Dodaj do ulubionych

witamina D3 ???

IP: *.* 09.02.03, 15:01
mam pytanie, jak to z nią w końcu jest, bo mi pediatra zalecił stosowanie od 2 tygodnia życia córci po 2 kropelki na dobę, a w ulotce jest wyraźnie napisane, że można stosować dopiero u 4-tygodniowych niemowlątsama nie wiem już co o tym myśleć, a jak wam zalecali pediatrzy ???Magdalena
Obserwuj wątek
    • Gość: iggs Re: witamina D3 ??? IP: *.* 09.02.03, 20:40
      Zimą trzeba dawać od drugiego tygodnia. Ja też tak robiłam z polecenia lekarza
      • Gość: ddd Re: witamina D3 ??? IP: *.* 09.02.03, 20:55
        My mamy od 4 tygodnia witamine A+D3. Moze dlatego od 4, bo wtedy bylam na pierwszej wizycie u pediatry. Pewnie nic nie zaszkodzi Twojemu maluszkowi, a wiec podawaj spokojnie.
    • Gość: orla Re: witamina D3 ??? IP: *.* 10.02.03, 00:51
      Hej!Pediatra powinien ustalić podawanie /od kiedy/ i dawkę lub nie podawanie wraz z uzasadnieniem swojej decyzji. Bardzo dobrze, że się zastanawiasz, ale myślę, że to lekarz opiekujący się dzieckiem najlepiej wyjaśni.Niestety, my nie trafiliśmy na lekarza zorientowanego całkiem w tym temacie. Mam nadzieję, że Wasz jest jednak zorientowany i swoje zalecenie umie Wam wyjaśnić.PozdrawiamPs. Na forum "Zdrowie" już jakiś czas temu umieściłam post "Nie pozwólcie przedawkować D3", w którym dokładnie opisałam naszą przeprawę z witaminą D3.
      • Gość: Becia Re: witamina D3 ??? IP: *.* 21.02.03, 22:46
        Kiedy wychodziłam z maluszkiem ze szpitala to dostałam zalecenie do stosowania witaminy D3, od 15 dnia życia po 2 krople na dobę,potem mój pediatra i położna środowiskowa potwierdzili to.Więc myślę,że jest OK.Becia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka