nicole1910 12.07.06, 16:16 czesc co spiewacie swoim dziecia na dobranoc ? bo ja znam tylko kotki 2 i to wszystko pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.gruba Re: kołysanki 12.07.06, 18:14 Ja swojemu malutkowi (1 miesiąc) głównie nucę, bo zdarza się, że tekstu piosenki nie pamiętam. Dlatego mam dosyć sporą swobodę, posuwam się nawet do czterech pancernych i szumi dokoła las. Odpowiedz Link Zgłoś
martiks Re: kołysanki 12.07.06, 18:15 "Na Wojtusia", "Był sobie krol" itp. Nie wiem, ile miesięcy ma twoje dziecko, ale szybko sie człowiek edukuje, zapewniam) Puszczamy mu też "Usypianki Bobasa" na CD, ekstra muzyczka, bardzo relaksująca Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: kołysanki 12.07.06, 18:38 tu jest fjna stronka z piosenkami: www.dziecionline.pl/maluch/piosenki/piosenki.htm poza tym polecam plytke M.Umer/G.Turnau 'Kolysanki utulanki' Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: kołysanki 12.07.06, 20:14 Stąd: www.chor.amp.edu.pl/nagrania.htm ściągnij sobie "Kołysankę" Brahmsa - atu jest rozpracowany tekst: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=27628413&a=27650703 Odpowiedz Link Zgłoś
takjakja Re: kołysanki 12.07.06, 20:38 polecam KOLYSANKI - UTULANKI, G. Turnau i M.Umer: www.turnau.com.pl/kolysanki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: kołysanki 12.07.06, 21:05 gorąco polecam KOłysanki Utulanki Grzegorza Turnaua i Magdy Umer- są prześliczne, w książeczce wszystkie teksty,możesz początkowo śpiewać z płytą a później sama...ja włączam Małej cichutko płytę i podśpiewuję przy przygotowaniach do snu a kiedy ją kładę już tylko płyta, bo gdy śpiewam za bardzo się na mnie skupia i nie może usnąć (pewnie to jakość mojego śpiewu tak na Nią wpływa Odpowiedz Link Zgłoś