Dodaj do ulubionych

Pytania o czopki Viburcol

30.10.06, 16:14
Poradźcie czy czopka dać tuż przed szczepieniem (dziecko bardzo cierpi
) czy po szczepieniu ? Jak wasze pociechy zachowywały sie po tych czopkach?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magda_wojciechowska Re: Pytania o czopki Viburcol 30.10.06, 16:50
      Mojemu ciezko bylo w ogole zaaplikowac - pomimo kilkuminutowego trzymania
      posladeczkow, zdarzalo sie, ze czopek lub jego fragment wypadal z pupki. smile
      Mysle, ze jesli szczepienie bedzie dla dziecka duzym przezyciem (a czesto tak
      jest), to lepiej zaaplikowac czopek niespokojnemu malcowi po powrocie do domu.
      Acha, mimo iz mojemu synkowi lekarka przepisala czopki 2 razy dziennie, to ja
      dawalam tak tylko przez pierwsze dwa dni, a potem tylko wtedy, gdy byla taka
      potrzeba - gdy maly byl wyjatkowo niespokojny i podejrzewalam kolke.
      • mamusia79 Re: Pytania o czopki Viburcol 30.10.06, 16:52
        dosłownie do dupy, nie działały tylko się mała naryczała jak głupia jak jej
        aplikowała. To jest lek homeopatyczny więc nie ma pewności, że pomoże? Na co Ci
        go przepisali?
        • magda_wojciechowska Re: Pytania o czopki Viburcol 30.10.06, 16:56
          Mnie czy aleksandrze? Na kolki, zgodnie z zaleceniem. U nas dzialal - maly sie
          po nim wyciszal, a gdy akurat mial problem ze zrobieniem kupki, to po aplikacji
          czopka przynajmniej sie wyproznil. Takze zawsze na cos dzialal. wink
    • falasarna Re: Pytania o czopki Viburcol 30.10.06, 16:59
      Dziecko bardzo cierpi przy szczepieniu??? Pojedź do szpitala dziecięcego i
      zobacz jak cierpią dzieci, nabierz trochę dystansu. Szczepienie trwa kilka
      sekund, a dziecko najbardziej drażni to, że jest zniewolone. Czopek poodaj
      doraźnie, tj. kiedy będzie rozdrażnione, niespokojne, będzie miało problem z
      zaśnięciem. Czopki często rozstrajają jelita, pobudzają wypróżnienia.
      Oczywiście jeden czopek nie zaszkodzi. U nas Viburcol sprawdził się przy
      ząbkowaniu.
      • hanula12 Re: Pytania o czopki Viburcol 31.10.06, 10:25
        u nas Viburcol działal przy ząbkowaniu, ale kiedy mały był niespokojny, bo w
        momencie kiedy ząbek miał się przebić, to musiałam dać Panadol, bo V.nie dał
        nic. nie podziałal na pewno na kupę, bo po nim mały nie robił kupy -o dziwo!-
        całą dobę.
        • ade1 Re: Pytania o czopki Viburcol 31.10.06, 11:16
          u nas czopki pomagaly, z wlozeeniem czopka nie ma zadnego problemu. a dlaczego
          szczepienie jest przezyciem dla dziecka- w ciagu dnia uderzy sie o cos ze 20
          razy na pewno, dlaczego wy tak panikujecie z tymi szczepieniami, calosc trwa ze
          3 sekundy dziecko placze pol minuty i po klopocie.
    • agunia1980 Re: Pytania o czopki Viburcol 31.10.06, 11:37
      Na moja corcie wogole nie dzialaly.Podejrzewam ze to bardziej twoje
      zdenerwowanie udziela sie dzieciaczkowi niz samo jest zdenerwowane.Moja corcia
      szczepienia akurat znosi elegancko.Zdarza sie ze nawet nie zaplacze.Dowiedz sie
      jak to jest z kremem(czy mascia) Emla.Dziala miejscowo znieczulacj ale jest na
      recepte.Niestety kazde dziecko musi przez to przejsc.Badz spokojniejsza moze i
      dzieciatko bedzie.
    • asiulaadriana Re: Pytania o czopki Viburcol 31.10.06, 14:39
      Podaj po szczepieniu, jeśli dzidzia bedzie bardzo niespokojna i np trudno
      bedzie jej zasnąć. MOj mały spał potem w nocy całe 4 godziny bez przerwy.
      Zazwyczaj budzi się co 1,50 co 2 godziny.
      • zu2ka Re: Pytania o czopki Viburcol 31.10.06, 21:18
        zaleca się podanie czopku ok 3 godz. po szczepieniu. lekarz może także zalecić
        podanie środka przeciwbólowego zaraz po szczepieniu i na noc - spytaj sie o to
        swojego lekarza. Mój syn po każdym szczepieniu nie płacze tylko krzyczy, rzuca
        się, szarpie ok 40 min i nic nie jest go w stanie uspokoić. Jest cały mokry i
        zachrypnięty, a potem ze zmęczenia zasypia. Można także min 1 godz. przed
        szczepieniem posmarować miejsce szczepienia maścią znieczulającą Emla - nie we
        wszystkich aptekach jest na receptę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka