Dodaj do ulubionych

ząbkowanie

02.11.06, 20:10
Przeżywamy koszmar ząbkowania.Całodzienne marudzenie,w nocy płacz.Dziecko ma
6 m-cy.Kupiłam Nurofen ale nie wiem ile dni pod rząd mogę go podać-dziś w
nocy dałam 2x -po kilku godz. dziecko obudziło się z płaczem czyli lek
przestał działać.Czy wolno łączyć z czopkami Viburcol?Czy można podać przed
jedzeniem na pusty brzuszek?Takich informacji nie ma na ulotce.Będę wdzięczna
za informacje.
Obserwuj wątek
    • martarb Re: ząbkowanie 02.11.06, 20:46
      dołączam się grupy mam ząbkujących ( fatalne noce, ciężkie dnie ) - tak myślę ,
      że to przez to mój synek jes taki marudny, płaczliwy, smutny ( zaczął 7 m-c )i
      liczę , że to minie , ja smaruję tylko dziąsełka żelem, sama chętnie się więc
      dowiem , co mogę podawac małemu, pozdrawiam i trzymajmy się
    • renia1807 Re: ząbkowanie 02.11.06, 21:13
      Z tego co wiem, to nurofenu nie można podawać zbyt często. Moja jak była chora
      i miała wysoką gorączkę to brała 2 razy dziennie. Nurofen to dość silny lek i
      skuteczniejszy niż apap i panadol.U nas przy wyrzynaniu się górnych jedynek
      buyo dokładnie to samo, ale ja nie stosowałam środków przeciwbólowych
    • brunette23 Re: ząbkowanie 02.11.06, 21:25
      5, 6 dni po 3,5ml 2 razy dziennie możesz podawać... jak boli to czy pusty czy
      pełny brzuszek jakoś trzeba sobie radzić... pozdrawiamy! smile
      • b.brzozowska1 Re: ząbkowanie 02.11.06, 22:27
        mi sie wydaje, ze 5-6 dni to troche za długo-nam przy panadolu lekarz poradził
        3 dni, 3 razy dziennie po 3 ml...
        • brunette23 b.brzozowska... masz rację... :) 02.11.06, 22:32
          coś mi się pokręciło z czymś innym, sprawdzilam właśnie, pani doktor napisała 3
          do 4 razy po 2,5ml przez 3 dni... zapomnijcie o tym, co wcześniej napisałam
          (tamto dotyczyło flavamedu)... dobrze że Ktoś czuwa! smile pozdrawiamy! smile
          • katrint Re: b.brzozowska... masz rację... :) 02.11.06, 22:39
            Łączę się w bólusmile) Spokojnie możesz łączyć nurofen z viburcolem.Najgorsze jest
            to że ten koszmar może potrwać bardzo długo.Ja juz nie daję rady,nocki zarwane
            a tu do pracy wracać czas.....
            • renia1807 Uważajcie z radą 03.11.06, 10:48
              Co do dawkowania leków ,to przecież nie można radzić jednakowo wszystkim
              dzieciom! Antybioryki i leki przeciwbólowe podaje się według stopnia
              zaawansowania choroby ,wieku i wagi dziecka.Zawsze lepiej zapytać lekarza lub
              farmaceuty niż pytać na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka