Dodaj do ulubionych

ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH

IP: *.* 11.07.02, 23:22
Moj maluszek waży obecnie 8300, a urodził się 12 lutego z wagą 3200. W ciągu ostatniego miesiąca przybrał 800 gr. Dziwi to mojego pediatrę, bo karmie go tylko piersią dopiero teraz zaczęłam mu podawać jabłuszko. Może ktoś jeszcze ma takiego cięzkiego malucha? Jest zdrowiutki i wygląda szczupło (no prawie)aż mnie to dziwi. Pediatra mi powiedziała, że gdyby był karmiony sztucznie to z takim apetytem wygladałby grubo,tak jakby był napompowany. aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Anias Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 00:15
      Moj Krzyś (28.02.2002, 3780g,56cm) waży (dziś) 8440g i wygląda jak mała kluseczka. Wyłącznie na persi. :)Ania
      • Gość: poziomka Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 07:50
        Moja Dosienka tez jeszcze nie ma 5 miesiecy (za niecale 2 tyg) i wczoraj wazyla 6450. Tez karmie ja tylko piersia, a od 10 dni dostaje soczek z jablek. Myslalam ze juz bede musiala ja dokarmiac, bo przybywalo jej tylko po 80 gram na tydzien, ale ostatnio 2 tyg pod rzad po 150 wiec na razie z lekarzem ustalilismy, ze poczekamy te poltora miesiaca na dodatki typu platki ryzowe. Mala jest po prostu drobniutka, bo na wychudzona nie wyglada - ma slodziutkie faldki na nozkach i raczkach.
        • Gość: oladrab Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 14:04
          Moja pchełka dokładnie dzisiaj konczy 5 m-cy, waga ur. 3100g, a dziś waży 7kg. I też nie jest wcale chudziakiem, policzki wygladają jakby miały pęknąć, a brzusio też całkiem pękaty. Widać chłopaki są cięższe.
    • Gość: agniesia1 Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 16:00
      nie ma co się martwic moja córka jak miała 5 mies. ważyła też ponad 8 kg. a teraz mój syn ma 6 mies. i wazy.....ponad 10 kg. i wogóle sie tym nie przejmuję bo też karmię piersią .Więc głowa do góry i cieszmy sie naszymi grubaskami!!!! :bic:
    • Gość: marudzik Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 16:04
      Moja Małgosia (5 mies. i tydzień) waży 7,5 kg. Przez ostatnie 3 mies. mało przybrała, wcześniej była na 95 centylu. Waga urodzeniowa to 3,9 kg.
    • Gość: magda12 Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 19:05
      Moja dzidzia jest z 15 lutego- 3,5 kg i 56 cm, dzisiaj waży 7 kg i ma 70 cm.Do końca czerwca karmiłam piersią w dzień i w nocy, a od 2 tyg.NAN 1 HA -w dzień + zupka+owoce, a w nocy pierś.A dlatego mieszanką, bo już nie chce piersi, chociaż ciągle próbujemy.Pozdrowionka.
      • Gość: Asia_G Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 22.07.02, 15:29
        Hej! Mój synek 23.07.02 skończy 5 m-cy dzisiaj ważył 7100 jego waga urodzeniowa to 3150.Od niedawna pije soczek i zajada jabłuszko, jeśli chodzi o mleczko to głównie mamy.pozdrawiam ASia i Michałek
    • Gość: olaart Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 12.07.02, 20:08
      Dziewczyny! załamałyscie mnie. Mój Maksio jest z 24 lutego, waga urodzeniowa 3200 a teraz tylko 5600! Przy waszych dzieciaczkach to przecież krasnoludek. Wyłącznie na piersi - chyba jednak mu moje mleczko nie służy bo nie jest w żadnym centylu!!! Bardzo się martwię, jutro umawiam się do pani doktor.
      • Gość: gonia_ Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 21.07.02, 22:57
        moj jest z 19 lutego, i tez wazy tylko 5 900...moim zdaniem nie wyglada na dziecko wychudzone, ale lekarka przy szczepieniu miala inne zdanie na ten temat :(
    • Gość: Adaa Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 00:04
      Nie gniewaj sie, ale powinnas zmienic pediatre.Moi chlopcy urodzili sie 25 marca i waza tyle co twoj syn, przy czym karmione sztucznie wygladaja, jak normalne dzieci, a nie jak potwory.
      • Gość: Anias Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 06:04
        :( :( :(To chyba ja się powinnam się obrazić i inne mamy "potworów" Widziałaś moje dziecko!? Jest słodkie i śliczne!! Następnym razem zastanów się pięć razy zanim coś napiszesz, bo taktu to nie masz za grosz dziewczyno!!:gun:
        • Gość: altro1 Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 08:38
          To moja pediatra nie ma taktu, za każdym razem jak kładę u niej małego na wagę i okazuje się, że znowu tak dużo przybrał to czuję się jak przestępca. Lekarka patrzy na mnie podejrzanie i pyta się co mu dawałam!!! chyba rzeczywiście ją zmienię na entuzjastkę maluszków z oponkami na nóżkach (mój ma takie słodki tłuszczyk właśnie tam)aga
          • Gość: Anias Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 09:28
            Kurczę, chyba zaszło jakieś nieporozumienie :crazy: Zrozumiałam, że Adaa ma szczupłe dziecko (odnosi się do postu olaart) i te grubsze nazywa potworami co bardzo mnie oburzyło. Teraz, gdy to jeszcze raz analizuję nie jestem już taka pewna czy o to chodziło. Wszystko przez to, że wyciągnęłam taki wniosek na podstawie kolejności postów jakie przyszły na moją skrzynkę (nota bene zaraz po przebudzeniu o 6.30 :sleep: )
            • Gość: altro1 Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 19:16
              A ja tylko chciałam uzyskać wsparcie dla mojego małego ciężarka, tu na mnie naskoczyli, że nie mam taktu itd. Mój maluch jest ciężki, ale wcele nie uważam żeby był za gruby, tylko moja pediatra jest chyba zwolenniczka dzieci anorektycznychaga
              • Gość: Anias Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 14.07.02, 00:39
                Ale się porobiło!!!Altro! Proszę przeczytaj uważnie jeszcze raz moje posty!!Ja też mam "grubcia"!!! O brak taktu został przeze mnie posądzony kto inny, chyba zresztą niesłusznie (o czym już napisałam), za co jeszcze raz biję się w pierś. Nie zaznam spokoju dopóki nie wyjaśnię tego nieporozumienia.A.
      • Gość: Anias Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH - do Adaa IP: *.* 13.07.02, 09:35
        Nie jestem pewna czy dobrze zinterpretowałam Twój post. Zrozumiałam, że tak jak olaart masz szczupłe dzieci i te grubsze nazywasz potworami co bardzo mnie zbulwersowało. Po ponownym przeanalizowaniu całej sprawy mam obawy, że mogłam wyciągnąć błędne wnioski. Jeśli tak, to bardzo proszę o wybaczenie :jap:PS. Ale walczyłam jak lwica o swojego małego grubaska, nie?? :)
    • Gość: Zabing Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 21:41
      Moj Ziemcio (3.02.2002.,3200, 52 cm) wazy w tej chwili 5900. Karmie go cycusiem i od jakichs 3 tygodni probujemy jabluszko, marchewke, ziemniaczka, zupki jarzynowe Gerbera no i soczki. Pozdrowka.Ewa i Ziemek
    • Gość: india Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 13.07.02, 22:06
      Aga,ja też byłam (jestem) mamą takiego, jak to czasami określam, masowca... :crazy:Filipek urodził się 12.05.2001 z wagą 3580g (60 cm), a wagę (zbliżoną do Twojego maluszka) 8400g, "osiągnął" w już wieku 3 m-cy i 3 tygodni !!! (ważony 02.09.2001). I co Ty na to... Ja zawsze cieszyłam się, że mam takiego dorodnego synka (przy czym Filipek nigdy nie wyglądał na "napompowanego", i wiem co masz na myśli pisząc, że synek wygląda szczupło :hap: ) i strasznie byłam dymna, że taki mi "klocek" rośnie, karmiony tylko piersią zresztą (i do tego takimi dwoma "wrzodami" :lol: ).Tak więc nic się nie martw... uważam, że wręcz przeciwnie - bądź z tego powodu "dumna i blada"... :benetton: ,tym bardziej, że synek to okaz zdrowia... :bic:Pozdrawiam :hello:Justyna, mama Filipka (ważącego obecnie 13200g - wczoraj skończył 14 m-cy),z krgosłupikiem po "ostrych" przejściach i rękoma "do kolan" :crazy:
    • Gość: MartaB Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 14.07.02, 20:52
      Witam,Mój Staśko, co prawda jeszcze nie całkiem 5 miesięczny (z 23 lutego), waży obecnie 6800 a mierzy 66cm. Waga urodzeniowa 2,85 kg, a wzrost 53 cm. Więc chyba całkiem, całkiem biorąc pod uwagę że je tylko cycusia :lol: Wygląda dobrze, pulchniutko ale nie jest jakimś strasznym grubaskiem :lol:Pozdrawiam,MB :hello:
    • Gość: Stahoo... Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 15.07.02, 13:47
      hmmmm...no, tak, to coz mam powiedzec ja, skoro moj Dejw skonczy 21 lipca (za tydzien) 5 miesiecy i wazy... 9500kg !!!!!na marginesie lekarz go oglada ciagle i nic zlego nie mowi, poza tym jeszcze (odpukac) nic pod tytulem katareklub kaszelek mu sie nie przytrafilo :)kiedys mowilem na niego zartobliwie antalek, ale teraz to juz chyba masowiec (jak ktos wczesniej napisal)!!zona karmi tylko piersia i ma mleka dosyc malawo (dlatego maluszek czesciej zjada), chociaz od paru dni zaczyna wsuwac (jak by to robil zawsze :) ) jablka i pic soczkijuz sie boje dawac mu kaszki i inne zupki !!pozdr...stahoo...
      • Gość: altro1 Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH do Stahoo IP: *.* 15.07.02, 22:53
        Chyba coś ci się pomyliło gdy pisałeś, że małżonka ma za mało pokarmu. Z pewnością tak nie jest sądząc po wadze maluszka, a nawet gdyby, to i tak ten pokarm jest szalenie wartościowy. Moje gratulacje dla żony!!! A tak na marginesie pytanko jaką wagę wyjściową miał "maluszek" ?aga
        • Gość: Stahoo... Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH do Stahoo IP: *.* 16.07.02, 14:27
          Moj "maluszek" gdy sie urodzil mial 4350, a po 3 dniach 4170. Natomiast co do pokarmu, to zgadza sie, musi byc bardzo wartosciowy, bo Dawid jak na razie nie chorowal i rosnie szybko. A o niewielkiej ilosci pisalem dlatego, ze pamietamy z Ania ile mleczka bylo np. 2 mies po np. 2 godz. od jedzenia. Oczywiscie moze nam sie wydawac, ze jest mniej, ale chyba jest, bo bardzo szybko wypija piers, a jak probujemy odciagac z pelnej, to udaje sie sciagnac tylko ok. 60-80 ml, nie jak kiedys 120-140. Nic to, obecnie jest blisko O.K. :), takze nie ma co narzekac...pozdr...stahoo...
    • Gość: fasola Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 22.07.02, 08:06
      mój mateusz - waga urodzeniowa 2 750g, 53 cm;teraz 7 300g, jest tylko na cycusiu;25 lipca skończy 5 miesięcy, grubcio z niego :lol:pa,magda
      • Gość: Gusiak Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH-co powiecie na to?? IP: *.* 22.07.02, 13:44
        Kacper urodził się 7 kwietnia, ważyłam go tydzień temu - miał 3 i pół miesiąca i ważył 8400!!! Waga urodeniowa średnia - 3670, a teraz wyskoczył całkim ponad 95 percentyl. Ale na grubego nie wygląda ;-). Tylko na piersi i to w dodatku naet teraz rozmiaru A.Cieszcie się, że Wasze Maluhy są szczupłe ;-)
        • Gość: Gusiak Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH-co powiecie na to?? IP: *.* 22.07.02, 13:46
          Ale narobiłam błędów - to dlatego, że piszę jedną, lewą ręką moim 8,5 kg na drugiej ;-)
    • Gość: 25 Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 22.07.02, 20:58
      Julka 10.02.2002 7100 i 64 cm, waga urodzeniowa 2750 i 50cmpozdrawiamy
    • Gość: Aluc Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 23.07.02, 13:42
      Maksio, oryginalnie 3730/59, dziś na dwa dni przed skończeniem 5 miesięcy 7450/67 (ale już tą dziwną suwmiarką :lol: bo centymetrem od czubka głowy do pięt 74 cm), tylko na piersi, zdecydowanie nie grubelec ale i nie chudzielec :lol: chciałabym go przetrzymac do końca września wyłącznie na piersi, zobaczymy jak pójdzie następne ważenie
      • Gość: Madziarek Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 23.07.02, 23:12
        Natanielek 01.02.2002. waga urodzeniowa 3600 waga w wieku 5 i pól miesiąca (ważony był 18.07.) 7900.Podobno mało przybrał od ostatniego ważenia, bo 6.06. ważył 7100, a teraz 7900.Na razie sie nie martwimy, bo pediatra powiedziała, że to może przez upały tak mało przybrał na wadze. Jest na piersi; jabłuszko podajemy od 21 czerwca, a zupkę jakoś tak od około 10 lipca.Madziarek
        • Gość: poziomka Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 24.07.02, 07:39
          Moja coreczka wlasnie skonczyla 5 miesiecy i wazy tylko 6500. Bardzo bym chciala by przez poltora miesiaca prybrala 800 ream. Ona pzez m/w taki okres przybiera 400-500 i pediatra nie kazal jej dokarmiac. Martwie sie ze z tym pzybieraniem nie jest najlepiej. Nie wiem czy mam malo pokarmu czy Mala zle wchlania. Prosze napiszcie mi ile ml dziennie soczku podajecie!!! Moja corenka dostaje lyzeczka i po zaledwie kilku zazyna wypluwac, a potem ma coraz bardziej zkwaszona mine az w koncu wypluwa wszystko i juz jej wiecej nie daje. Jak podajecie ten soczek.Poziomka
        • Gość: poziomka Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 24.07.02, 07:39
          Moja coreczka wlasnie skonczyla 5 miesiecy i wazy tylko 6500. Bardzo bym chciala by przez poltora miesiaca prybrala 800 gram. Ona pzez m/w taki okres przybiera 400-500 i pediatra nie kazal jej dokarmiac. Martwie sie ze z tym pzybieraniem nie jest najlepiej. Nie wiem czy mam malo pokarmu czy Mala zle wchlania. Prosze napiszcie mi ile ml dziennie soczku podajecie!!! Moja corenka dostaje lyzeczka i po zaledwie kilku zazyna wypluwac, a potem ma coraz bardziej zkwaszona mine az w koncu wypluwa wszystko i juz jej wiecej nie daje. Jak podajecie ten soczek.Poziomka
    • Gość: Agnieszka Re: ILE WAŻĄ PO 5 MIESIĄCACH IP: *.* 24.07.02, 17:28
      Mój Raduś jest z 9 lutego 2002, waga urodzeniowa 2750, 52 cm, a teraz waży około 7200. Zajada moje mleczko i od około 3 tygodni zupki jarzynowe albo deserki owocowe. na początku nie chciał jeść nic poza moim mleczkiem, po 2 łyżeczkach strasznie się krzywił, a teraz potrafi zjeść nawet cały słoiczek i denerwuje sie jak mu za wolno podaję. Fajnie, że lubi jest, a należy do raczej szczupłych dzieciaczków. Cóż, każde dziecko jest inne i chyba nie ma sensu ich porównywanie. Ważne, że są zdrowe, nie ? Pozdrowionka, Aguszka z Radusiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka