Dodaj do ulubionych

potrzebny kombinezon?

31.05.06, 12:07
witam.mam pytanie.termin mam na połowe wrzesnia czy wystarczy dla dziecka
rożek i kocyk czy tez potrzebny bedzie kombinezon?
Obserwuj wątek
    • szczuka Re: potrzebny kombinezon? 31.05.06, 12:37
      witam,
      na wyjście ze szpitala i potem na wrzesień na pewno nie, ale na jesień poszukaj
      sobie jakiegoś, myslę, że rozmiaru 62-68.
      pozdrawiam, Anna
      • slonko771 Re: potrzebny kombinezon? 01.06.06, 01:01
        a ja sie tak tez zastanawiam, ale jakos lepiej od tego kombinezoniku pasuje mi
        śpiworek ciekawe co na to jakies doswiadczone mamy??
    • malinka255 Re: potrzebny kombinezon? 01.06.06, 07:19
      przejsciowy kombinezonik musisz miec tez;
      • annanatali Re: potrzebny kombinezon? 01.06.06, 11:02
        Spiwór jest niewystarczający na zimę. kup i kombinezon i śpiworek,a w
        zależnosci od pogody naubierasz warstwowo, a zimą we wszystko.
        • majka313 Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 16:14
          MOIM ZDANIEM WYSYTARCZY SAM SPIWOREK,A KOMBINEZON KUPISZ NA ZIME.TERAZ JAK
          KUPISZ KOMBINEZON TO NA ZIME BEDZIE ZA MALY.A PRZECIEZ NIE KUPISZ NIEWIADOMO
          JAKIGO ROZMIARU BO JAK TO DZIECKO BEDZIE WYGLADALO JAK BEDZIE TAKIE MALENKIE.JA
          WIEM PO SOBIE,RODZILAM W STYCZNIU MIALAM KOMBINEZON NA 68CM I DO KONCA
          ZIMYKAMIL W NIM NIE PRZECHODZIL BO BYL JUZ ZA MALY.TAKZE JA RADZILABYM NARAZIE
          SPIWOREK NO I W RAZIE POTRZEBY JAKIS GRUBSZY KOCYK.WRZESIEN TEZ LUBI BYC
          LADNY.ZYCZE POWODZEENIA NA PORODOWCE
    • majka313 Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 16:16
      CHYBA ZLE ZROZUMIALAM TWOJ PROBLEM. TAK MOIM ZDANIEM WYSTARCZY ROZEK I KOCYK.
      • alpepe Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 16:19
        dziewczyno nie wrzeszcz tak bez potrzeby, to niezgodne z netykietą.
    • kiniak22 Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 16:29
      co do spiworka to wg mnie jest zbedny bo ja nie mialam i nie czulam potrzeby
      zeby zakupic a ze urodzilam w listopadzie to zaopatrzylam sie w kombinezon i mi
      wystarczylo w koncu dziecko ubierzesz cieplo wsadzisz do wozka przykryjesz
      kocykiem no i jeszcze na to pokrowiec to wg mnie jest dostatecznie cieplo i nie
      ma po co tracic niepotrzebnie kasy a w zimie z malenstwem to za duzo sie tez nie
      nachodzisz ale wybor nalezy do ciebie
      • figrut Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 17:32
        przykryjesz
        > kocykiem no i jeszcze na to pokrowiec
        Co Wy macie z tymi pokrowcami? One są na dżdżystą "zgniłą" pogodę a
        nie na normalne, suche dni. Przecież te pokrowce uniemożliwiają swobodną
        cyrkulację powietrza, nie na darmo dziecku kupuje się ubranka głównie z bawełny
        - skóra MUSI oddychać.
        • mmala6 Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 17:37
          podpisuje sie pod postami odradzajacymi kombinezon na wrzesien, chyba ze temp
          spadnie ponizej zerawinkNa zime to oczywiste,rozm dopasujesz do dziecka, nie ma
          sensu kupowac wczesniej.
          • alpepe Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 17:51
            a moja nie miała kombinezonu nawet w zimie. Urodziła się w październiku i
            ubierałam ją na cebulkę, ostatnia warstwa to był polarowy pajac, wkładałam w
            puchowy śpiwór i ewentualnie otulałam kocem. Dziecku nawet w największe mrozy
            było ciepło, zresztą dłużej niż godzinę, półtorej nie bywałam wtedy na dworze.
            • kulawa.stonka Re: potrzebny kombinezon? 03.06.06, 20:58
              mój Jaś jest z września i na spacerki miał cienki polarowy kombinezonik.
              chodził w nim do listopada - jesień była długa i ciepła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka