Dodaj do ulubionych

podwijanie sie uszu

07.12.06, 08:05
moja corcia czesto spi na podwinietych uszkach. staram sie podczas snu je odwijac, w nocy jednak nie mam nad tym konroli. mala urodzila sie ze sliczynmi uszkami, teraz przez to spanie zaczynaja lekko odstawac. slyszalam, ze niektore mamy, zeby temu zaradzic, zakladaja niemowlakom czapeczke na noc. inne mamy znow mi mowily, ze takie lekko odstajace uszka wracaja do normy gdy dziecko jest starsze. czy ktoras z doswiadczonych mam moglaby mi cos poradzic?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 08:08
      Osobiście radziłabym nie walczyć z naturą - jeśli ma mieć odstające, to będzie
      je miała, jeśli nie to i podwijanie nie zaszkodzi. Naprawdę.
      Mamy, które celem poprawienia urody uszek zakładają swoim dzieciom opaski i
      czapeczki, powinny sobie to robić, a najlepiej przypinać pinezkami wink
      • neptunka Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 08:17
        a w jakim wieku jest Twoje dziecko? mój syn, w swoich pierwszych miesiącach,
        też spał na podwiniętych uszach i też zaczynały mu tak jakby odstawać. ale z
        czasem, jak uszy zrobiły mu się że tak powiem - twardsze smile, zaczęły się
        trzymać na swoim miejscu przy główce i juz się nie wywijają
        • beniusia79 Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 08:26
          mala ma 5 miesiecy.
          • anetinus Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 09:13
            Też się zastanawiałam nad czapeczką ale szkoda mi dziecka. Trudno w najgorszym
            przypadku mała za 15 lat mi podziękujesmile
          • aishka2307 Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 09:19
            beniusia79 napisała:

> mala ma 5 miesiecy.

Moja też ma 5mcy (niecałe) i robi dokładnie tak samo - spi na podwiniętych
            uszkach. Cóż troszkę odstają ale ja nic z tym nie robię
            • beniusia79 Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 09:40
              gdzies slyszalam, ze jak dziecko bedzie troche wieksze i glowka troche urosnie, wszystko zrobi sie proporcjonalne, to te lekko odstajace uszy nie beda az tak rzucaly sie w oczy. mam nadzieje. boje sie tylko, zeby jeszcze bardziej nie zaczely odstawac.
              • zona_mi Re: podwijanie sie uszu 07.12.06, 09:53
                Och, zawsze będzie można na I Komunię zafundować zabieg upiększający.
                wink
      • dominika0808 Re: podwijanie sie uszu 08.12.06, 06:29

> Mamy, które celem poprawienia urody uszek zakładają swoim dzieciom opaski i
        > czapeczki, powinny sobie to robić, a najlepiej przypinać pinezkami wink

ale sie usmialam smile)) tak parsknelam,ze o malo co nie obudzilam synka smile)juz
        sobie wyobrazilam te pinezki...
      • dominika0808 Re: podwijanie sie uszu 08.12.06, 06:32
        a tak na powaznie...mialam ten sam dylemat bo synek wiecznie mial podwiniete
        ktores uszko jak spal...i na poczatku mu poprawialam az z czasem przestaly mu
        sie podwijac...troszke ma odstajace teraz te uszka ale i tak dla mnie jest
        najpiekniejszy
    • ulcia111 Re: podwijanie sie uszu 08.12.06, 06:38
      moj maz miał bardzo odstajace uszy teraz troszke przytył wiec nie rzuca sie to
      tak bardzo w oczy ale jako dziecko mowił mi ze miał z tego powodu duze
      kompleksy i gdy tylko nasz skarb sie urodził maz cały czas sprawdzał zeby
      czasem uszy mu sie nie podwijały ja przez meza tez sie wyczuliłam na to i teraz
      jest ok mały ma sliczne uszka choc nie powiem gdy spi czesto sprawdzam czy ich
      nie zawinał i jest ok pozdrawiam
      • zona_mi Re: podwijanie sie uszu 08.12.06, 09:41
        > gdy tylko nasz skarb sie urodził maz cały czas sprawdzał zeby
        > czasem uszy mu sie nie podwijały ja przez meza tez sie wyczuliłam na to

Oczywiście to niczemu nie szkodzi, ale tak naprawdę oprócz hodowania schizy na
        tym punkcie, niczemu też nie służy. Bo uszy jakie mają być takie będą, bez
        względu na to czy są w czasie snu zawinięte, czy nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka