Dodaj do ulubionych

kleik czy kaszka

21.07.06, 23:24
Drogie mamy zaczynam pomału dokarmiać moje 5 miesięczne maleństwo które jest
jak na razie tylko na piersi i nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Mała
często budzi się w nocy dlatego na noc chciałbym dać jej coś bardziej
sycącego niż tylko moje mleko. Ponieważ wracam do pracy wolałabym żeby dała
mi dłużej pospać w nocy i nie wiem czy zagęścic moje mleko kleikiem czy tez
podac kaszkę np kukurydzianą lub ryżowo kukurydzianą?? Jaka jest różnica i co
wy podajecie?/
Obserwuj wątek
    • eska44 Re: kleik czy kaszka 22.07.06, 06:28
      Wiem z mądrej ksiązki,że na początek najlepszy jest kleik ryżowy,ponieważ jest
      łatwo przyswajalny,nie alergizuje i dostarcza żelazo. Sama też to podawałam
      jako pierwsze.
      • miloiwo Re: kleik czy kaszka 22.07.06, 09:42
        podciągam, bo mnie to też bardzo interesuje.
        ogólnie mam problem z kupieniem kaszki kukurydzianej, czy kukurydziano ryżowej
        tym bardziej. moja pediatra zaleca na początek kukurydzianą bo nie powoduje
        zaparc, ale ja nigdzie nie znalazłam więc zaczełam od malinowej - ryżowej
    • acha051005 Re: kleik czy kaszka 22.07.06, 10:22
      Moja coreczka a 9 miesiecy i caly czas dostaje kleik ryzowy. Na poczatku sam
      kleik, teraz dorzucam owoce. Zwykle kaszki smakowe sa dla niej za slodkie.
      • asiak78 Re: kleik czy kaszka 22.07.06, 15:16
        Witam! Właśnie jestem na tym etapie, lekarka zaleciła zacząć od kleiku na
        wodzie z dodatkiem owoców ze słoiczka. zaczęłam od ryżowego (smakował średnio),
        potem kupiłam kukurydziany (ten to wogóle), spróbowałam kaszki mleczno-ryzowej
        i tam małemu smakuje najbardziej (ale zwykła nie owocowa) Ale to i tak nie
        zmieniło czasu jego nocnych pobudzek. Zje kaszke, popije cycusiem a i tak budzi
        się od 23.30 co 2 godziny... Próbowałam go oszukiwać wodą ale nieskutecznie.
        Próbuje po prostu przytulać i uśpić ponownie raz poskutkowało i nawet się
        cieszyłam, ale trwalo tylko 10 minut. Obudził się znowu. A jak dostanie cycusia
        zasypia od razu na kolejne 2 godzinki. taka chyba jego uroda i apetyt. A też
        nie wiem jak to będzie bo od września wracam do pracy. A synuś ma 6 miesięcy.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka