Dodaj do ulubionych

pyt dot. pampersow

12.11.06, 12:40
czesc, jestem swiezo upieczona mama(moja corcia ma 7 dni) i zastanawim sie
kiedy wy przechodzilyscie z pampersow newborn do nastepnych czyli 3-5 kg (
moja mala jak sie urodzila wazyla 2970)
Obserwuj wątek
    • bluebeata Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 12:46
      przechodzisz na większy rozmiar wtedy jiedy poprzedni jest za mały tzn żle sie
      zapina, albo gdy śpioszki są mokre bo pielucha żle przylega i siku lub kupka
      przecieka np na plecki, kup następny rozmiar juz teraz i sprawdz jak dziecko w
      nich "wygląda" jeśli są za duże to nic sie nie stanie jak poleżą jakiś czas ale
      ja pamiętam że mialam jedo duże opakowanie 1 potem już 2 i bardzo szybko były 3
      a teraz moja ma już 6 miesięcy i juz od góra 3 , może 4 miesięcy nosi 4, z tych
      2 i 3 wyrastała ekspresowo no ale twoje maleństwo ma dopiero kilka dni więc
      sama musisz przetetować, zobacteż oznaczenia kilogramowe na paczkach, ja
      zmieniałaj jak tylko dziecko osiągało koliejne kilogramy
      • olimpia_b81 Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 12:50
        ja zmienilam jak kupa wyciekala, nie patrz na cyferki na opkaowaniach tylko na to czy spelniaja swoja funkcje tj nie przeciekaja i nie obciskaja na nozkach
    • mfka Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 12:54
      Mój mały urodził się z wagą 2900, w pampersy 1 nosiliśmy dość długo, a z tych 2
      czyli 3-6 kg wyrośliśmy po skończeniu 6 miesiąca, czyli bardzo długo nosiliśmy
      rozmiar przeznaczony właściwie dla noworodków, ale mały jest szczupły i
      długi,więc nic go nie uciskało, a rozmiar większy "3" (4-9kg)był dużo za duży-
      mimo,że wagowo mały miał już ok. 7kg, gumki przy nóżkach były luźne i pieluszka
      była nie szczelna.
      • michasia24 Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 13:06
        ja od razu uzywalam 2 urodzil sie 3150 a spadl do 2800,
      • wozniakanna Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 22:20
        Mala miala 2.600 wiec w 1 chodzila przez 4 miesiace. Zmieniam na wieksze jak
        zostawiaja slady na udkach co wychodzi akurat wtedy jak przekroczy maxymalne
        kilogramy dla danego rozmiaru bo jest cienka w talii.
    • hodos Re: pyt dot. pampersow 12.11.06, 15:06
      moja córcia ważyła 3630 przy urodzeniu spadła najwięcej do ok 3400; pampersów 1
      używałam może ze 3 tyg. a teraz jestem między 2 a 3.. 2 wydają sie byc juz
      troche za ciasne a 3 za duże..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka