emilia_aa 12.12.06, 09:13 Witam forumowiczki moje maleństwo ma 10tyg i jeszcze nie jesteśmy doświadczeni w kwestii spacerów, więc poradźcie - czy dzisiaj iść z nim na spacer. Dodam że u nas pada deszcz ze śniegiem i trochę wieje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulaaa Re: spacer 12.12.06, 10:08 urodziłam w grudniu-wychodziłam z mala i wychodzę codziennie no chyba,że mocno leje.jak m ży itp to folia idzie w ruch Odpowiedz Link Zgłoś
maamawiki Re: spacer 12.12.06, 13:20 Z dziekiem można wychodzić nawet kiedy jest mróz ale wiatr jest miebezpieczny. Ustawiaj wtedy dziecko tyłem do wiatru. w czsie mrozu nigdy nie kładz mu pieluchy albo zlika na nosek bo para wodna zamarza na materiale Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: spacer 12.12.06, 13:40 postawić bude ew.folia i choć by na pół godzinki.j tak robiei robiłam z dzieckiem urodsonym w kwietniu(nie mieliśmy brzydkiej pogody)ale z dzieckiem z końca listopada było nieciekawie,ale mimo wszystko wychodziłam Odpowiedz Link Zgłoś
steffan Re: spacer 12.12.06, 14:25 niska temperatura nie jest szkodliwa, ale przy takiej "psiej" pogodzie, gdy zacina deszcz ze sniegiem, kiedy mnie samej nie chce się wychodzic, to raczej nie wychodze) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska16 Re: spacer 12.12.06, 14:39 wychodzimy codziennie od 4 miesięcy jak jest tak brzydko to tylko na kilka minut mój szkrab wtedy dużo lepiej śpi i wiem że jej zachartowana Odpowiedz Link Zgłoś
kawalczewskaj Re: spacer 12.12.06, 17:53 Ja dzisiaj nie wyszłam bo naprawdę mocno padał deszcz ze śniegiem i uznałam że to przesada bo cała byłabym mokra, a pchać wózek i trzymać na wietrze parasol to mało wygodne. Wystawiłam więc w budce syna na taras, co prawda musiałam go bujać, więc rozsunęlam lekko drzwi balkonowe, założyłam kurtkę i rękawiczkę i jedną reką go bujałam i siedziałam w domu czytając książkę a on się 1,5 godziny dotleniał. I myślę że to jest rozwiązanie na taką psią pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: spacer 12.12.06, 18:31 jak jest okropna pogoda to mozna sobie darowac, ale przewietrzyc ieszkanie przynajmniej dwa razy w ciagu dnia-przydaloby sie.. trzeba uwazac na wilgotne powietrze bo takie malenstwa nie maja jeszcze dobrze wyksztalconych plucek.. jak jest mrozno to lepiej..ale powinnas wychodzic codziennie (jak pozwala pogoda).. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: spacer 13.12.06, 00:03 Ja urodziłam córkę we wrześniu 2005, pogoda była wstrętna. Byłam z nią sama, tarasu nie mam, więc musiałam wychodzić nawet jak lało i zacinało. Bez parasolki, wystarczy dobra kurtka z kapturem. Oczywiście nie wychodziłam podczas wielkich mrozów. Córka nie chorowała, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś