margheritas 11.11.06, 23:33 Jakie polecacie?Co sądzicie o matach edukacyjnych dla niemowlaków i karuzelach na łózeczko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olensia Re: Zabawki dla niemowlaka 11.11.06, 23:39 Karuzela moje dziecko zaczelo sie bardzo szybko interesowac zawsze sie smiala do wiszacych zwierzaczkow. Co do maty to zaczela sie na niej aktywnie bawic pod koniec 4 miesiaca wczesniej zaczynala plakac jak tylko ja na niej polozylam... Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Zabawki dla niemowlaka 11.11.06, 23:56 mata od 3-4msc a karuzela 3 tyg od urodzenia obie zabawki REWELACJA Odpowiedz Link Zgłoś
acsis Re: Zabawki dla niemowlaka 12.11.06, 19:26 karuzelka obowiazkowo Mata-jak masz sporo przestrzeni i pieniędzy to czemu nie. Ale przecież mozna dziecku pozawieszac nad łóżeczkiem rózne różności i ma to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Zabawki dla niemowlaka 12.11.06, 21:40 co do maty to pamietaj ze nie wszystkie dzieci je akceptuja moja Ola bawila sie tylko pare tygodni a pozniej wolala sie turlac po dywanie i zwiedzac dom Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Zabawki dla niemowlaka 12.11.06, 21:46 mate mamy, ale bez niej tez sie da zyc, bo dziecko w wieku niemowlecym interesuje sie czyms krotko.u nas poloze na mate ale zaraz z niej zmyka wiec rozkladam koc i rozrzucam na nim co sie da i sie baw karuzelka - ok, ale tez bez szalenstwa-10-15 min i trzeba cos nowego w lapke dac. u nas sprawdzaja sioe ksiazeczki dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zobrien Re: Zabawki dla niemowlaka 12.11.06, 22:22 Mata super. Od 3 miesiace, wczesniej mlody ryczal jak tylko go na niej kladalam. Karuzela - strata kasy, kompletnie ja ignorowal. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasma Re: Zabawki dla niemowlaka 12.11.06, 22:29 u nas karuzelka sie sprawdza a matę dopiero będziemy kupować Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Zabawki dla niemowlaka 12.11.06, 23:48 1. Karuzelka - nie inwestuj za dużo, bo nie musi być super bajerancka, ważne, żeby coś się nad łóżeczkiem bujało i było super kolorowe, u nas karuzelka się sprawdziła. 2. Teraz nad łóżeczkiem wisi pałąk Tiny Love z wiszącymi zabawkami, rewelka, dziecka nie ma 3. Leżaczek-bujaczek z pałąkiem z zabawkami - super sprawa, bez niego nic bym np. w kuchni nie zrobiła, Leo sobie siedzi, ma mnie na oku i jest spokojny 4. Mata - mamy od niedawna, na razie sprawdza się świetnie, ale na góra pół godziny, chyba jeszcze za dużo atrakcji na raz 5. Grzechotki - lekkie, łatwe do chwycenia w łapki, łagodnie grzechoczące i bardzo kolorowe. Karuzelka od 2-3 tygodnia, reszta zabawek nabiera sensu wtedy, kiedy dziecię odkrywa, że ma rączki i że za pomocą tychże można sięgnąć do czegoś, żeby to dotknąć Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Aha! 12.11.06, 23:50 Książeczki albo plansze z mocno kontrastowymi, wyraźnymi obrazkami, karty z czarno-białymi geometrycznymi rysunkami - to dla najmłodszych, najpierw się na nie gapią, a potem do nich gadają Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Jak mogłam zapomnieć... ;) 12.11.06, 23:55 Leo najlepiej bawi się: - kolorowymi ulotkami supermarketów - szeleszczącymi woreczkami np. po chusteczkach do pupy - własnymi paluszkami - kocykiem - interaktywnymi rodzicami Odpowiedz Link Zgłoś