niunia1978 14.09.06, 20:16 Mojej 2 miesięcznej córci strasznie łzawi oczko.Czy któraś tak miała.Poradźcie co robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kgaw Re: łzawi oczko 14.09.06, 21:35 Po pierwsze sugeruję wizytę u dziecięcego okulisty. Prawdopodobnie przepisze dla dziecka jakieś kropelki i zleci masaże, pewnie to niedrożny kanalik. Masuj wytrwale i systematycznie. U mojego Maleństwa po miesiącu masażu w jednym oczku przeszło a w drugim widać znaczną poprawę. Za miesiąc mamy kolejną wizytę u okulisy, mam nadzieję że do tego czasu mu przejdzie i obędzie się bez zabiegu udrażniania kanalika. Głowa do góry i masuj masuj masuj. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia1978 Re: łzawi oczko 14.09.06, 22:07 Prosze napisz mi jak wyglada ten masaż. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia3831 Re: łzawi oczko 14.09.06, 22:26 masujesz naciskając od nosa w stronę oka (dosyć mocno) tak aby wyplynęlo to co ewentualnie zalega w kanaliku ( tak ze 4 powtórzenia po 3 razy dziennie). Oko przemywaj od skroni do nosa 3 razy dziennie solą fizjologiczną Odpowiedz Link Zgłoś