Gość: guest IP: *.* 24.08.01, 12:19 Witam obecne i przyszłe mamy.Czy mogłybyście wypowiedzieć się na temat leżaczków. Od kiedy kładłyście maluchy w leżaczkach oraz jakich firm polecacie leżaczki?Dzięki PozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 24.08.01, 13:00 Mój Michał od trzeciego mż używał Cocon bebe Conforta. A dlatego od trzeciego, że wcześniej były niedobory finansowe. Leżaczek bardzo się sprawdził, Miś go lubił, wszędzie go mogłam położyć. Choć teraz może kupiłabym raczej jakiś fotelik do samochodu, też może być jako leżaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 24.08.01, 13:33 Ja byłam zachwycona leżaczkiem. Marcin używał go od 4 do 10 miesišca. Przez pierwsze trzy miesiace go nie mialam ale wydaje mi się, że mozna leżaczka uzywać od samego poczštku. Ja mialam leżaczek chicco. Można go rozłożyć całkiem płasko choć tworzy się wtedy niewielkie wgłębieni. Jednak wydaje mi się, że ani kręgosłup ani biodra nie sa obcišżone. Leżaczek był mi bardzo pomocny - mogłam syna w nim zanie?ć do kuchni, postawić w łazience. zabierali?my go idšc w gosci - nie musiałam małego trzymać na rękach, jak chciał to zasnał i nie wpychałam sie komu? z brudnym wózkiem do pokoju. Młody siedzšc w leżaczku mogł obserwować zabawy starszego brata. Nigdy Marcinowi nic przykrego sie w leżazku nie przytrafiło. Nasz miał pasy zabezpieczjšce, które zdawały egzamin. Polecam zakup leżaczka.PozdrawiamMarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 24.08.01, 14:41 Moja Zuzia 3 miesięczna lubi wylegiwać się w foteliku samochodowym "Maxi- Cosi". Lekarka zapytana czy sadzac w tym dziecko odrzekła, ze owszem,ale nie na długie godziny ( wiadomo- dziecko musi się trochę gimnstykować na brzuchu i plecach) Zuzia patrzy na świat z tego fotela, wieszam jej obok jakieś zabawki na sznurkach i huśtam je, żeby miała radość z patrzenia. To w sytuacji gdy muszę się czymś zająć a ona się domaga rozrywek.Polecam!M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 24.08.01, 16:26 Moja znajoma ma lezaczek zasilany na baterie, ktory sam sie kolysze i do tego gra melodyjka. Ona dostala go z USA. Czy wiecie gdzie u nas mozna kupic taki lezaczek i jakiej on jest firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 24.08.01, 19:47 Cześć. Ja używałam leżaczka Chicco od samego początku. Ola często w nim zasypiała. BArdzo dobrze się sprawdza także teraz, szczególnie,że mąż skonstrułował z niego huśtawkę na drążku rozporowym w drzwiach i zabawa jest super, szczególnie gdy posadzę męża ze sznurkiem w ręku do huśtania, to i silniczka nie trzeba (czasami też śpiewa).Mogę przesłać zdjęcie. Pozdrawiam, BeataW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 25.08.01, 06:17 Julitka ma 1,5 miesiaca a ja 2 dni temu odkrylam uroki lezaczka. Co prawda nie jest to klasyczny lezaczek, lecz lezaczko-fotelik samochodowy, ale jak na razie sprawuje sie swietnie. Fotelik ma wyprofilowane plozy tak wiec moze od razu robic za kolyske, wczoraj udalo mi sie mala w nim uspic.ale ale ..... rozmawiala z neurologiem .... powiedziala mi, ze lezaczki powinny byc stosowane do 3 miesiaca, bo pozniej bardzo ograniczaja ruchliwosc babla - tyle fachowe sily a zycie i tak robi swoje ... PozdrawiamPS. Acha - mam fotelik samochodowy chicco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: leżaczek IP: *.* 01.09.01, 15:07 Nasz maluszek też nie mógł wyleżeć w łóżeczku i szybko chciał oglądać świat. Kiedy miał niecałe 2 m-ce kupiliśmy leżaczek Brevi. Dosyć drogi, ale do tej pory (to juz 6-ty miesiąc naszego synka) używamy go dość często (chociaż teraz dużo częściej bawimy się na podłodze na piankowej macie). Ale spotkałam się z opinią, że dziecko powinno bawić się w leżaczku kilkadziesiąt minut, a nie przesiadywać w nim cały dzień. Nasz maluszek czasem równiez drzemie w leżaczku.Uważam jednak, że w typowych leżaczkach, a nie fotelikach-nosidełkach samochodowych jest dzieciom wygodniej. Używamy fotelika Bebe Confort Elios, ale nie zostawiamy w nim dzidzi na dugo. Nasz leżaczek ma regulacje zarówno pleców jak i części na nogi, co przydaje się, gdy dzidzia zaśnie.Początkowo również zupki i deserki można podawać dziecku w leżaczku (po odpowiednim podniesieniu części na plecy).Ela Odpowiedz Link Zgłoś