Dodaj do ulubionych

kapiel noworodka

13.10.06, 13:38
drogie mamy,czy jest jakas optymalna pora na kapiel dla malenstwa?moj maz
pracuje do pozna,jest w domu o 21.30,zalezalo by nam na wspolnej obecnosci
podczas kapieli,ale czy to nie jest za pozno na kapiel dla noworodka?prosze o
odpowiedz...termin porodu za tydzien.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karolinka123 Re: kapiel noworodka 13.10.06, 13:43
      a to niby dlaczego nie?
    • takapl Re: kapiel noworodka 13.10.06, 13:43
      ja na poczatku swojego szkraba kapalam miedzy 19 a 20 do czasu az przyszla do
      nas polozna srodowiskowa... poradzila mi (z wlasnego doswiadczenia) zeby kapac
      dzieci pozniej on akapala swoje po 23 i dzieci czasem przesypialy nawet do
      rana smile moj tez konczy pozno prace i przewaznie kapiemy maluszka po 22
    • hodos Re: kapiel noworodka 13.10.06, 18:00
      Mój mąż wraca po 20, potem kolacja a mała czepia się mnie jak smok więc nici z
      wczesnej kąpieli.. nasz wychodzi dopiero ok. 22-23 zeby nie była za świeżo po
      jedzeniu, bo wymiotuje
      • olimpia_b81 Re: kapiel noworodka 13.10.06, 18:19
        mozna na poczatku kapac kolo 21szej-o tej porze noworodki przewaznie sie robia ssenne.
        ja kapalam o tej porze, ale z wiekiem i obserwujac dziecko przesunelam ta pore na 19ta bo mala juz o 19.30 spi grzecznie.ale bywa tez kapiel o 18tej-zalezy od dnia bo ty sama przeciez nie zasypiasz codzien o tej samej porze.
        zacznij ok 21 a potem na podstawie obserwacji dziecka dojdziesz do wniosku jaki jest jego rytm snu bo kazde dziecko ma wlasny.
        najwazniejsza jest rutyna i teraz jakbym wykapala mala o 17tej to pewnie tez by poszla spac na noc(rutyna-kapiel, jesc, spac), tylko mialabym pobudke o 4tejsmile
        na poczatku nie musisz robic nic z zegarkiem, wazne tylko aby w takiej samej kolejnosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka