Dodaj do ulubionych

ząbkowanie i biegunka

IP: *.* 04.11.02, 09:29
Czy Wasze Dzidziusie miały przy ząbkowaniu gorączkę, biegunkę i wymioty? Moja 7-miesięczna Córeczka od 2 dni wszystko to przechodzi i zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest jakieś wirusowe zapalenie żołądka. Od wczoraj nie ma już gorączki, a wymiotowała tylko 2 razy na początku. Wezwałam pediatrę, ale nie zaleciła nic oprócz oprócz diety i Lakcidu. Podzielcie się ze mną, proszę, Waszymi doświadczeniami. Jak mogę Jej jeszcze pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaM Re: ząbkowanie i biegunka IP: *.* 06.11.02, 13:52
      Kasiu glowka do gory. Moja Gabrysia identycznie reaguje na zabki. Za 2 tygodnie skonczy 7 miesiecy i mamy juz dwukrotne przypadlosci jak to znawal lekarz rodzinny "zoladkowe" za soba. Wyobraz sobie ze dyzurny lekarz rodzinny powiedzial mi ze to moja wina ze dziecko ma biegunke i wymioty bo daje jej zupki z doadatkiem drobiu lub cielecinki. oczywiscie dostala lakcid, podalam jej jedna fiolke ale stwierdzilam ze zadzwonie do naszego pediatry - ona stwierdzila ze sa to ewidentne objawy zabkowania, biegunka i wymioty trwaly 2 dni - pozniej 2 dni przerwy i niespodzianka - mamy zabek, po kilku dniach spokoju znowu ta sama historia - i kolejny zabek; wczoraj i dzisiaj bylo to samo wiec spodziewam sie ze wyjdzie gorna jedyneczka bo dziaselka sa spuchniete. Takze nie przejmuj sie za bardzo. Lakcid nie zaszkodzi a nawet dobrze podac go dziecku przy wymiotach bo oslania zoladeczek. A pytalas sie lekarza jaki jest stan dziaselek? ten dyzurny stwierdzil ze do zebow do jeszcze 100 lat, moja mala udowodnila jednak ze tak nie jest. jedyna roznica miedzy naszymi dziecmi to goraczka - moja jej nie miala. Sprobuj podac jej troszke panadolku lub syropek canpol na bolesne zabkowanie (zalecenie mojego pediatry) a zobaczysz ze bedzie lepiej,daj znac jak Malutkapozdrowienia Ania i 2zebna Gabrysia
      • Gość: KasiaR Re: ząbkowanie i biegunka IP: *.* 06.11.02, 14:05
        Dzięki, Aniu! Nasza pani pediatra stwierdziła rotawirusa, ale faktycznie, Natuni wyszły 2 ząbki! Ale śmiesznie - bo dwie dwójki górne. W wieku 5 m-cy wyszły Jej obydwie dolne jedynki. Ale będzie śmiesznie wyglądać Ząbaczek mój słodki! Aniu, a czy Twoja Gabrysia przy ząbkowaniu łapała się za uszko, albo próbowała przekrzywiając głowę dotknąć uszkiem ramionka?Buziaki dla Was obydwu!
    • Gość: Kleo Re: ząbkowanie i biegunka IP: *.* 07.11.02, 16:39
      Moja Michasia jeszcze nie ząbkuje (chociaż-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka