Dodaj do ulubionych

Dziwny siniak?

IP: *.* 12.04.02, 14:39
Zauważyłam u mojego maleństwa coś dziwnego.. :what: Na samym "czubku" główki ma coś jakby sińca.. ma lekko bladszy kolor od reszty skóry na głowie która jest różowiutka... Taki sinawy placek wielkości dwóch pięciozłotówek... :spookie: i co to może być :what: Nie wiem jak długo to ma bo od urodzenia ma długie gęste włosy i trudno tam w ogóle co kolwiek dojrzeć.. Może się z tym urodził? :craz: Jakiś czas temu uderzył się w główkę, ale po pierwsze nie jestem pewna, czy dokładnie w to miejcse, a po drugie to było ponad 3 tyg. temu... więc chyba to nie to.. Nie wiem co to jest i czy mam się martwić.. :what: Do lekarza idziemy dopiero 26 IV na szczepienie ale jeśli trzeba to pójdziemy wczesniej.. Czy któraś z was emamy się już z takim czymś spotkała? Może wasze dzieci nie mają takich czupryn na głowie i lepiej widać.. :) może to normalne? tylko dlaczego reszta jest różowa a to nie ? Dodam, że mały nie miał na głowie żadnych krwiaków poporodowych ani innych takich tam rzeczy.. jedynie tzw. "dziobnięcie bociana" między brewkami. Acha i jeśli to ważne to ma dokładnie 3mies. i 25 dni
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia22 Re: Dziwny siniak? IP: *.* 14.04.02, 14:54
      Niestety nie słyszałam o czymś takim, ale z tego co piszesz jest to dość duże jak na tak maleńkiego człowieczka. Myślę, że jeśli byłoby to wcześniej to byś zauważyła. Patrzysz na niego kilka godzin dziennie, nie sposób jest nie zauważyć czegoś takiego.Na twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem. U małego dziecka wszystko może być ważne.PozdrawiamMadzia
    • Gość: mamula Re: Dziwny siniak? IP: *.* 14.04.02, 20:09
      znajome dziecko ma cos takiego na raczce. teraz juz ma 10 lat. byla badana i lekarz powiedzial,ze to wada genetyczna polegajaca na tym,ze skora sie w tym miejscu nie zespolila/ to ma kolor sino-rozwy.i nie jest niebezpieczne.ale faktycznie, spytaj lekarza.
      • Gość: AnetaLelonek Re: Dziwny siniak? IP: *.* 14.04.02, 20:27
        Hej mój synek ma coś podobnego na główce ale w kolorze lekko pomarańczowym i wielkości ok 1cm - wygląda to jak skórka z pomarańczy. Lekarz stwierdził ze to cos w rodzaju znamiona- stwierdziła ze to moze od ułozenia w brzuszku- był ułozony pośladkowo, z tego wzgledu miał też dysplazję prawej cześci twarzyczki.Znamie umiejscowione jest po prawej stronie na sodku główki i nie powieksza się, nie boli go ani tym bardziej nie swedzi "poprosu jest"Pozdrawiam- mam 13 m Kacperka
        • Gość: AgaP Re: Dziwny siniak? do Anety IP: *.* 16.04.02, 22:40
          Witam Czy mogła byś wytłumaczyć szerzej o co chodzi z tą dysplazją twarzyPozdrawiam Aga
    • Gość: giks Re: Dziwny siniak?.. wizyta u lekarza IP: *.* 16.04.02, 18:03
      Dziękuje za odpowiedzi :) Byliśmy u lekarza.. powiedział, że jest to naczyniak, ale na razie nie ma się co martwić, bo jest na owłosionej skórze i nie szpeci. Poza tym powinien się sam rozejść do ok 6 miesiaca. Mamy tylko wpadać co jakiś czas na kontrole owego cudaka. To tak dla informacji mam, które kiedyś może będą miały z czymś takim do czynienia. :)Ps. i tym razem nie powiedział mi, że sobie szukam problemów.. tak więc drogie mamy warto chodzić do lekarza nawet z siniakami ;) Przynajmniej juz sie nie zastanawiam co to jest i nie martwię..
      • Gość: AnetaLelonek Re: Dziwny siniak?.. do giks IP: *.* 17.04.02, 21:56
        szczerze mówiac zeby zobaczyć dysplazję trzeba było sie dobrze przyjrzeć- poprostu miał krzywą twarzyczke ale po 2 tyg leżaczkowania tylko na prawym boku twarzyczka powróciła do normy i Kacperek jest ślicznym chłopcempap
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka