Dodaj do ulubionych

Śpiworek do spania

20.05.06, 21:16
Uh jak dobrze, że istnieje takie forum. Drogie mamy co sadzicie o śpiworkach
do spania? Moja malutka ma 4,5 miesiaca strasznie sie rozkopuje, a ponieważ
spi na poduszeczce klinie zsuwa sie pod kołderkę i tylko nosek jej wystaje
(mimo tego, że układam jej nózki w nogach łóżeczka). Czy warto kupic taki
śpiworek. Jaki rozmiar (kochanie moje nosi rozmiar ubranek 74)-
tak "przyszłościowo" większy czy taki sam jak rozmiar ubranek. Prosze o radesmile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Śpiworek do spania 20.05.06, 21:59
      WARTO!! zwlaszcza ze lato nadciaga wiec maluch bedzie mogl spac w cienkim body i
      spiworku.Polecam z H&M rozm 62 (chyba)-80.Musi byc za duzy aby dziecko moglo
      swobodnie kopac nozkami.Moj synek spal w spiworku od ok 3 do 10 m-ca
      zycia.Wlasnie w tym 62-80 z H&M.
      • 111a4 Re: Śpiworek do spania 20.05.06, 22:40
        wiesz ja wczoraj załozyłam watek o podobnym temacie.tez zastanawiam sie nad
        kupnem spiworka.przekonano mnie ze warto.niestety w sklepie nigdzie nie ma
        duzych rozmiarów...na allegro znalazłam.moja mała tez sie strasznie rozkopuje i
        mysle ze to bedzie dobry pomysł.
        • mmala6 Re: Śpiworek do spania 20.05.06, 22:51
          bedzie dobry pomyslsmile ja mam fajowy spiworek na stanie z zyrafka z H&M ale nie
          oddam, bo trzymam dla siostry Mateusza, ktora sie ma pojawic za jakies 3 latawink
    • asik791 Re: Śpiworek do spania 21.05.06, 11:26
      Cześć!
      U nas taki śpiworek z H&M świetnie się sprawdza już od kilku miesięcy. No i
      polecam większy niż ubranka.

Pozdr
    • martiks Re: Śpiworek do spania 21.05.06, 15:04
      Warto, warto. Na pierwsze miesiące mielismy śpiworek Drewexu AT, a teraz mamy z
      cienkiego polaru z dziurami na rączki, kupiony na allegro za jakies niewielkie
      pieniądze i na wyrost (to, ze byl na poczatku za duzy naprawde nie
      przeszkadzalo). Bez śpiwora nie wyobrazam sobie nocek, bo Antos lubi wedrować
      po łożeczku i caly czas bylby odkryty, a sypia przy otwartym oknie. Pozdrawiamsmile
      • 111a4 Re: Śpiworek do spania 21.05.06, 22:00
        dzieczyny znalazłam na allegor spiworek.mała nosi rozmiar ubranek 86.czy
        spiworek o rozmiarze 104-110 bedzie ok i posłuzy nam troche???
    • agenciara1 Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 10:45
      Jestem mamą dwóch chłopaków. Przy pierwszym wachałam się kupić śpiworek,
      ponieważ nie wierzyłam, że tak bardzo rozkopujące się dziecko będzie tolerować
      jakieś ograniczenie wolności. Przy drugim dziecku poddałam się i kupiłam, gdy
      kończył 8 miesiąc życia. Nosił wtedy rozmiar ubranek na 74. Śpiworek kupiłam na
      104-110 z Drewexu. Z zakupu jestem bardzo zadowolona. Wyroby Drewexu dobrze się
      piorą, śpiworek jest przyjemny w dotyku. Jeżeli chodzi o rozmiar to koniecznie
      kup większy od ubrań które nosi, żeby dziecko czuło się swobodnie, bo każdy
      maluch lubi kopać nóżkami. Aktualnie mój synek ma skończone 10 miesięcy i nadal
      śpi w tym śpiworku, w którym ma dużo jeszcze luzu. Serdecznie pozdrawiam i
      życzę dobrego wyboru.
    • asiek501 Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 11:14
      duża ta Twoja malutka smile
      moja ma 9 m-cy i wlasnie przechodzi na roz. 74

spiworki są the best
      Iga spi w nich jak tylko "wyszła z rożka i becika, czyli gdzies od 3 m-ca
      napewno kupilabym większy niz rozmiar ubranek
      śpi w roz. 80 (a zaczela jak nosiła ubranka 62)
      mam jeden H&M i jeden Sofija
      na lato moze kupie jakis cieńszy ...
      • anetakor Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 11:52
        mój Jasiek ma śpiworek z drewexu dobry również na lato, a ja mam spokój bo
        ostatnio strasznie się kopał w nocy i ciągle ściągał z siebie kołdrę
    • joanon Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 15:25
      polecam śpiworek do spania. Moja córcia też znikała pod kąderką lub spała w
      poprzek łóżeczka, ale od kiedy mam śpiworek to śpi ładnie. lepiej kupić większy
      • beata761 Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 15:32
        Polecam śpiworek. Kupiłam jak Zuzia skończyła 3 miesiące i wyrosła z rożka.
        Obie jesteśmy zadowolone , ja bo wiem że się nie rozkopie w nocy a jej jest
        wygodnie i moze machać nóżkami smile
    • betulinka Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 15:42
      Spiworek z pewnoscia ale-mala dygresyjka-czytalam kiedys ze poduszke nalezy
      podstawiac dziecku po ukonczeniu dwoch latek.Przyznam ze zastosowalam sie do
      tego.Pozdrawiamy
    • iws Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 17:08
      a ja właśnie kupiłam śpiworek "sofija". jest śliczny, na ramiączka i suwaczek
      dookoła ale na razie sie suszy na sznurku więc nie wiem jak się sprawdzismile
      wiem jedno - moja mała zaczęła sobie naciągać kocyk na główkę więc śpiworek
      uważam za niezbędny zakup
      • majan2 Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 19:40
        Warto bardzo. ja olecam spiworki z H&M
    • shady27 Re: Śpiworek do spania 22.05.06, 19:50
      u nas spiworek sie nie sprawdzil bo mlody od poczatlu nie lubil przykrycia, wiec spi pod flanelowa pieluszka lub kolderka ktora i tak skopuje wiec spi bez przylrycia
    • iws Re: Śpiworek do spania 24.05.06, 08:59
      no więc moja córka nie jest chyba za bardzo zadowolona ze śpiworka sad pod
      kocykiem to jak się obudziła to się rozkopała i "trenowała" chwytanie stópek a
      w śpiworku nie bardzo się to udaje.... ale może się przyzwyczai !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka