Dodaj do ulubionych

3 miesiace- co potrafi?

06.09.06, 11:59
Moja coreczka 4 wrzesnia skonczyla 3 miesiace. I zastanawiam sie,czy juz nie
powinna wyciagac raczek do zabawek? Bawi sie swoimi rekami, wklada je do
buzki, obserwuje, ale nie probuje chwytac np grzechotki. Jezeli wloze jaj
zabawke w raczke to tez nie zwraca na nia uwagi. Czy powinnam sie martwic?
Obserwuj wątek
    • luliza79 Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 12:18
      mój synuś skończył 3 miesiące 1 września i ma dokładnie tak samo. Jak mu włoże
      w rączkę grzechotkę to tez nie zwraca uwagi , za to samymi rączkami jest
      zachwycony...No i nózki też coraz bardziej mu się podobają wink. Spokojnie, na
      wszystko przyjdzie czas smile))
    • agless Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 13:35
      moja skonczy 10 wrzesnia 3 miesiace i jak narazie duzo sie smieje, mowi agu,
      ła, brrr i wogole taka slodka jest. Jak placze i pokaze jej grzechotke to
      przestaje plakac i sie patrzy z zainteresowaniem, ale podobnie jak wasze nie
      siega raczka do zabawki. raczki wklada do buzi i ciamla, czyli tez tak samo jak
      u was, wiec chyba wszystko prawidlowo.
      • gosia1004 Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 15:00
        tak samo,nie martw sie, moja córeczka tez nie chwyta jeszcze zabawek inóżek tez
        jeszcze nie widzi, na razie oglada lewą rączkę, ciekawe czy będzie
        leworęczna?.. moja skonczy 3 msc 7 wrzesnia, mówi: euuu, lee, agii, i piszczyze
        szcześcia a potemją gardelko swędzi smile ipokasłuje, smiesznotka mała smile
    • magdalenas10 Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 15:13
      Moja grzechotek plastikowych nie oleruje.ma grzechotke pluszowego pieska,
      bardzo kolorowa, i taka pszczoe z szeleszczacymi skrzydłami i grzechotka w
      srodku.trzyma je, rzuca nimi i smieje sie do tych zabawek.skończyła 31.08 trzy
      miesiace.a zachowuje sie tak od kilku dni, wiec dziewczyny spokojnie.w kazdje
      chwili sie zaczniesmileps.sprobujcie dac im do reki pieluszke albo worek.moja od
      tego zaczeła.
      • magdalenas10 Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 15:14
        pieluszke tetrowa oczywiscie.
        • aczka Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 16:50
          Mój synek ma 3.5 miesiąca i chwyta zabawki, wkłada rączki do buzi, nauczył się
          tez ostatnio używać gryzaka, w ogóle zachowuje się jakby miał ząbkowanie...Z
          chwytaniem to jest tak, że muszę trzymać zabawkę na linii jego wzroku, a on
          powolutku zbliża ręce i sięga po zabawkę- nie zawsze trafiawink ale jeśli trafi to
          od razu do buzi. A czasem jest śmiesznie, bo nie trafi, a myśli, że trafił i też
          wkłada do buziwink)Ale każde dziecko rozwija się swoim tempem-mój np. zaczął
          bardzo późno podnosić głowę.
          Pozdrawiam
          • sunday24 Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 19:05
            chodzi o samodzielne podnoszenie glowki? Maja Mała trzyma pieknie glowe jak
            lezy na brzuszku, ale jak lezy na pleckach to samodzielnie jeszcze nie podnosi.
            • monique595 Re: 3 miesiace- co potrafi? 06.09.06, 20:04
              Mój Szymon skonćzył 3 m-ce 30.08, ładnie trzyma główkę, mówi a-gu, auu, ehhh,
              często się uśmiecha ale jeszcze nie głośno, lubi wszelkie światełka a
              najbardziej zabawę w chwytanie np. moich palców jak leży na macie to różnie
              czasem sięga po zabawkę casem nie. Bardzo lubi rozmawiać z zabawkami z karuzeli
              w łóżeczku. Na podnoszenie gółwki leżąc na pleckach jest jeszcze czas. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka