aga55jaga Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 16:00 a po co? córcia ma jeszcze czas Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 16:03 ja dawalam, i soczek jablkowy. ale z tego co widze to mamy na tym forum wychowuja dzieci ksiazkowo i napisz ze jablko to dopiero najwczesniej po 4 miesiacu zycia. Nie zaszkodzi sprobowac. Ale obserwuj reakcje powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga an_qa 24.07.06, 22:49 książkowo lub jak kto woli wg tabel żywieniowych odpowiednich do wieku dziecka. Ja wychodzę z takiego założenia - jeżeli nie trzeba to po co? I czy wychowywanie wg pewnych kryteriów żywieniowych jest czymś złym??? Przecież każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 16:07 Jeśli chcesz, to daj, ale zacznij od niewielkich ilości. Ja dawałam w pierwszym miesiącu życia jako pomoc przy zaparciach [skrobane łyżeczką]. Odpowiedz Link Zgłoś
paycza Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 16:34 Ja daję mojemu synkowi już od około tygodnia. Urodzony 4 kwietnia. Zjada chętnie cały słoiczek jabłuszka i czuje się bardzo dobrze. Za około dwa tygodnie podam zupkę jarzynową z oliwą z oliwek. Wszytsko to na POLECENIE LEKARZA, bo mały ma problemy z robieniem kupki. Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 16:36 ja swojej po skonczeniu 3 m-c wprowadzilam soczek jablkowy powoli a dzis planujemy podac jej starte jabluszko ... tzn takie ze sloiczka bo niestety taka pora ze trudno o jakies dobre jabluszko - a dzis Julcia ma 4 - mce i tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 17:00 Nie, no chyba że poleci Ci to pediatra (np. na uporczywe zaparcia, jako mniejsze zło). 3miesięczne dziecko dostaje wszystkie potrzebne składniki w mleku, a jego układ pokarmowy nie jest jeszcze dojrzały, nie ma wszystkich enzymów trawiennych. Generalnie jest mocna zależność między wprowadzaniem stałych pokarmów przed 6 miesiącem życia, a ryzykiem późniejszych alergii (nawet jeśli nie ma rodzinnych obciążeń). Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Dać jabłuszko 3-miesięcznej córci? n/t 24.07.06, 19:41 Jak chcesz, Ty jesteś matką. Tylko zastanów się trzy razy.. Odpowiedz Link Zgłoś