Dodaj do ulubionych

okropny mokry kaszel

27.06.06, 22:08

Obserwuj wątek
    • gosiekbia Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 22:16
      mój synek dostał nagle wczoraj mokry kaszel. Bardzo nieładnie to wygląda.
      Poszliśmy zaraz do pediatry i stwierdziła że to pewnie od tego że byliśmy w ndz
      nad morzem i trochę za duzo niemowlę się nawdychało. Zapisała kropelki Sinupret
      no i czekamy co dalej. Trochę się ździwiłam żepo 2 godz plażowaniu może być taka
      reakcja. Czy stosowałyście takie kropelki. Jakie macie metody na pomoc
      Maluszkowi przy takim kaszelku. Jak Go kłaść? Na poduszce, czy na płasko? Proszę
      pomóżcie. Trochę też panikuje bo w zeszłym tyg odwiedził nas gość który właśnie
      przechodził zapalenie płuc, czy mi Go nie zaraził. Pomijam jego zachowanie!
      Jednak lekarz po szybkim osłuchaniu stwierdziła że to pewnie od tej plaży!? Czy
      może się zdarzyć coś takiego??? Proszę skrobnijcie bo ten kaszel mnie przeraża
      • gosiekbia Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 22:58
        Dziewczyny! Naprawdę- nie wiem co robić!? Niech ktoś coś poradzi!
        • agatekb1 Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 23:11
          no to ja odpisze, ale nie pomoge ;-(((
          moj synek 5,5mca zarazil sie od taty katarem straszliwym ponad 3 tyg temu, po 2
          tyg katar przeszedl ale w miedzy czasie pojawil sie mokry kaszel- zazwyczaj
          rano, i po dzremce popoludmiowej
          chodze do lekarza co kilka dni, jakies kropelki, syropki, nic nie pomaga
          wiec babka nagle stwierdzila ze to alergia na 100% i przepisala leki
          antyalergiczne!!!!i ten straszny katar na poczatku to tez alergia....
          poddalam sie.... ide jutro prywatnie...
        • gosiula81 Re: okropny mokry kaszel 27.06.06, 23:13
          Ja raczej Cie nie pociesze, ale napisze, ze moja corka ma od ponad tygodnia
          wlasnie taki mokry kaszel, w niedziele jak usypiala to tak zaczela kaszlec, ze
          zwymiotowala cala kolacje. W poniedzialek wyladowalam u lekarza, a pediatra na
          to, ze mala to okaz zdrowia. W plucach nic nie ma, gardlo czyste (pani doktor
          jest pulmonologiem i alergologiem) Przepisala Pulmicort do inhalacji i
          flegamine. Jak nie pomoze to na przeswietlenie. Ale moja mala nazarla sie
          pieprzu i od tamtej pory tak kaszle i nie wiadomo czy to od tego. Nad morzem
          tez bylismy dwa razy, ale kaszel ani sie nie pogorszyl, ani polepszyl. Tak wiec
          nie wiem, ja czekam.
        • 5_monika Re: okropny mokry kaszel 28.06.06, 07:39
          ja robię masaż bańkami, dużo picia i oklepywanie.
          • wi0la Re: okropny mokry kaszel 28.06.06, 08:37
            no to ja sie tez dolacze.MOj synek rowniez strasznie kaszle ,szczegolnie wtedy
            gdy sie go polozy do spania.Ma niewielki katarek i to mu splywa,dodatkowo jest
            dosyc sucho na dworze i to mu podraznia sluzowke.Bylam juz chyba z 4 razy u
            lekarza ale ten stwierdzil ze poza katarem nic mu nie jest.A katar ma juz chyba
            drugi miesiac,z mala przerwa.Tzn nie jest to jakis zabojczy katar,bardziej od
            kurzu,ale za kazdym razem gdy czyszce mu noska to wyciagam glutki.
            I tez juz nie wiem co jeszcze uzyc by mu pomoc.
            • gosiekbia Re: okropny mokry kaszel 28.06.06, 09:35
              no, a od kataru może mieć mokry kaszel? Bo Nikosiowi też coś z noska leci. A
              czy może być taki kaszel od pyłków? Do tej pory nyślałam że od tych pyłków to
              może być kichanie, łzawienie , katarek..., ale nie taki mokry kaszel z
              wydzieliną. Kompletny laik ze mnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka