Dodaj do ulubionych

Zielona kupa - żelazo czy jabłko?

10.06.06, 21:58
Córeczka od dwóch miesięcy przyjmuje żelazo, Ferrum Lek, więc co jakiś czas
robi zielone kupki, ale ostatniuo wprowadziłam jej marchewkę i jabłuszko po
którym też zrobila zieloną kupkę. I teraz nie wiem czy jest to reakcja po
żelazie czy może organizm pokazał tak np. alergię na jabłko. Ponadto od paru
dni myję buzię nieprzegotowaną już wodą i na buźce ma dwie krosteczki i też
nie wiem czy to reakcja na wodę czy jabłko czy wogóle tak się zrobiło. Może
za dużo zmian na raz. Aha no i wczoraj zjadła po raz pierwszy pół słoiczka
marchewki z jabłkiem bardzo jej smakowalo (dzisaj też) i wczoraj (dziś już
nie) sporo ulewała. Czy to wszystko ma jakieś powiązania? Z góry dziękuję za
pomoc. smile
Obserwuj wątek
    • mamaivcia Re: Zielona kupa - żelazo czy jabłko? 10.06.06, 22:26
      jak robi zielone kupki i ulewa to może być alergia - często na marchewkę, a
      jeśli karmisz piersią to wcześniejsze były zielone po czyms co zjadałaś - u
      mnie to było jajko i mleko,
      ale wiesz co, mój synek robił i robi zielone kupki i ulewał (teraz już nie) na
      ząbki
      • sakerloff do mamaivcia 11.06.06, 11:03
        mam pytanko - moja corcia ma dopiero tydzien i robi takie brzydkie kupki
        zielone do tego ma gazy, lekarka stwierdzila ze albo sa przejsciowe, albo to
        poczatek kolki...ja mysle ze moze jednak to moja dieta....pije kawe zbozowa
        mlekiem, marchewka gotowana w zupie, ryz z jablkiem....moze to byc od tego??
    • marta.zet stawiam na jabłko 18.06.06, 02:28
      stawiam na jabłko, ale nie bezpośrednio zjedzone przez dziecko, tylko przez
      mnie. Najadłam się jabłem a karmię piersią i następnego dnia maluch miał kupki
      zazielenione i takie jakby bardzij ciągnące się.
    • jovix Re: Zielona kupa - żelazo czy jabłko? 18.06.06, 12:06
      może ojcem jest ufoludek?
      • alfikus ??? n/t 18.06.06, 18:34

• mamusia_chlopczyka Re: Zielona kupa - żelazo czy jabłko? 18.06.06, 12:15
      zielone kupy sa po żelazie, mój synek też mial jak zmienilismy mleko w którym
      była zwiększona dawka żelaza, poza tym dopóki kupa nie jest ze śluzem i z krwią
      to nie ma powodu do zmartwień, dodatkowo zielona kupa może być po ziołowych
      herbatkach (nie wymyślam tego tylko powtarzam to co powiedziała pediatra)

krosteczki na buzi - to mogą być potówki, wkońcu ostatnie dni były bardzo
      gorące, nie sądzę żeby to było od wody, dziecko ma już 5 miesięcy, więc to nie
      noworodek, a jesli było by od marchewki i jabłka to pokazałyby się na całym
      ciele... poza tym jest lato, mogło małą coś ukąsić, jakiś robaczek, muszka albo
      jakiś inny owad

ulewanie - owszem moze to być w pewnym sensie reakcja na to jabłko i marchewkę,
      ale równie dobrze to może byc oznaka nadchodzących ząbków, jak mój Staś zaczyna
      ulewać to wiem że zaraz pojawi się zabek, poza tym ulewał bez powodu do 7 miesiąca

ogólnie mówiąc, myślę że niepowinnaś się za bardzo przejmować, chyba że bardzo
      cię to niepokoi to idź do pediatry, ale naparwdę myślę że to niepotrzebne
      • alfikus Re: Zielona kupa - żelazo czy jabłko? 18.06.06, 18:32
        Dzięki!!smile Pocieszyłaś mnie! Co prawda zrobviłam kilka dni przerwy nic już nie
        podawałam oprócz cyca i ulewanie troszkę się zmniejszyło i krostki też nie
        wyskakują. Więc chyba jabłko. A może faktycznie potówkismile Chodziło mi głównie o
        to, że przy żelazie kiedy kupa jest zawsze zielona, trudno by się było
        zorientować czy nie jest zielona od jabłka, bo i tak czy tak jest zielonasmile
        Pozdrawaim
        • mamusia_chlopczyka Re: Zielona kupa - żelazo czy jabłko? 18.06.06, 20:37
          może teraz spróbuj podac małej jeszcze raz jabłko, jak wyskoczą krostki to
          będzie pewniak ze od jabłka, zawsze możesz podawać małej gotowane jabłuszko,
          może akurat na gotowane nie ma alergi... pozdrawiam
          • alfikus Re: Zielona kupa - żelazo czy jabłko? 19.06.06, 15:14
            Tak zrobię!! Dziękismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka