Dodaj do ulubionych

schodząca skórka

IP: *.* 07.02.03, 14:54
moja 12 dniowa córeczka zaczęła "gubić" :) skórętrochę się martwię, chociaż wszyscy twierdzą że to normalne, że schodzi jej skórka , ale może da się to jakoś zniwelować, jak na razie kremuję jej tylko przeguby dłoni i stópki, ale dziś zauważyłam, że także na nosku zaczyna jej schodzićcoś z tym robić czy po prostu przeczekać ???Magdalena, mama Oleńki
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaO Re: schodząca skórka IP: *.* 07.02.03, 15:21
      Ja smarowalam Linomagiem (w szpitalu Alantanem)- obie masci i pomoglo.
    • Gość: Ifona Re: schodząca skórka IP: *.* 07.02.03, 15:51
      witaj,jestem mamą dwóch chłopców, imiałam to samo, żadne oliwki nie pomagały, pomogła za to ciekła parafina do kupienia w aptece, bardzo polecam, problem sam zniknął, a ja wykorzystałam chyba 3 butelki.pozdrawiam cieplutkoiffona
    • Gość: JolaG Re: schodząca skórka IP: *.* 07.02.03, 16:07
      u mnie byla wczoraj pani pediarta na wizycie patronazowej i powiedziala,ze najlepiej nasmarowac te miejsca gdzie schodzi skorka oliwa z oliwek, taka jadalna.Jeszcze nie probowalam,ale mam zamiar,bo Szymek tez traci skore na przegubach raczek i na nozkach.Pozdrawiam-Jola
      • Gość: kasia.s Re: schodząca skórka IP: *.* 07.02.03, 18:11
        Jak moja Rybka była taka malutka to miała dokładnie to samo-kupiłam w aptece Oilatum(emulsję do kąpieli leczniczej)I myłam w tym niunię-pomogłoKasia
    • Gość: kaczucha Re: schodząca skórka IP: *.* 08.02.03, 14:20
      Moja corcia tez ma bardzo wysuszona skore i luszczaca sie na przegubach. To luszczenie to podobno pozostalosci z zycia plodowego. Pediatra poradzila mi (coreczka ma 3 tygodnie) smarowac przesuszone miejsca Balneum Baby Kremem - z apteki bez recepty. Musze powiedziec ze dziala bo sucha skora na nozkach zniknela od paru posmarowan i stala sie delikatna i gladka. A krem ma konsystencje smietanki i nie zostawia tlustych plam na ubrankach.PozdrawiamDot
      • Gość: bubuś Re: schodząca skórka IP: *.* 08.02.03, 19:23
        Polecam kąpiele w płynie do kąpieli z oliwką firmy Nivea (dla dzieci). Wypróbowałam na swoim synku, który miał bardzo suchą skórę na rączkach i nóżkach. Po kilku kąpielach problem zniknął. Płyn kosztuje ok. 12 zł. Do kupienia w drogeriach. Naprawdę jest świetny.Ela
    • Gość: MelaBlonda Re: schodząca skórka IP: *.* 11.02.03, 00:04
      A może to wina mydła? Gdy pierwszy raz po przyjściu ze szpitala wymyłam syncia mydłem, złuszczył się jak jaszczurka. Pediatra zalecił olejek Linola. Świetny. No i nie trzeba natłuszczać. A poza tym zależy jakim mydłem się myje. Mydło bambino było do kitu. Nivea jest lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka