Dodaj do ulubionych

gorączka 38,5 - jaka przyczyna?

10.12.06, 21:15
Mój synek (3 miesiace) jest zupełnie zdrowy a ostatnio miał gorączkę 38,5.
Zastanawiam sie od czego ta temperatura, czy możliwe że z przegrzania (miał
ciepły pajacyk)?Czy to prawda że takie maluszki z byle czego mają zaraz
gorączkę?
Obserwuj wątek
    • kiniamum Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 10.12.06, 21:18
      zacznijmy od tego czy ta temperatura byla mierzona jakim sposobem (jesli w
      odbycie odejmij 5 kresek).. dziecko tak malutkie nie dostaje tak
      wysokiej "temperatury od niczego" i powinnas NIEZWLOCZNIE udac sie do lekarza,
      bo taka temperatura moze zagrazac Twojemu dziecku!!!
      • kasssannndra Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 10.12.06, 21:24
        już odjełam 5 kresek, miał tą temperaturę dwa dni i pomyślałam, ze może z
        przegrzania bo miał właśnie tego ciepłego pajacyka nałożonego na sobie, a
        wczoraj jak go przebrałam w cieniutkie śpioszki to już temperatury nie ma - ani
        wczoraj ani dziś.Idę z nim we wtorek na szczepienie to jeszcze zapytam lekarza
        o to.
        • brunette23 Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 10.12.06, 23:26
          nie mialam takiego problemu wiec trudno mi powiedziec ale wydaje mi sie ze
          troche wysoka ta temperatura jak na przegrzanie, chociaz u maluchow w ogole
          normalna temp. po odjeciu 5 kresek moze byc wyzsza niz u doroslych wiec
          wlasciwie czemu nie, po prostu jesli masz cieplo w mieszkaniu musisz malego
          cienko ubierac, zebydziecko niepotrzebnie sie nie przegrzewalo, lepiej niech
          jest mu niekiedy nawet chlodno, nic sie nie stanie tylko termoregulacje sobie
          maluch poprawi, i o to wlasnie chodzi... pozdrawiamy! smile
          • bernadka.1 Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 11.12.06, 12:20
            Gorączka może mieć także związek z bakteriami w moczu.
            • mamamilego Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 11.12.06, 16:07
              zgadzam sie co do tych bakterii w moczu. Mój mały do 6 m-ca miał to bardzo
              często teraz ma 8 i juz mu przeszło. Zawsze miał wtedy podzwyzszoną temperaturę
              bez innych objawów.
    • jakw Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 11.12.06, 18:35
      Ale chyba 2 dni w tym samym pajacyku nie był? Więc raczej zbyt ciepły pajacyk
      nie był przyczyną. Równie dobrze mógł mieć np. zapalenie gardła.
      • judyta1100 Re: gorączka 38,5 - jaka przyczyna? 11.12.06, 19:09
        może infekcja dopiero się rozwija? mój miał w poniedziałek, we wtorek nie w
        środe miał, myślałam że to ząbki ale w czwartek rano dostał silny katar i
        psikał niemożliwe. dziś już jest o.k.
      • kasssannndra Re: jakw 11.12.06, 20:30
        jakw napisała:

> Ale chyba 2 dni w tym samym pajacyku nie był?

W tym samy nie, ale ten sam materiał. I od tamtego drugiego dnia gorączki jak
        go przebrałam w cienkie śpioszki to nie ma gorączki.Jutro idę do pediatry na
        szczepienie wiec zapytam. Jeśli mały będzie chory to go nie zaszczepi, ale na
        chorego to on nie wyglada.Jeśli chodzi o te bakterie w moczu to wydaje mi sie
        że gdyby je miał to i gorączka była cały czas a nie tylko dwa dni.A możę sie
        mylę?
    • kasssannndra Re: już znam przyczynę 13.12.06, 16:53
      Lekarka zbadała synka i powiedziała, ze jest zdrowy ale nie zaszczepiła go ze
      wzgl. na tą gorączkę, kazała przyjść za tydzień.Powiedziała, zę jak na
      przegrzanie to gorączka była za wysoka, zapytała czy ktos w domu chorował.Mój
      maż był chory, miał grypę, brał antybiotyk, do dziecka sie nie zbliżał, a mały
      zaczął gorączkować kiedy mój maż był już po kuracji antybiotykiem i już był
      prawie zdrowy.Lekarka powiedziałą, zę to ten wirus próbował wejść do organizmu
      dziecka a on go zwalczył gł. dlatego, zę jest na piersi (butelkowe dziecko by
      nie potrafiło zwalczyć wirusa, bo nie ma tyle przeciwciał).
      • brunette23 Re: już znam przyczynę 13.12.06, 22:32
        tak to wlasnie bywa i jest prawdopodobne to co mowisz... moje dziecko poki bylo
        na piersi przez 7 miesiecy moglo przebywac wsrod zakatarzonych i kaszlacych i
        nic Jej nie bylo, równiez przy okazji wychodzenia zebow kompletnie nic sie nie
        dzialo... jak przeszlysmy na butelke to przy okazji kolejnych zabkow zaraz sie
        infekcja gardla przyplatala, na szczescie lagodnie przebyta, bez goraczki, ze
        spacerami, a teraz tez katarek i lekkie pokaslywanie przy okazji strasznie
        spuchnietych dziasel... ehhh... zyczymy duzo zdrowka! smile pozdrawiamy! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka