozna podac
      70-80 ml soku dziennie i co miesiąc zwiekszać porcję o 10 ml. Taka buteleczke
      175 ml dziecko powinno wypijac dopiero ok roku. Mój Kuba stanowczo prostestuje
      przeciwko takim ogrniczeniom i troszkę go oszukuje smile Dostaje 2 razy dziennie
      40 ml soku+ 40 ml wody i na razie sie nie zorientował, że coś mniej słodkie to
      picie smileChyba ciagle mu mało i spróbuje rozcieńczać w proporcji 40+60 ml
      • karolinka123 Re: Soczki 14.05.06, 19:44
        Co firma to inna teoria podawania dziecku pokarmow.Przykladowo w jednej firmie
        morela "dozwolona" dla niemowlat od 5 m.z. a w innej firmie od 7m.z. Ja swojemu
        Kubusiowi (niecale 7 mies.) podaje, kiedy tylko chce Mu sie pic.
      • govanka Re: Soczki 14.05.06, 22:33
        Ja też gdzieś słyszałam, że właśnie takie ilości powinno się podawac, ale i tak
        daję mojej kruszynce 175ml dziennie (które wypija na dwa razy smile), potem
        podaję mu herbatkę (wydaje się mniej słodka i esencjonalna).
        Z tym rozcieńczaniem wodą to dobry pomysł - od jutra zacznę stosować (niby
        takie proste, a nie wpadłam na to smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka