magdalenas10 Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 13:16 czy wasze dzieci spia tez tak mało? w nocy spi ładnie, ale w dzien w ogóle.nie potrafie nic w domu zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 13:20 identiko. dodatkowo w nocy mecza go gazy........ Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 komyszka 21.07.06, 13:27 a masz na ta bezsennosc jakis cudowny sposob moze? moja w nocy spi ładnie.od 22 do 1/2.potem do 4/5.a potem do 8 co 30 min.a od 8 juz wcale.czasem w ogrodzie godzinke ok 18 pospi.ale to sporadycznie.a na gazy herbatka hipp koperkowa.ja wiem ze sama piers nalezy dawac..ale ja raz dziennie daje 100ml tej herbatki.mała idzie jak na drozdzach, a w te upały pije ta herbatke jak szalona. Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: magdalenas10 21.07.06, 13:40 niestety nie mam mały jest na piersi ale dokarmainy butla+ oczywiscie dopajany herbatką hippa koperkową (innej nie znosi).w ogóle załuje ze od poczatku nie jest na butli-co rozmawiam z matkami które karmia butla to nawet 1 nie ma takich problemów jak ja karmiac piersia mały wciaz wisiałby na cycu nawet jak zje sporo z butelki. twoja corcia i tak ładnie spi wiec sie ciesz. ja dzis walcze od 7 rano- zeby choc na 30 min usnal. guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
maallinka Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 13:34 ja tak mialam z corcia, to byl koszmarny okres, jak ona spala 6 godzin to ja 2, a jak sie spi 2 godz na dobe to mozna miec mordercze mysli! Ale ona miala kolki, jak przeszlam z karmienia naturalnego na Nutramigen to problemy z brzuszkiem sie skonczyly, dziecko sie uspokoilo a i my z mezem zaczelismy powoli wracac do "zdrowia"... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 13:41 tylko ze ona kolek raczej nie ma.głównie je i sie przytula.nie chce lezec sama.usypiam ja na rekach i kłade na nocne spanie do łozeczka i jest ok.płakac tez nie płacze.po prostu nie spi.myslałam ze sie nie najada, ale tyje prawidłowo, a nawet ponad norme w 7 tyg przybrała 2kg. Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 13:44 i narzekasz????mój sie drze cały czas jak nie jest przy piersi a i przy piersi mu sie zdarza..... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 13:50 moja tez jest przy piersi cały czas, teraz tez usnie na 5 min, chce ja odłozyc i w ryk.znow cycek i tak w kołko.lekarka powiedziała ze rozne sa dzieci.a ja padam na twarz.sniadanie nie jem bo nie mam kiedy. dopiero obiad, i to z nia przy piersi.a gotuje w nocy jask spi.ach te nasze maluchy.ja stwierdziłam ze moja mała to jakis cyborg. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 21.07.06, 14:36 ja mam to samo. dwa miesiace dzis skonczył. szczesliwy tylko przy cycu, ale jesc mu sie z niego nie chce. sciagam i daje mu z butli.Ale nawet nie bardzo mam jak sciagnac bo przeciez maly ryczy. Na rekach go nosze-ryczy, na spacerze ze mna ryczy, poloze sie razem z nim ryczy, cycek w zeby cisza i spi, odkladam go ryczy, nawet nie moge isc do kibelka spokojnie> co innego u męza lub u mojej mamy, tam poprostu nie czuje cyca i jest cicho. To jest chyba uzaleznienie od cyca. W nocy na szczescie po krotkim marudzeniu przed zasnieciem spi od 22 czasem nawet do 5 rano. A ja wtedy latam jak poparzona zeby cos zrobic w domu, no i jeszcze odciągnac pokarm, potem wstaje jeszcze w srodku nocy i odciagam aby miec mleko dla niego do polowy dnia, i to bez sensu jest bo zeby utrzymac laktacje trzeba sciagac regularnie , ale przeciez nie bede rozdzierac szat, skonczy sie to przejdzie na modyfikowane i wogole mam zamiar wogole go juz nie przystawiac do cycka bo to niewiele daje Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 marcelkowa mama 22.07.06, 12:56 odnosnie odciagania.ja karmie piersia, ale miałam kilka sytuacji ze musiałam sciagnąc mleko(wesele kuzynki np).najlepiej mi sie sciagało majac małą przy jednej piersi, a przy drugiej laktator.mleko z laktatora szybciej leci, a mała spokojna przy drugim cycku Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: 7 tygodni-spi 8-9h na dobe!!! 22.07.06, 13:09 Moja mała miała teką fazę przez jakiś czas (ma9 tygodni) i jej przeszło. U mnie kluczem było (powtarzam się po raz setny ) pilnowanie, żeby dziecko przy pierwszych oznakach zmęczenia (zazwyczaj po 1,5-2 h)walnęło sobie drzemkę chociaż pół godzinki. Ciężko było, ale się udało. Sposoby : 1. - chusta - jak nie mogła zasnąć to do chusty i po 10 min sen - teraz daje się już nawet odłożyć . 2.- ustawianie małej w leżaczku pod kolumną z szumiącym radiem, głaskanie po pleckach - 10 min, spokój i sen. Nie wiem, jak długo jeszcze, ale u mnie na razie to działa Teraz młoda co 1,5-2 h ma drzemki od pół godzinki do godzinki i jedną dłuższą w ciągu dnia - około 3 godziny. Dziecko im bardziej zmęczone tym trudniej mu zasnąć po prostu... Powodzenia, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś