niunia1978 20.09.06, 12:36 dzisiaj moja 2 miesięczna córcia zrobiła kupke ze śluzem.Co to znaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogga Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 13:33 jeśli karmisz piersią to takie kupki moga sie pojawiać. Moja Zuzia skończyła 2 miesiące i bardzo często robi takie kupki+kolor zielony+czasem serowate grudki i pediatra twierdzi że u piersiowych bobasów to normalne. Może to też być alergia na coś co ty zjadasz- poobserwuj dzidzię i swoje menu a na pewno dojdziesz sama od czego ten śluz- może wprowadziłaś do swojego manu jakąś nowość (?)(jeśli nie to idz do pediatry)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja2081 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 14:54 a jeśli dziecko jest karmione sztucznie? Mała zjadała już deserki-jabłka, marchewkę, plus jeszcze winogron, oraz zupki- jarzynową i marchewkową. Nie było żadnych problemów aż do teraz - pojawiła sie kupka ze śluzem. Teraz ma prawie 5 miesięcy a zaczeła popijac soczki pod koniec 4 miesiąca, potem zaraz deserki a od 2 tyg. zjada zupki. Może czegoś za dużo dostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 14:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=48922837 Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 15:05 To reakcja pokarmowa, jeżeli karmisz piersią, to Ty zjadłaś coś co nieodpowiada Twojemu dziecku, a jeśli sztucznie, to może dałaś jakiś nowy produkt. Jeżeli to nie jest nagminne a dziecko poza taka kupką nie ma innych objawów to się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 15:08 A zawsze w razie wątpliwości zadzwoń do pediatry lub położnej, lepiej rozwiać wątpliwość niż się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia1978 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 15:37 zjadłam brokuły(pierwszy raz odkąd zaczęłam karmić).karmię piersią.tzn że nie mogę ich jeść?? Odpowiedz Link Zgłoś
alia78 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 15:52 Jeżeli takie kupki będa się utzymywały to lepiej nie, ale spokonie, zieko też się musi przyzwyczajać do nowych smaków. Tak własnie zareagowało na nowość. Ważna czy nie ma innych objawów. Za jakis czas znowu zjedz brokuły i zobaczysz czy się powtórzy. Z tego co pamietam, to karmiąc piersią nie powinno się jeść, nic smażonego, ciężkiego, powodującego wzdęcia.Obseruj malucha a wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ankab29 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 16:22 Brokuły bardo często uczulają.Mój Kuba 4 mies- też miał rewelacje z kupą jak ich pojadłam- zielono i ze śluzem.Lepiej wyeliminuj je z diety.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiw75 Re: kupka ze śluzem 20.09.06, 16:45 U mojego niemowlaka śluz okazał się efektem przerostu candidy- grzybica przewodu pokarmowego, którą wykazał posiew kału w kierunku grzybów. Zatem zawsze w przypadku "innej" kupy warto robić badanie kału. Odpowiedz Link Zgłoś