plochaczek 22.11.06, 11:59 Czy ktos uzywal chusty-nosidelka dla swojej pociechy? mozecie cos napisac? czy warto, czy sie sprawdzila? czy dziecko lubi w niej przebywac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3anek Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 12:48 hmmm ja mam - użyłam może z 4 razy (synek ma teraz 6 mies.) - teraz na pewno bym jej nie kupiła. Jak synka wsadzałm do niej (miał jakieś 3 mies.) wydawało mi się, że jest ninaturalnie powykrzywiany (ręce i tak mnie bołały bo podkładałam rękę pod spód, żeby leżał bardziej na prosto, a nie tak skulony)- jemu było wygodnie, bo zasypiał w niej, ale mimo wszystko za długo - tak max 30 min w niej siedział potem już mu nie odpowiadało. Teraz próbowałam wsadzić go i nie bardzo mu się podobało. Mój zresztą nie przepada za noszeniem na rączkach - woli siedzieć i się roglądać. Dla nas to był zbędny wydatek, który nie przydał się kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
plochaczek Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 14:09 no wlasnie.. jak wlozylam synka (ma 6 tygodni) do srodka to ial badzo przerazona minke i zaczal plakac obawiam sie ze wydalam bezsensownie kase... bede jeszcze probowac, moze cos zle robie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1973 Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 14:28 O kurcze a ja właśnie zamówiłam, bo wydawalo mi się to fajne rozwiązanie, szczególnie dla mojej małpeczki przyklejonej do mnie non stop... Nic nie mogę zrobić, tylko jak śpi po kilka minut w dzień...mogę tu np. napisać Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 14:31 Mój mały z koleji był bardzo zadowolony, choć mam nadziję że to nie wyjątek. Nosiłam go jak był mały, ale zaczęłam od delikatnego wkładania jak był zrelaksowyany - żeby go nie wystraszyć, bo potem klapa. Sprawdziła się rewelacyjnie na krótkie wypady do spożywczaka (z koszyczkiem). Ostatnio wypróbowaliśmy na wyjściu nową pozycję - na biodrze - rewelacja. Trzeba tylko uwzględnić dodatkowy materiał przy ubieraniu malucha - szczególnie w ciepłe dni. A w taką pogodę jak teraz uważać, żeby go nie zawiało. Ja jestem zadowolona - ale opinie są chyba różne. Odpowiedz Link Zgłoś
plochaczek Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 14:59 czyli zalezy od upodoban maluszka , jednemu sie podoba drugiemu juz nie ale jeszcze poprobuje, a noz zalapie Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 16:00 Mam i używam tylko do znoszenia i wnoszenia dziecka po schodach na i ze spaceru. Nie wkładam w pozycji leżącej, bo płacze strasznie, tylko w siedzącej. Do takiego dłuższego noszenia mojemu dziecku nie przypasowała ta chusta. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 16:12 Dla mnie była i jest niesamowicie przydatna! Kupiłam jak synek miał 2,5 miesiąca. Bez problemu ją zaakceptował, był czas, że tylko w niej udawało mi się go uśpić. Nawet w tej chwili ja siedzą przed komputerem a Antonio śpi w chuście, popołudniami jest nerwowy i raczej nie ma szans na zaśniecie samemu w łózeczku. Premaxx jest jedynym sposobem na zrobienie zakupów w markecie bo Antek tak długo w wózku nie wytrzyma. Do tej pory używamy tej pozycji leżącej. Trzeba się tylko nauczyć odpowiadającej pozycji. Antek preferuje taką siedzącą, to pupa a nie plecy są w najniższym punkcie. Z racji obecnych gabarytów (jakieś 9 kg) Antkowi najczęsciej nogi wystają poza chustę. Kupowałam chustę bez przekonania, raczej jako ostatnią deskę ratunku dla dziecka, które trudno zasypiało i chciało być tylko na rękach. Okazała się stzrałem w dziesiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: premaxx-baby bag 22.11.06, 16:20 nosilam i bardzo sobie chwale.mala byla bez smoczkowa, stale wolala o piers a tak moglam chodzic po sklepie bez krepacji majac dziecko stale przy piersi. Odpowiedz Link Zgłoś