jwarmuz 08.08.06, 20:09 na jak długo przed wykluciem się ząbków dzieciak marudzi i ślini się bardzo ?? to kwestia dni ? czy tygodni ? dziąsełka wyglądają zupełnie zwyczajnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apples Re: przed ząbkowaniem 08.08.06, 20:15 U nas slini się i marudzi od 4 mca, ma 9 i ząbków jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: przed ząbkowaniem 08.08.06, 20:24 nieraz dni ale zdarza sie ze i miesiecy... to niestety indywidualna sprawa malucha i jak na prawde bedzie sama sie przekonasz... Odpowiedz Link Zgłoś
madziaz Re: przed ząbkowaniem 08.08.06, 22:29 Moja córa ma wszelkie objawy ząbkowania od 11-go tyg. życia i cały czas widać same brzeżki dolnych jedynek. Teraz ma 19 tyg. a sprawa niewiele posunęła się naprzód. Widać więcej bieli, ale do zębów jeszcze daleko. Uśliniona do pasa i rączki stale w buzi. W krytycznych chwilach tak "szuka" paluszkami ząbków, że przygryza je dziąsełkami i wtedy dopiero płacze z bólu. Ale w okolicach końca trzeciego mies. dziecko intensywniej produkuje ślinę, której nie umie jeszcze połknąć, więc też przez jakiś czas będzie zapluta. Odpowiedz Link Zgłoś
olamortel Re: przed ząbkowaniem 09.08.06, 10:05 moja ma 7,5m malo sie slinila wlasnie dzis wyszedl jej drugi ząbek, a poznalam bo przy pierwszym robila taki odruch wypychania języczka, jakby lizala to dziąselko az jezyczek wychodzil na wierzch, na drugi dzien byl ząbek Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: przed ząbkowaniem 09.08.06, 10:08 Moja marudziła trzy dni, na trzeci dzień, gdy w nocy wyszedł ząbek była nie do zniesienia i znowu mamy spokój Odpowiedz Link Zgłoś