gosiekbia Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 22:16 mój synek dostał nagle wczoraj mokry kaszel. Bardzo nieładnie to wygląda. Poszliśmy zaraz do pediatry i stwierdziła że to pewnie od tego że byliśmy w ndz nad morzem i trochę za duzo niemowlę się nawdychało. Zapisała kropelki Sinupret no i czekamy co dalej. Trochę się ździwiłam żepo 2 godz plażowaniu może być taka reakcja. Czy stosowałyście takie kropelki. Jakie macie metody na pomoc Maluszkowi przy takim kaszelku. Jak Go kłaść? Na poduszce, czy na płasko? Proszę pomóżcie. Trochę też panikuje bo w zeszłym tyg odwiedził nas gość który właśnie przechodził zapalenie płuc, czy mi Go nie zaraził. Pomijam jego zachowanie! Jednak lekarz po szybkim osłuchaniu stwierdziła że to pewnie od tej plaży!? Czy może się zdarzyć coś takiego??? Proszę skrobnijcie bo ten kaszel mnie przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
gosiekbia Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 22:58 Dziewczyny! Naprawdę- nie wiem co robić!? Niech ktoś coś poradzi! Odpowiedz Link Zgłoś
agatekb1 Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 23:11 no to ja odpisze, ale nie pomoge ;-((( moj synek 5,5mca zarazil sie od taty katarem straszliwym ponad 3 tyg temu, po 2 tyg katar przeszedl ale w miedzy czasie pojawil sie mokry kaszel- zazwyczaj rano, i po dzremce popoludmiowej chodze do lekarza co kilka dni, jakies kropelki, syropki, nic nie pomaga wiec babka nagle stwierdzila ze to alergia na 100% i przepisala leki antyalergiczne!!!!i ten straszny katar na poczatku to tez alergia.... poddalam sie.... ide jutro prywatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiula81 Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 23:13 Ja raczej Cie nie pociesze, ale napisze, ze moja corka ma od ponad tygodnia wlasnie taki mokry kaszel, w niedziele jak usypiala to tak zaczela kaszlec, ze zwymiotowala cala kolacje. W poniedzialek wyladowalam u lekarza, a pediatra na to, ze mala to okaz zdrowia. W plucach nic nie ma, gardlo czyste (pani doktor jest pulmonologiem i alergologiem) Przepisala Pulmicort do inhalacji i flegamine. Jak nie pomoze to na przeswietlenie. Ale moja mala nazarla sie pieprzu i od tamtej pory tak kaszle i nie wiadomo czy to od tego. Nad morzem tez bylismy dwa razy, ale kaszel ani sie nie pogorszyl, ani polepszyl. Tak wiec nie wiem, ja czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: okropny mokry kaszel 28.06.06, 07:39 ja robię masaż bańkami, dużo picia i oklepywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: okropny mokry kaszel 28.06.06, 08:37 no to ja sie tez dolacze.MOj synek rowniez strasznie kaszle ,szczegolnie wtedy gdy sie go polozy do spania.Ma niewielki katarek i to mu splywa,dodatkowo jest dosyc sucho na dworze i to mu podraznia sluzowke.Bylam juz chyba z 4 razy u lekarza ale ten stwierdzil ze poza katarem nic mu nie jest.A katar ma juz chyba drugi miesiac,z mala przerwa.Tzn nie jest to jakis zabojczy katar,bardziej od kurzu,ale za kazdym razem gdy czyszce mu noska to wyciagam glutki. I tez juz nie wiem co jeszcze uzyc by mu pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiekbia Re: okropny mokry kaszel 28.06.06, 09:35 no, a od kataru może mieć mokry kaszel? Bo Nikosiowi też coś z noska leci. A czy może być taki kaszel od pyłków? Do tej pory nyślałam że od tych pyłków to może być kichanie, łzawienie , katarek..., ale nie taki mokry kaszel z wydzieliną. Kompletny laik ze mnie! Odpowiedz Link Zgłoś