Dodaj do ulubionych

pytanie o wzdęcia-kolka

15.07.06, 14:22
koleżanka ma 2 tyg dzidziusia od wczoraj straszny płacz ,brzuszek jak i
piłeczka .Wcześniej 6 kupek dziennie teraz 1 z wielkimi boleściami.Nie mogę
jej nic doradzić bo mój syn dostał kolkę jak miał 2 mies i pediatra przepisał
Esputicon.Napiszcie czy Wasze dzieciaczki dostawały coś wcześniej na kolkę
oczywiście mam na myśli z przepisu lekarza czy po prostu musi koleżanka
trochę poczekać i pomagać dziecku swoimi sposobami ?
Obserwuj wątek
    • laurka112 Re: pytanie o wzdęcia-kolka 15.07.06, 14:40
      tak młodego dzidziusia można "potraktować" tylko plantexem; trzeba masować
      brzuszek, nosić tak coby ugniatać brzuszek oraz suszarka(ciepło i szum) dobrze
      oddziaływały na moją Laurkę, gdy miał 2 tyg. i zaczęła się kolkasad
      • martab25 Re: pytanie o wzdęcia-kolka 15.07.06, 15:30
        Moj Maly ma 3 tygodnie i tez ma problemy z kupka, wczesniej po kazym jedzeniu a
        od tygodnia meczarnia... Podaje mu esputicon, doradzila mi znajoma a i pediatra
        tez powiedziala zeby stosowac... Mozna podawac nawet do 3 razy dziennie po 2
        kropelki.
        • jakubisia Re: pytanie o wzdęcia-kolka 15.07.06, 16:20
          dla mnie Esputicon był rewelacyjny ,myślę że pomógł małemu wiadomo że nie z
          dnia na dzień ale po jakimś tygodniu zaczęlo się wszystko normować.Koleżanka
          jest baaaardzo przejętą mamusią i trochę momentami przesadza ponieważ nie może
          przyzwyczaić się do grymasów synka.Wiadomo jak wróciła ze szpitala dziecko
          tylko jadło i spało a teraz zaczyna normalnie funkcjonować -zaczyna
          marudzić ,popłacze trochę ,coś mu nie pasuje itd.Tłumaczę jej że wychowanie
          dziecka to wiele wyrzeczeń i różnych problemów nie można się od razu
          załamywać.Tak sobie myślę że przy drugim dziecku będę bardziej odważna ,pewna
          choć od początku starałam się tak zachowywać ponieważ życie mnie tego nauczyło .

dziękuję za pomoc idę do niej dzwonić
          • nnnikita Re: pytanie o wzdęcia-kolka 15.07.06, 17:11
            na mojego synka dzialal infacol rewelacyjnie - to sie podaje przed kazdym
            posilkiem wiec zawsze sie dziecku porzadnie odbije. I stosowalam juz jak byl
            taki malutki. polecam tez polozenie dziecka na brzuszku na kolanach mamy.
            suszarka tez dziala. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka