Dodaj do ulubionych

Pomozcie!!!!!!!!!!

21.05.06, 16:51
W srode zostalam mama i zrobil mi sie ztor w piersi jak sobie z tym poradzic?
Czy uzywajac laktatora i po przystawianiau malej ten problem zniknie? Jest to
moja pierwsza dzidzia wic nie mam doswiadczenia sad

Pozdrawiam i dziekuje
Obserwuj wątek
    • viola75 Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 17:02
      Zrób sobie okład z liści kapusty. Taką zwykłą biała kapustę roztłucz tłuczkiem,
      żeby liść puścił sok i z tego zrób okład. Ewentualnie weź ciepły prysznic. Pod
      wpływem ciepła kanaliki mleczne się otwierają i można łatwiej odciągnąć pokarm.
      Jakby gorączka i ból utrzymywały się dłużej i nie było poprawy to idź do
      lekarza, czasami trzeba wziąść antybiotyk. Mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie
      to potrzebne. Trzymaj się!
      • monia1983nrw Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 18:00
        viola75 napisała:

> Zrób sobie okład z liści kapusty. Taką zwykłą biała kapustę roztłucz
        tłuczkiem,
        >
        > żeby liść puścił sok i z tego zrób okład. Ewentualnie weź ciepły prysznic.
        Pod
        > wpływem ciepła kanaliki mleczne się otwierają i można łatwiej odciągnąć
        pokarm.
        >
        > Jakby gorączka i ból utrzymywały się dłużej i nie było poprawy to idź do
        > lekarza, czasami trzeba wziąść antybiotyk. Mam nadzieję, że u Ciebie nie
        będzie
        >
        > to potrzebne. Trzymaj się!

Zgadzam sie...ale te liscie najlepiej jak sa schlodzone w lodowce,ja tez tak
        mialam po porodzie,"walczylam" z tym tydzien
        No i musisz masowac piersi,to bardzo boli,ale niestety...
        Powodzenia
    • budzik11 Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 17:02
      Poszukaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570
    • mikuluk Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 18:01
      ja kupiłam sobie laktator Aventa. Używam go od początku jak tylko robi się
      zator to odciągam pokarm. Uwierz mi to lepsze niż kapusta!!! I w dodatku możesz
      nadmiar mleczka zamrozić w zamrażalniku i jak będziesz chciała za jakiś czas
      wyskoczyć to koś za ciebie będzie mógł dzidzię nakarmić! Moja mała ma teraz 3
      miesiące i nadal uzywam laktatora nie miałam ani razu żadnego zapalenia, a nie
      raz budziłam się w nocy z obolałymi, pełnymi grudek piersiami - wtedy laktator
      i naprawdę w ciągu 5 minut wszystko mija.
      powodzenia monia
      • kuncwotek Re: Pomozcie!!!!!!!!!! 21.05.06, 18:58
        Jeżeli masz zator to ciepły prysznic jest wybawieniem. Masuj pierś pod ciepła
        wodą i często przystawiaj dzidzię. Jeżeli masz dużo pokarmu to kup laktator.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka