Dodaj do ulubionych

spanie malucha a halasy w domu

25.08.06, 16:02
czy waszym maluchom przeszkadza jak jest halas w domu (taki normalny domowy w
ciagu dnia czli trzaskanie dzwiami, glosne mowienie) podczas jego snu.Ja mam
obsesje na tym punkcie i caly czas na wszystkich krzycze, choc maly spi w
swoim pokoju zamkniety, chyba jestem nienormalna, juz wszyscy maja mnie dosc.
Moj dzieciak ma 9 miesiecy.
Obserwuj wątek
    • madzik241 Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 16:05
      Ja od początku przyzwyczajałam moją małą do spania przy muzyce nastawiam jej
      radio najlepiej lubi RMF CLASic i przy tym zasypia przymykam drzwi i już nic jej
      nie przeszkadza.
    • agatek2 Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 16:08
      Moja córcia ma prawie 7 m-cy. Wcześniej nie zważałam na hałas, włączony
      telewizor ale odkąd śpi coraz mniej a ja chce mieć też chwilę dla siebie,
      staram się być bardzo cicho aby jej nie obudzić. To normalne.
      • mama1_24 Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 16:14
        synek też od urodzenia spał przy włączonym radiu, czy tv, ale to zupełnie inne
        odgłosy, niż takie nagłe trzaśnięcie drzwiami, czy stukanie talerzy i też staram
        się wszystko robić w miarę cicho, żeby mieć chwilę dla siebie, a obecnie mały
        ma11,5 miesiąca
        • eps Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 17:18
          mój synek ma 4 miesiace i dzienne drzemki zawsze sa przy radiu badz tlewizji.
          domownicy nie musza chodzic na palcach i szeptac, ja moge cos w domu zrobic,
          sasiedzi np. słuchac muzyki smile
          wg mnie jak dziecko spi w grobowej ciszy to zawsze je moze zbudzic jakis nagły
          hałas np. szczekajacy pies, krzykliwy sasiad, klakson samochodu, czy upuszczony
          przedmiot i wtedy dziecko budzi sie przerazone. jak spi przy radiu to jemu ten w
          miare monotonny dzwiek nie przeszkadza a nawet ja sie zdarzy jakas wyzej opisana
          niespodzianka to dziecku nie przeszkadza, bo radio tłumi troche nagły chałas.
          mojej siostry coreczka spi jak przysłowiowy królk na miedzy i nawet skrzypiaca
          podłoga ja budzi. jak siostra ja uspi to siedza wszyscy i czekaja jak dziecko
          wstanie. mój synek nawet przy gosciach usnie i spokojnie sobie odpoczywa.
    • katja_79 Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 18:03
      Ja przestrzegam ciszy tylko podczas usypiania. Potem jak Małgosia zaśnie to
      normalnie odkurzam, rozmawiamy głośno, trzaskamy drzwiami. Jest już tak
      przyzwyczajona że nie reaguje.
      • ola984 Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 18:18
        ja też przyzwyczajam kube do normalnego życia jak usypia to faktycznie jest
        ciszej bo jak się głośniej krzyknie to sie wybudza ale jak już zaśnie to mielę
        mięso odkurzam pralka chodzi telewizor lub radio i mój mąż ktory ma donośny
        głos. ze względu na mały metraż nie można byc cicho jak myszka a sądzę że jeśli
        mały się przyzwyczai to mu nie przeszkadza (tak jak mnie)
    • kanaviosta Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 18:47
      a może jestes trochę nerwowa albo rozdrażniona, a hałas przeszkadza nie dziecku, ale Tobie? wink
    • jpetryka Re: spanie malucha a halasy w domu 25.08.06, 21:45
      przyzwyczajalam swego brzdaca od poczatku do zwyklego trybu dnia, czyli w dzien
      jak spi to sa halasy (no nie jakies kosmiczne, ale takie zwykle standardowe) i
      rozmowy normalne, nie za glosne ale i nie sciszone. Maluszek teraz ma 9 miesiecy
      i w ciagu dnia jak spi w domu to nie przeszkadza mu normalny tryb zycia
      domownikow,a wieczorkiem jak idzie spac to i my sie stopniowo wyciszamy wiec spi
      od 20 do 7 rano bez przerw smile pozdrawiam

src="b1.lilypie.com/g1CGp2.png"
      alt="Lilypie 1st Birthday Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
    • mimi15.10.05 Re: spanie malucha a halasy w domu 26.08.06, 09:53
      nie może sz przyzwyczaić dziecko do absolutniej ciszy bo nic nie bęziesz mogła
      zrobić ani nikt z twoich domowników. Na razie jest ok ale [później bhędzie to
      koszmar. kichniesz a on bedzie się budził. u mnie od urodzenia małego gra albo
      radio albo telewizor. nawet jak sa goście to śpi. cisza jest ocywiście w nocy.
      dziecko musi znać różnice między dniem a nocą. także nie panikuj, a tym
      bardziej że mały śpi w zamkniętym pokoju. żyj normalnie. bo jak nie zmienisz
      podejścia to będzie gorzej
      • titka_d Re: spanie malucha a halasy w domu 26.08.06, 12:37
        Może zacznij dziecku włączać radio, najpierw ciszej, poźniej troszkę głośniej.
        Moja mała od urodzenia śpi przy radiu, ale jakieś głośniejsze krzyki czy trzaski
        budzą ją niestety. Jest niespokojna przez skazę białkową, swędzi ją skórą, więc
        nie śpi najlepiej, dlatego ja musze trochę ciszej się zachowywać w domu. Poza
        tym też zalezy mi na tym, żeby trochę pospała, bo potrzebuję czasu dla siebie.
        Pozdrawiam, powodzenia!
    • betaz1 Re: spanie malucha a halasy w domu 26.08.06, 16:04
      dzieki za wszystkie rady, sa naprawde cenne. Wybrobuje z tym radiem, no i ja
      troche wychamuje bo chyba rzeczywiscie jestem troche za nerwowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka