agata51881 21.05.06, 16:51 W srode zostalam mama i zrobil mi sie ztor w piersi jak sobie z tym poradzic? Czy uzywajac laktatora i po przystawianiau malej ten problem zniknie? Jest to moja pierwsza dzidzia wic nie mam doswiadczenia Pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viola75 Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 17:02 Zrób sobie okład z liści kapusty. Taką zwykłą biała kapustę roztłucz tłuczkiem, żeby liść puścił sok i z tego zrób okład. Ewentualnie weź ciepły prysznic. Pod wpływem ciepła kanaliki mleczne się otwierają i można łatwiej odciągnąć pokarm. Jakby gorączka i ból utrzymywały się dłużej i nie było poprawy to idź do lekarza, czasami trzeba wziąść antybiotyk. Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie to potrzebne. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
monia1983nrw Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 18:00 viola75 napisała: > Zrób sobie okład z liści kapusty. Taką zwykłą biała kapustę roztłucz tłuczkiem, > > żeby liść puścił sok i z tego zrób okład. Ewentualnie weź ciepły prysznic. Pod > wpływem ciepła kanaliki mleczne się otwierają i można łatwiej odciągnąć pokarm. > > Jakby gorączka i ból utrzymywały się dłużej i nie było poprawy to idź do > lekarza, czasami trzeba wziąść antybiotyk. Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie > > to potrzebne. Trzymaj się! Zgadzam sie...ale te liscie najlepiej jak sa schlodzone w lodowce,ja tez tak mialam po porodzie,"walczylam" z tym tydzien No i musisz masowac piersi,to bardzo boli,ale niestety... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 17:02 Poszukaj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 Odpowiedz Link Zgłoś
mikuluk Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 18:01 ja kupiłam sobie laktator Aventa. Używam go od początku jak tylko robi się zator to odciągam pokarm. Uwierz mi to lepsze niż kapusta!!! I w dodatku możesz nadmiar mleczka zamrozić w zamrażalniku i jak będziesz chciała za jakiś czas wyskoczyć to koś za ciebie będzie mógł dzidzię nakarmić! Moja mała ma teraz 3 miesiące i nadal uzywam laktatora nie miałam ani razu żadnego zapalenia, a nie raz budziłam się w nocy z obolałymi, pełnymi grudek piersiami - wtedy laktator i naprawdę w ciągu 5 minut wszystko mija. powodzenia monia Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 18:58 Jeżeli masz zator to ciepły prysznic jest wybawieniem. Masuj pierś pod ciepła wodą i często przystawiaj dzidzię. Jeżeli masz dużo pokarmu to kup laktator. Odpowiedz Link Zgłoś