Dodaj do ulubionych

Karmienie w nocy

28.05.06, 15:18
Hej dziewczyny! Od kiedy zaczęłyście odzwyczajać dzieci od nocnego karmienia?
Mój synek za kilka dni skończy 7msc i właściwie cyca ma na żądanie czyli mniej
więcej co 2-2.5 godziny. Od niedawna zaczęłam mu podawać w dzień jakąś zupkę
albo deserek. Kilka razy dostał przed spaniem bebiko- jadł z apetytem ale
wcale dłużej po nim nie spał. Ponieważ wychodzą mu też ząbki potrafi czasem
budzić sie w nocy nawet co godzina! Czy to przeczekać czy zacząć stosować
jakąś metodę np uśnij wreszcie(zamierzam kupić) A może jest jeszcze za mały?
Przyznam, że chętnie przespałabym się ze 4 godzinki non-stopwink
Z góry dziękuję za rady!
Obserwuj wątek
    • karmasz Re: Karmienie w nocy 28.05.06, 15:34
      Nie wiem co ci poradzic. Ja mialam to szczescie,ze moja niunia przesypiala cale
      noce od 3 mies.zycia. Czasem obudzila sie raz w nocy . Synek mojej kozelanki
      budzi sie co 2-3 godziny na cycusia a ma 13 mies. Ja uwazam,ze 7 miesieczne
      dziecko moze spokojnie wytrzymac bez nocnego jedzenia i picia. Ale jak to zrobic
      wiem tylko ,ze slyszenia. Czyli nie dawac jesc ani pic (chyba ze wode z butelki)
      Do dziecka wstaje tatus. Tuli i usypia. Bo mama kojazy sie z cycusiem i trudno
      dziecku wytlymaczyc ,ze cycus jest tuz obak a nie mozna go dostac. Jeszcze jedno
      wyjscie nie dla kazdego ok. tzn.dawac smoczek do ssania zamiast cysia. U mnie
      nie dzialalo. Niestety czym dziecko bedzie starsze tym trudniej go od czegos
      odzwyczaic. Niestety na nic nie ma reguly. Moze twoje dziecko samo sie przestawi
      i zacznie spac w nocy a nie jesc?
      Powodzenia.
      • karmasz Re: Karmienie w nocy 28.05.06, 15:36
        I jeszcze jedno.Niektorzy uwazaja ,ze jaks sie dziecko dobrze naja wieczorem to
        dluzej spi. Czyli daja butelke z mlekiem lub kaszka. Ale jak sie przeje przed
        snem tez nie bedzie dobrze spalo?
        • nataliaostrowska Re: Karmienie w nocy 28.05.06, 15:57
          ja mam to samo... marze o przespaniu 3godz bez przerywania na cycka. tez 7.5
          mies tyle, ze corka...
          • aaola Re: Karmienie w nocy 28.05.06, 16:07
            mój synek ma 6msc i od misiąca znowu wstaje co 2hsad a było juz tak pięknie bo
            spał tylko z jedną przerwą od 20 do 8 Też się zastanawiam co robić Jak
            znajdziesz jakiś złoty srodek to napiszsmile
            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka