Dodaj do ulubionych

właścicielki QUINNY speedi SX

28.10.06, 11:49
czy moge Was prosic o opinie na temat tego wozka?
mieszkam na totalnym zadupiu gdzie nie odsniezaja i jest bloto. Ale
jednoczesnie chcialabym wozek w miare lekki i latwo skladajacy sie Czy
polecacie ten wozek? a moze jakis inny spelniajacy moje wymagania. Aha i
zalezy mi zeby boki byly niezabudowane, regulowane oparcie do conajmniej
pollezacej i podnozek regulowany
Obserwuj wątek
    • denay Re: właścicielki QUINNY speedi SX 28.10.06, 13:33
      nie mam co prawda tego wózka
      chociaż straszliwie napalona byłam na niego
      i chyba dobrze zrobiłam
      bo o ile gondola jest w miarę OK
      to spacerówka nie należy do rewelacyjnych
      i cześć znajomych po kilku tygodniach uzytkowania
      rozgląda się za czymś innym (nie ma folii w zestawie, nie ma pałąka, nie
      rozkłada się na płasko i dziecko bokiem siedzi)
      Poza tym są jakieś problemy z hamulcami.

Jesli mieszkasz na "ciężkim" wink terenie
      to może rozejrzyj się za czymś stabilniejszym
      z pompowanymi kołami
      • oda100 Re: właścicielki QUINNY speedi SX 28.10.06, 14:05
        u nas nie sprawdzil sie, na pewno nie kupilabym go jeszcze raz, pisalam juz
        dlaczego, skorzystaj z wyszukiwarki. No ale nawet nie wiem jaki chcialabym
        miec, bo moje dziecko nie lubi spacerow i siedzenia w niczym.
    • jamile Re: właścicielki QUINNY speedi SX 28.10.06, 14:36
      Mam i nie zamierzam zmieniać. Kupiłam jako spacerówkę, teraz dokupię gondolę
      dla drugiego brzdąca. Mojemu dziecku brak pałąka nie przeszkadza i zasypia w
      nim bez problemu mimo, że oparcie nie rozkłada się całkiem płasko.
      Na postawienie oparcia bardziej pionowo mam prosty sposób - kupiony w
      pasmanterii za 3 zł pasek-rzep długości ok. 60 przypinany za oparciem do
      stelaża.

KuKa
      * * * * * * * * * * *
      i jeszcze ktoś
      • zuziucha Re: właścicielki QUINNY speedi SX 28.10.06, 17:19
        hehe no i badz tu czlowieku madry po przeczytaniu kilku sprzecznych opinii. A
        znajomi dlaczego narzekali na ten wozek?
        • gorzata77 Re: właścicielki QUINNY speedi SX 28.10.06, 17:46
          Ja ma quinny freestyle i uwazam, że jest super. Spacerówka jest optymalna
          rozkłada się do poziomu, można ją matować przodem i tyłem do kierunku jazdy,
          podnóżek regulowany. Wózek ma świetne amortyzatory. Polecam!!!
          • meg.julia Re: właścicielki QUINNY speedi SX i freestyle ??? 28.10.06, 21:26
            cześć, też mam ten wózek i w sumie dopiero kilka dni temu wsadziłam w nią
            córunię (ma 7,5 m-ca) i jestem załamana. Mała siedzi jakoś krzywo, nie mogę
            rozłożyć oparcia do poziomu, nie mogę gO też wyprostować, a mała podnosi się do
            pionu. Nie MA pałąką no i nie można zmieniać kierunku jazdy, więc nie widzę
            małej. Z gondoli też nie byłam zadowolona, bo była bardzo mała - wąska i Julka
            szybko z niej wyrosła. Nigdy nie kupiłabym tego wózka drugi raz, niestety teraz
            dopiero to wiem. Duży plus to to że jest bardzo zwrotny, fajnie się nim jeździ
            i można do stelaża wpiąć foteli samochodowy, co przy małym niemowlaczku jest
            extra rozwiązaniem.
            Słyszałam, że freestyle jest super.
            A no właśnie czy do stelaża freestyle pasuje gondola ze speedy sx i fotelik
            maxi cosi ???
        • denay Re: właścicielki QUINNY speedi SX 29.10.06, 10:46
          no właśnie z tych powodów jw.
          ale radzę Ci wejść na forum WÓZKI
          i tam poczytać
    • meg.julia Re: właścicielki QUINNY speedi SX 28.10.06, 21:42
      a no właśnie, a jeśli Ty masz zamiar kupić tą spacerówkę, to chętnie odsprzedam
      po super cenie. stelaż używałam do gondoli, ale w spacerówce mała siedziała
      tylko dwa rzay. super nówka. jeśli jesteś zainteresowana pisz proszę na priva.
      pozdrawiam
    • mrocznamaga Re: właścicielki QUINNY speedi SX 30.10.06, 15:51
      Mój synek ma teraz rok i miesiąc jeździ w tej spacerówce chyba od marca, miał
      niecałe pół roku jak się przesiadł, i jestem z tego wózka bardzo zadowolona!
      Mały wygodnie sobie śpi, nawet do dwóch godzin co w domu jest niemożliwe,
      siedzi sobie też chyba raczej wygodnie bo ogólnie spacery uwielbia i mozemy tak
      jeździć pół dnia (teraz juz chodzi więc lubi też pochodzic po parku). Polecam!
      A brak pałąka zupełnie mu nie przeszkadza, tak samo jak rozkładanie do
      półleżenia zamiast do poziomu.
      Pozdrawiam.
    • rowantree Re: lepiej kupić QUINNY BUZZ 30.10.06, 19:35
      Polecam quinny buzz - wszystkie niedociągnięcia quinny speedy sx zostały
      wyeliminowane w tym modelu. Spacerówka regulowana, z pałąkiem i do tego z folią
      przeciwdeszczową. I oczywiście prostszy sposób składania, chociaż trzeba użyć
      sporo siły. Do tego pasuje gondolka i fotelik maxi cosi. W zestawie
      otrzymaliśmy śpiworek (całkiem spory i bardzo solidny), kocyk z grubego polaru,
      torbę, moskitierę. Naprawdę polecam. Całość (bez fotelika) kupiłam na allegro
      za 2100 zł, bo sklep w Toruniu, gdzie mieszkam, ociągał się ze sprowadzeniem
      wybranego przeze mnie koloru aż 5 tygodni. Więc im podziękowałam. Zamówienie na
      allegro złożyłam w poniedziałek, a we wtorek wózek był na miejscu.

Pozdrawiam
      • karolina216 Re: a ja wolę speedy 30.10.06, 21:32
        buzz ma małą spacerówkę, beznadziejne podwójne małe koło z przodu, nie ma
        ręcznego. Ja używam speediego ok. miesiąc, Mała ma 10m. i jesteśmy obie bardzo
        zadowolone! Do braku pałąka się przyzwyczaiłyśmy, oparcie mamy opatentowane,
        jest super zwrotny, lekki, ładny (sprwa gustu) - ale buzz też mi się bardo
        podoba, nawet bardziej. A i w speedym wyszła nowa kolorystyka - znajdziesz na
        www.calineczka.pl
    • maksiunio1 Re: właścicielki QUINNY speedi SX 31.10.06, 09:40
      zuziucha napisała:
      > czy moge Was prosic o opinie na temat tego wozka?
      Nawet spoko. W gondoli mlody byl do 4 miesiaca. Jest strasznie mala w porownaniu
      do innych gondoli. W spacerowce szybko sie zaaklimatyzowal. Brak palaka w ogole
      mu nie przeszkadza. Spi, siedzi w nim.

Technicznie:
      Sklada sie rewelacyjnie. Szybko, jest bardzo lekki. W wersji spacerowej po
      zlozeniu wchodzi caly do bagaznika malutkiego Peugeot'a 206, i to bez
      zdejmowania kolek. smile
      Ale tez mieszkamy na zadupiu, gdzie droga nie jest utwardzona i zima malo
      odsniezana, i troche dalo nam to w kosc. Szczegolnie gdy bylo juz takie bloto
      posniegowe, albo chlapa. Wozek strasznie telepie, gdyz nie posiada zadnej
      amortyzacji, kolko lata na wertepach. Co prawda mozna je zablokowac i czesciowo
      problem sie rozwiazuje, natomiast telepania sie nie da. No chyba, ze wolna
      jazda. BARDZO wolna smile Co prawda mlody w czasie tej przeprawy (300m) dal rade
      zasnac nawet, jednak meczylo mnie troche sumienie, ze nim tak rzuca big_grin

Poza tymi mankamentami uwazam, ze wozek jest rewelacyjny. Nam sie go udalo kupic
      za 1400,- z gondola i wkladka do spacerowki dla niemowlaka, oraz rzadka
      kolorystyke. (Forest Flame)

Ogladalismy mase wozkow. Chyba pol roku i zawsze znalazl sie wozek ktory by cos
      mial, czego nie ma drugi.
      • zuza112 Re: właścicielki QUINNY speedi SX 31.10.06, 10:22
        Maksiunio, napisz prosze coś o tej wkładce dla niemowlaka. Czy mozna ją gdzieś
        dokupić? Mam 4-miesięczniaka, który za chwilę wyrośnie mi z gondoli, a w
        spacerówce po prostu się topi... Rozwiązaniem bylaby taka wkładka, dzięki
        której byłoby małemu trochę przytulniej i cieplej. W moim zestawie nie byo
        niczego takiego...
        • maksiunio1 Re: właścicielki QUINNY speedi SX 31.10.06, 12:42
          hmm.. nie jestes pierwsza osoba, ktora pyta o ta wkladke. smile
          Chyba mielismy wyjatkowe szczescie, ze ja dostalismy. Przegladajac zestaw
          dodatkow do tego wozka, nigdzie nie spotkalem sie z tym, zeby byla wymieniana ta
          wkladka. Na bank jest firmowa, bo mam naszywke Quinny, ale moze jest z innego
          typu. Naprawde ciezko mi powiedziec. Wozek wraz z gondolka kupilismy w
          calineczka.pl, i dolaczona do tego byla wlasnie ta wkladka. Bardzo przypomina
          wkladke, ktora sie daje do fotelika samochodowego, kiedy dziecko jest jeszcze
          bardzo malutkie. Ta nasza jest kolorystycznie dopasowana do wozka, wiec odpada
          jakas przypadkowosc.

jedyne co moge zrobic, to ew. zdjecie tej wkladki i podanie linka. Ale to
          dopiero wieczorem.

pozdrawiam
          • zuza112 do maksiunia... 31.10.06, 14:11
            byłabym wdzięczna za zdjęcia... ja kupiłam wózek właśnie w Calineczce i nie
            było w zestawie nic takiego. Chyba wybiorę się do tego sklepu i zapytam... a
            może w sklepie internetowym coś takiego znajdę...
            • berta333 Re: do maksiunia... 31.10.06, 14:16
              Wkładki szukajcie w wózkach z serii "top line".
              Są przynajmniej dwa kolory/modele z wkładką dla niemowlaka: Fire Fly i Forest
              Flame. Kolorystyka standardowa nie posida wkładki.
              Osobiście, bardzo polecam ten patent, nawet dla rocznego dziecka.
              Pozdr!
              • maksiunio1 Re: do maksiunia... 31.10.06, 14:43
                berta333 napisała:
                > Wkładki szukajcie w wózkach z serii "top line".
                > Są przynajmniej dwa kolory/modele z wkładką dla niemowlaka: Fire Fly i Forest
                > Flame.

No wlasnie ten kolor posiadamy. Forest Flame. No i jak napisala berta333, tylko
                w tej serii wozkow byly wkladki.
    • berta333 Re: właścicielki QUINNY speedi SX 31.10.06, 14:19
      Aha - z tego co wiem, w kolorystyce 2006 nie ma tej wkładki w żadnym modelu,
      niestety...
    • s.poline BARDZO polecam!!! 31.10.06, 15:18
      hej mam SPEEDI SX od samego poczatku- w gondoli malenka jezdzila do 5,5 miesiecy, potem spacerowka. teraz corcia ma 9 miesiecy. wozek spisuje sie pod kazdym wzgledem! wydaje mi sie ze podzielone opinie sa wyrazem zroznicowanego uzywania wozka. dla kazdego cos innegosmile jesli chodzi o nas- duzo chodzilismy na spacery do lasu- cala zime przejezdzilismy po zaspach i wybojach a wozek z wszystkim dal sobie rade!! jest 100% sportowy!! genialny!! bardzo, bardzo polecam. jesli chodzi o brak palaka to zupelnie nie przeszkadza... przy kolejnych dzieciach tez bym kupila quinnysmile) pozdrawiam!
    • ella53 kosztuje dużo, ale ma kilka sporych wad 31.10.06, 18:32
      Kupiłam ten wózek po tym, jak do szału doprowadził mnie mój wózek
      wielofunkcyjny marki "no name" za 600 zyli. I jest to zakup tylko w części
      trafiony. Zalet ma kilka: jest bardzo lekki, dobrze się prowadzi po nierównym i
      błotnistym terenie, świetnie skręca, na wertepach można zablokować przednie
      kółko, co powoduje, że nie skręca samoistnie. Jest stabilny, nie kołysze się na
      boki, ma wygodną łatwo wysuwaną rączkę, ma spory (wbrew pozorom) kosz na
      zakupy, ma rozkładany podnóżek (można go podnieść, gdy dziecko leży i opuścić,
      gdy siedzi). Z wad poważnych: trochę za płytkie siedzsko i dziecko opiera
      się "jakoś" bokiem (robi wrażenie takiego lenia rozpartego na kanapie), nie
      można położyć oparcia całkiem płasko (ale to nie jest duża wada, dzieci, które
      korzystają z takiej spacerówki już nie chcą spać tak całkiem płasko). A to co
      jest najbardziej niewygodne - nie da się postawić oparcia całkiem pionowo.
      Oparcie jest ściągane paskiem z tyłu i nie ma takiej siły, która by ten pasek
      ściągnęła maksymalnie do końca. Poza tym, gdy oprze się ciężkie dziecko to
      swoim ciężarem powoduje, że oparcie się zsuwa. Inna wada - nie da się przełożyć
      rączki tak by dziecko jechało przodem lub tyłem do mamy. Hamulec nożny jest tak
      skonstruowany, że łatwo zapycha się brudem, o co w terenowych warunkach
      nietrudno i przestaje działać. Jeśli jednak nie znalazłaś innego, który spełnia
      twoje warunki to ten model się nadaje, ale daleko mu do ideału.
      • afog Re: kosztuje dużo, ale ma kilka sporych wad 31.10.06, 22:22
        Mam od miesiąca samą spacerówkę, mały jeszcze nieporadnie siedzi i... nie podoba mi się. O ile wózek prowadzi się super, to rzeczywiście siedzisko jest moim zdaniem za płytkie. I ten brak postawienia do pionu (co na razie nas nie dotyczy, ale wietrzę problemy...). Napiszcie coś więcej o tych patentach na rzepy, paski itp, żeby dziecko siedziało bardziej pionowo.
    • kotka.szrotka Re: właścicielki QUINNY speedi SX 31.10.06, 22:58
      Pocieszę, że będzie coraz lepiej. Ja też byłam załamana, a teraz nie
      zamieniłabym tego wózka na inny za nic. Narzekają najczęsciej mamy małych
      niemowlaczków, które zostały posadzone w tej dużej spacerówce. Taki
      pięciomiesięczny dzieciak jest chyba faktycznie za mały, ale ok. 10 miesiąca
      jest już zdecydowanie lepiej. Dziecko samo ładnie siedzi, jest już duże,
      nie "ginie" w wózku. Dla mnie ten wózek to rewelacja, choć kosztował niemało i
      wszystko musiałam dokupić osobo, folie, śpiworek (super!).
      • zuziucha Re: właścicielki QUINNY speedi SX 16.11.06, 14:37
        kupilam jednak Jane powertrack 360 i jestem super zadowlona. Dziecko moze w nim
        lezec ale tez i sklada sie do pozycji calkiem siedzacej (nie pollezacej jak w
        quinny).REWELADCYJNIE sie prowadzi na wielkich wertepach (tylko takie mam w
        swojej okolicy ) a do tego jest super lekki ,tylko 8kg no i ma duze kola.Jedyny
        feler-brak regulacji podnozka.ALe w nowszym modelu (nie pamietam jak sie
        nazywa) chyba slalom, podnozek juz jest nop ale cena tez wyzsza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka