Dodaj do ulubionych

dlaczego się budzi??

IP: *.* 12.11.02, 12:17
Alez wiem, ze to mala plytka. Nie mam tez nic do tego, ze zdecydowalas sie to kupic i spisz sobie spokojnie. Kazda z nas musi znalezc swoj sposob, zeby nie zwariowac w ciaglym leku o dziecko. Jak napisalam, tez sprawdzalam (i sprawdzam) czy oddycha. Ale nigdy bym nie kupila czegos takiego, bo:a/ ufam swojej intuicjib/ wole wstac kilka razy w nocy i sprawdzic, czy wszystko ok, przy okazji pzykryc maluszka, poprawic w lozeczkuc/ nie ufam do konca zadnemu urzadzeniu. na sama mysl, ze mogloby sie zepsuc (nigdy nie mozna tego wykluczyc) i spalabym spokojnie, przekonana, ze urzadzenie czuwa za mnie, a maluszek by mnie potrzebowal...d/ gdyby urzadzenie dalo falszywy alarm, najadlabym sie niepotrzebnie strachue/ mam zdrowe dziecko, ktore nie mialo nigdy podejrzen o jakiekolwiek zaburzenia oddychania. Gdyby cos takiego mialo miejsce, pewnie bym to kupila.A. Nie ufam do konca zadnemu urzadzeniu, bo mam wyksztalcenie baaardo techniczne. Nie ufam do konca ABSowi a aucie, poduszce powietrznej, zaworowi w pralce itp. Nic nie zastapi naszej czujnosci, co nie znaczy, ze nie mozemy sie wspomoc wytworami mysli technicznej.Pozdrawiam i naprawde sie ciesze, ze wreszcie sie wysypiasz! To najwazniejsze dla mlodej mamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fuga Re: dlaczego się budzi?? IP: *.* 12.11.02, 12:22
      przepraszam za wcześnie sięw wysłało - otóż moja 9 miesięczna Karola która od kiedy skończyła 5 miesięczy spała super - od 20 do 6 bez przerwy a teraz nagle zaczęła się budzić.Je mleczko, pije herbatkę w nocy - różnie.Zastanawiam się czy to może być spowodowane tym, że się nie najada w dzień - je 3 razy 220 ml mleka zageśzczonego keikiem gryczano - ryżowym, soczek Hppa, jabłuszko tarte, zupkę, czasem żółtko, kartofelka z mlekiem, serek.Czy to zamało?Aha - ząbek ma jeden i te budzenie to raczej nie od ząbków.POzdrawiammGOsia
      • Gość: zeta Re: dlaczego się budzi?? IP: *.* 12.11.02, 12:57
        A dlaczego myślisz że to nie od ząbków ? Bo moim zdaniem to one są przyczyną , poza tym okres zimowy nie służy spaniu . Powietrze jest suche i ciepłe dlatego maluszki często się budzą . Z moim synkiem było podobnie od 2 do 5-6 miesiąca aniołek przesypiał siedem godzin bez pobudek . Odkąd zaczeły wychodzić ząbki ( ma dwa) budzi się kilka razy w nocy .Wtedy piciu ewntualnie maść na dziąsła ( to zależy od jęczenia)i śpi dalej . Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka