ania2613 12.11.06, 12:40 czesc, jestem swiezo upieczona mama(moja corcia ma 7 dni) i zastanawim sie kiedy wy przechodzilyscie z pampersow newborn do nastepnych czyli 3-5 kg ( moja mala jak sie urodzila wazyla 2970) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluebeata Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 12:46 przechodzisz na większy rozmiar wtedy jiedy poprzedni jest za mały tzn żle sie zapina, albo gdy śpioszki są mokre bo pielucha żle przylega i siku lub kupka przecieka np na plecki, kup następny rozmiar juz teraz i sprawdz jak dziecko w nich "wygląda" jeśli są za duże to nic sie nie stanie jak poleżą jakiś czas ale ja pamiętam że mialam jedo duże opakowanie 1 potem już 2 i bardzo szybko były 3 a teraz moja ma już 6 miesięcy i juz od góra 3 , może 4 miesięcy nosi 4, z tych 2 i 3 wyrastała ekspresowo no ale twoje maleństwo ma dopiero kilka dni więc sama musisz przetetować, zobacteż oznaczenia kilogramowe na paczkach, ja zmieniałaj jak tylko dziecko osiągało koliejne kilogramy Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 12:50 ja zmienilam jak kupa wyciekala, nie patrz na cyferki na opkaowaniach tylko na to czy spelniaja swoja funkcje tj nie przeciekaja i nie obciskaja na nozkach Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 12:54 Mój mały urodził się z wagą 2900, w pampersy 1 nosiliśmy dość długo, a z tych 2 czyli 3-6 kg wyrośliśmy po skończeniu 6 miesiąca, czyli bardzo długo nosiliśmy rozmiar przeznaczony właściwie dla noworodków, ale mały jest szczupły i długi,więc nic go nie uciskało, a rozmiar większy "3" (4-9kg)był dużo za duży- mimo,że wagowo mały miał już ok. 7kg, gumki przy nóżkach były luźne i pieluszka była nie szczelna. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 13:06 ja od razu uzywalam 2 urodzil sie 3150 a spadl do 2800, Odpowiedz Link Zgłoś
wozniakanna Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 22:20 Mala miala 2.600 wiec w 1 chodzila przez 4 miesiace. Zmieniam na wieksze jak zostawiaja slady na udkach co wychodzi akurat wtedy jak przekroczy maxymalne kilogramy dla danego rozmiaru bo jest cienka w talii. Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 15:06 moja córcia ważyła 3630 przy urodzeniu spadła najwięcej do ok 3400; pampersów 1 używałam może ze 3 tyg. a teraz jestem między 2 a 3.. 2 wydają sie byc juz troche za ciasne a 3 za duże.. Odpowiedz Link Zgłoś